Knoflookpesto

By April 6, 2017 Food, Foodlou No Comments

FullSizeRenderAfgelopen weekend nodigde ik mijn vrienden en familie uit voor mijn housewarming. Een groep van uiteindelijk zo’n 30 personen begaf zich al etend en drinkend door mijn huis. En wat voel ik me gezegend dat ik nu een plek heb waar ik zoveel mensen bij elkaar kan brengen, die ik dan natuurlijk ook laat genieten van mijn kookkunsten.

De tafel stond helemaal vol met allerlei lekkers, 3 verschillende taarten om mee te beginnen, heel veel dipjes en spreads voor op toastjes en Turks brood, en later volgde een mega kaasplank, warme lahmacuns en een schaal nachos met gekruide kipstukjes en kaas uit de oven – die de foto niet heeft gehaald omdat ie binnen 5 minuten op was.

Enfin, een geslaagde (vr)eetpartij dus! En om jullie ook een beetje te laten genieten van wat ik maakte, deel ik graag met jullie mijn zelfgemaakte knoflookpesto. Het was de eerste keer dat echt helemaal zelf pesto maakte, maar het is helemaal opgegaan, dus zeker niet te laatste keer!

Ingrediënten:FullSizeRender (1)

  • 250 gram geraspte Old Amsterdam
  • 1/2 glas olijfolie
  • 200 gram ongezouten cashewnoten
  • blaadjes van 1 basilicumplant
  • 5 tenen knoflook
  • kruiden: peper

Bereiding:

  1. Vijzel de cashewnoten fijn en zet apart in een kom
  2. Rasp daarna het hele stuk kaas en voeg bij de cashewnoten
  3. Pluk de blaadjes van de basilicumplant en doe ze samen met de olijfolie en peper in de kom
  4. Pel de knoflook en gooi de hele teentjes bij de rest van de ingrediënten
  5. Gebruik dan een keukenmachine, blender of staafmixer om alles goed met elkaar te mengen
  6. Als het mengsel te droog is, schenk je er nog wat olijfolie bij (tussendoor proeven helpt ook!)
  7. Begint het op een stevige groene pesto spread te lijken? Check dan of je alle ingrediënten fijn hebt gemalen en zet de pesto afgedekt in een kom voor minimaal een uur in de ijskast voordat je serveert.

Tip: Maak de pesto een dag voordat je het serveert, dan komt de knoflooksmaak extra tot zijn recht!

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram 

Leave a Reply