Food

Kerst: zalmtartaartje met wasabi-rucolamayonaise

Is het te vroeg om met kerstrecepten te beginnen? Het is nooit te vroeg om met kerstrecepten te beginnen. Dit jaar heb ik etentjes gepland staan met mijn vriendinnenclub, familie, schoonfamilie en beste vrienden. De hoogste tijd dus om vast wat nieuwe recepten uit te proberen. En vast met jullie te delen.

Ik houd van klassieke kerstgerechten, hier vind je geen Aziatische of Italiaanse kerstmenu’s. Met kerst wil ik wild, tiramisu en misschien zelfs de triffle die mijn moeder zo heerlijk maakt. Vandaag als klassieker: het zalmtartaartje.

Ingrediƫnten voor 4
200 gram gerookte zalmsnippers
4 flinke eetlepels mayonaise
wasabi rucola (verkrijgbaar bij de AH)
4 witte casino boterhammen
zout en peper
het sap van een citroen
paar takjes dille

Toast de boterhammen tot ze goed knapperig zijn en steek vervolgens 4 rondjes uit. Meng de mayonaise met een klein scheutje olijfolie en een handje wasabi-rucola en pureer dit met een keukenmachine of de staafmixer. Meng de wasabi-rucolamayonaise met 3/4 van de gerookte zalmsnippers. Maak op smaak met citroensap, zout en peper.

Gebruik het uitsteekvormpje om het zalmmengsel netjes op het stukje toast te krijgen. Verdeel vervolgens de rest van de zalm over de taartjes en garneer met een blaadje rucola en takje dille.

Bon appetit!

You Might Also Like

14 Comments

  • Reply
    Simone
    December 3, 2013 at 07:43

    Dat lijkt me heerlijk, ik ga meteen die mayonaise halen.

  • Reply
    Josianne
    December 3, 2013 at 08:28

    Hmmm, het ziet er heerlijk uit! Kun je dit niet ook bij mij thuis maken? ;)

  • Reply
    Janet
    December 3, 2013 at 10:27

    Dit ziet er echt HEERLIJK uit!!!

  • Reply
    Jessica
    December 3, 2013 at 11:30

    Ziet er heerlijk en ook nog eens makkelijk uit, zo zien we het graag natuurlijk! Mooi recept om te bewaren.

  • Reply
    Nanda
    December 3, 2013 at 12:42

    Lekker! Goed gerecht voor kerst inderdaad :)

  • Reply
    Anouk
    December 3, 2013 at 13:08

    Het ziet er fantastisch uit! En nee… kerstrecepten zijn nooooit te vroeg!

  • Reply
    Con leche
    December 3, 2013 at 13:28

    Dit lijkt me heel erg lekker en het ziet er ook heel mooi uit! Het is eigenlijk nooit te vroeg voor goed eten natuurlijk :)

  • Reply
    Michelle
    December 3, 2013 at 19:24

    Klinkt echt heerlijk!! En ziet er ook super lekker uit. Ik vind die wasabi-rucola alleen moeilijk, waar koop je het en hoe pittig is het? Ik ben bang dat ik er te veel van zet en dat het dan veel te heet is. Xx

  • Reply
    Anne
    December 3, 2013 at 19:36

    Dat ziet er heerlijk uit! Ik hou hem zeker in gedachten voor de kerst!

  • Reply
    Michelle
    December 3, 2013 at 21:02

    Klinkt heerlijk! Die ga ik een keer proberen!

  • Reply
    Nuria
    December 3, 2013 at 21:25

    Mmm, wat ziet dit er heerlijk uit!

  • Reply
    Ilse
    December 4, 2013 at 01:20

    Wauw dit ziet er lekker uit! Helaas is mijn moeder allergisch voor vis en eten we dus met de kerst geen vis.. Maar dit kun je natuurlijk altijd nog eens maken!

  • Reply
    Marieke
    December 4, 2013 at 17:40

    Hmmmm! Zo lekker! Echt jammer dat mijn wederhelft niet van zalm houdt. :(

  • Reply
    annouska
    December 6, 2013 at 12:10

    Hmmm, dit zit er lekker uit. :D

Leave a Reply

%d bloggers like this: