Food

Kaneelbollen met nutella

Kaneelbollen

Afgelopen maand vroeg ik al op Twitter: wie heeft het beste recept voor kaneelbollen in de aanbieding? Ik vond een aantal recepten die me deden watertanden en afgelopen weekend moest het er dan echt van komen: tijd om zelf cinnamon buns te maken.

Enige probleem? Ik wilde ’s ochtends eerst nog sporten en hoste in de middag een wijnproeverij voor 22 mensen. En ik had dus eigenlijk heel weinig tijd om zelf kaneelbollen te maken.”Gelukkig vond ik dit recept voor kaneelbroodjes voor de nodige inspiratie.. Zelf maakte ik er kaneelbollen met nutella van. Want bijna alles wordt beter met een beetje nutella.

Ingrediënten
1 blikje Danerolles croissants XL
2 el. kaneel
Nutella
50 gram roomboter
4 el. suiker
100 gram poedersuiker
1 el. water

En zo maak je het:

 • Verwarm de oven vast voor op 180 graden
 • Smelt de boter in de magnetron of in een pannetje en voeg de kaneel toe. Goed roeren.
 • Open de danerolles en rol het deeg uit. Je ziet op het deeg wat vouwlijnjtes; deze kun je met een heel klein beetje water stevig aan elkaar plakken
 • Besmeer het deeg met het kaneel/boter mengsel en bestrooi met kristalsuiker.
 • Voeg naar smaak nutella toe
 • Rol het deeg zo strak mogelijk op en snijd het deeg in 8 gelijke stukken
 • Bak de kaneelbollen op wat bakpapier ik 15 minuten af
 • Optioneel kun je met wat poedersuiker en water glazuur maken en over de kaneelbollen strooien.
 • Bon appetit!

Deze smaakt echt al heel goed; als ik volgende week wat meer tijd heb probeer ik het deeg zelf te maken. Maar deze variant is echt super als je weinig tijd hebt en toch iets lekkers wil maken.

Hebben jullie een recept voor de allerbeste kaneelbollen ooit? Deel het hieronder, dan maak ik de volgende keer wat meer tijd vrij.

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  %d bloggers like this: