Food Foodlou

Koffie Kwarktaart

Begin februari laste ik kook-pauze in vanwege een drukke maand vol met vakantie en werktripjes. Die maand vloog voorbij. Nu, bijna 4 maanden later, is het nog steeds druk. Op werk ben ik bezig met een gaaf project en daarnaast heb ik veel leuke feestjes, etentjes en tripjes in mijn agenda. Te druk? Dat roep ik soms, maar ik weet ook dat ik zelf degene ben die het in de hand heeft.

Een volle agenda zorgt er echter wel voor prioriteren. Na het finishen van 18km Mudmasters eind april, heb ik de weken er na weinig sportschool gezien. Daarnaast was er ook minder ruimte in mijn hoofd voor het maken van nieuwe gerechten. En als er iets Instagram-waardigs op mijn bord lag, voelde ik weinig behoefte om het online te gooien.

Ben ik misschien klaar met mijn fit & food journey? Zeker niet, want ik geniet nog steeds van goed eten en nieuwe gerechten, en ondertussen is de eerste spierpijn na een heerlijke training ook weer een feit. Maar, mijn behoeften zijn wel veranderd. Ik wil genieten van mijn eten in het moment, en niet meer 10 minuten bezig zijn met de juiste foto. Ik wil sporten omdat ik blij word van een gezond lijf, niet omdat dat lijf online aan anderen moet worden gemeten. Ik wil een nieuw gerecht maken om mijzelf en vrienden te verrassen, niet omdat ik een nieuw blogje moet tikken.

Daarom heb ik, na ruim 2 jaar, besloten om te stoppen met bloggen voor Dailylin. Ik ben Lin ontzettend dankbaar dat ze mij de kans heeft gegeven om haar platform te gebruiken om mijn recepten online met nog meer mensen te delen. En, mijn recepten zullen blijven staan! Dus wil je nog een keer een tuna sushibowl, pumpkin pancakes, knoflookpesto of een high protein bananenbrood maken? Je vindt al mijn recepten in de Foodlou database!

Op Instagram zul je mij vast nog wel eens voorbij zien komen, maar de tijd van dagelijkse foodposts is voorbij. Maar natuurlijk vertrek ik niet voordat ik een laatste recept met jullie deel: koffie kwarktaart! Een lekkere kwarktaart die makkelijk is om te maken, niet te zoet is en die je ieder moment van de dag op tafel kunt zetten. Want koffie kan altijd toch?!

Ingrediënten:

  • 2 bakken Optimel koffie kwark
  • 200 gram zuivelspread light
  • 25 gram chocolade eiwitpoeder (optioneel)
  • 8 gelatineblaadjes
  • 50 gram kokosolie
  • 100 gram digestive koekjes
  • 2 medjoul dadels
  • ongeveer 55 chocolade koffieboontjes
  • 1 tl cacaopoeder

Bereiding:

  1. Breek de koekjes in stukjes en stamp fijn met een vijzel (of gebruik een keukenmachine)
  2. Ontpit de dadels en snijd in kleine stukjes
  3. Smelt de kokosolie en meng dit samen met de gemalen koekjes en gesneden dadels tot er een plakkerig mengsel ontstaat
  4. Leg bakpapier op de bodem van een ronde springvorm en maak de springvorm dicht
  5. Verdeel het koekmengsel in de springvorm en druk stevig aan met een lepel en zet daarna in de koelkast
  6. Nu is de taartvulling aan de beurt: laat eerst de gelatineblaadjes wellen in een bakje lauw water
  7. Pak dan een beslagkom en meng daarin de 2 bakken koffiekwark, de zuivelspread en het eiwitpoeder
  8. Zet daarna een klein steelpannetje op het vuur, doe daarin de gewelde gelatine met een beetje water en laat langzaam smelten (let op: de gelatine mag niet gaan koken)
  9. Gelatine gesmolten? Doe het ook in de beslagkom en meng goed met het kwarkmengsel totdat er een egaal geheel ontstaat
  10. Pak dan de taartbodem uit de koelkast, verdeel voorzichtig het kwarkmengsel over de bodem en strijk glad met een spatel
  11. Zet minimaal 2 uur in de koelkast
  12. Versier daarna de taart met chocolade koffieboontjes, zeef er wat cacaopoeder overheen en geniet! (de taart is maximaal drie dagen gekoeld te bewaren)

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Nicole
    May 29, 2018 at 11:24

    Dankjewel voor al je lekkere recepten door de jaren heen! Je bananenbrood maak ik nog regelmatig.

    • Reply
      Malou - Foodlou
      May 29, 2018 at 13:31

      Graag gegaan Nicole en superleuk om te horen dat je fan bent van mijn bananenbrood! :)

  • Reply
    Caroline
    May 29, 2018 at 11:44

    Dit is fantastisch! :)

Leave a Reply

%d bloggers like this: