Food Foodlou

Kip met Roquefort

img_9763

Kip is zonder twijfel mijn favoriete stukje vlees. Lekker, hoog in eiwitten en je kunt er van alles mee doen; bakken, braden, grillen, roken en koken. Naast kip als eiwitbron, is kaas my all time favorite product voor de vetbalans in gerechten. En welke kaas dan het liefst? Dat kun je hier lezen.

Anyhow, kip en kaas combineer ik dus graag. Deze ovengebakken kip met Roquefort maakte ik na een fanatieke training en in combinatie met bimi en cherrytomaatjes was het de ideale post-workout maaltijd. Met dit gerecht eet je zonder moeite 400 gram groenten, zijn de eiwitten voor spierherstel weer aangevuld en is er lekker nog wat ruimte voor een toetje!

img_9762

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • 150 gram kipfilet
  • 40 gram Roquefort
  • 200 gram bimi
  • 200 gram snoep-/cherrytomaatjes
  • 1-2 el olijfolie
  • kruiden: peper, zout, knoflookpoeder, oregano

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Maak een paar snedes in de kipfilet en vul deze met de Roquefort
  3. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en de bimi in stukjes
  4. Leg de gevulde kipfilet op bakpapier op een bakplaat en leg de tomaatjes en bimi eromheen
  5. Verdeel de olijfolie over de kip en groenten en maak af met alle kruiden
  6. Zet voor 20 minuten in de oven, schep de groenten op een bord, leg de kipfilet met Roquefort er bovenop en geniet!

Vind jij het ook lekker om kip en kaas te combineren? Ben benieuwd naar je tips!

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram

You Might Also Like

2 Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: