Running

5 redenen om met Crossfit te beginnen

Desktop77
Nog op zoek naar een goed voornemen voor 2016? Zin om hyper fit en sterker te worden? You might wanna give crossfit a try. 5 redenen waarom deze sport volgend jaar in je agenda zou moeten staan.

1. Community feeling
Vind je het soms wat moeilijk om alleen te gaan sporten? Of is de sfeer in jouw sportschool niet echt gezellig? Probeer eens een proefles crossfit. In de box waar ik train (Crossfit RTM) heerst echt een community gevoel en van vrienden die bij andere boxen trainen krijg ik hetzelfde te horen. Van topatleet tot newbie, iedereen telt mee en voor iedere millimeter progress wordt net zo hard geklapt. Vorige week deden een aantal teams mee aan een 24uurs training voor Serious Request en natuurlijk kwamen er veel mensen langs om de teams even aan te moedigen. Ik vind het in weekend niet alleen fijn om te gaan sporten, maar ook echt gezellig.

2.Eye Candy
Van Crossfit krijg je een strak lijf, zeker als je daarnaast een beetje op je eten let (ehm note to self…). Yes, er lopen nogal wat knappe mannen (en vrouwen) rond in de gemiddelde box. Misschien niet de beste reden om met een sport te beginnen. Wel een goede reden om wat vaker te trainen.

3.CROSSfit
Crossfit heet niet voor niets crossfit. Het gaat om kracht, om conditie en uithoudingsvermogen. Met Crossfit train je:

 1. Cardiovascular power
 2. Stamina
 3. Balance
 4. Flexibility
 5. Accuracy
 6. Speed
 7. Coordination
 8. Mobility
 9. Power
 10. Power

Zo worden er sprintjes getrokken, stukken geroeid, en heel veel squads en lunges uitgevoerd. Maar er zijn ook Strong Man Hour classes waar je lekker buiten gaat spelen en met grote banden kan gooien en komen er (je verwacht het niet) vaak zat een aantal yogaposes voorbij.

4.Weg stress
Nog meer dan hardlopen helpt Crossfit bij mij tegen stress. Probeer maar eens met je hoofd bij je werk te blijven als je burpees, push-ups en wall balls aan het tellen bent en de tijd in de gaten houdt. Ieder uur vliegt altijd voorbij en daarna ben je zo moe dat piekeren voordat je gaat slapen gewoon niet meer kan. Je slaapt als een baby. 

5.Everybody can do it
Tijdens mijn eerste proefles keek ik met grote ogen de zaal in? Wat zijn al die mensen in hemelsnaam aan het doen? 100 Kilo? Dat krijg ik nooit de lucht in. Gelukkig komt in Crossfit het begrip ‘scalen’ voor. Dat betekent dat je alles op je eigen niveau kunt doen. Pull-ups te zwaar? Je doet ze gewoon in de ringen. Push-ups te zwaar? Vanaf een box of op je knieën gaat het al een stuk makkelijker? Een bar met gewichten te zwaar? Zonder gewichten lukt het je vast wel en kun je mooi de techniek onder de knie krijgen (we’ve all been there!).

En tot slot is dit misschien wel mijn favoriete reden om aan Crossfit te doen:

Schermafbeelding 2015-12-17 om 22.33.46 

You can lift that ;) – (Via Boonesauce)

Crossfit inspiratie nodig? Voor mijn dagelijkse dosis crossfit inspiratie check ik de accounts van Madelon en Chris.

See you at the box?

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Bente
  December 18, 2015 at 13:50

  Ik ben echt heeeeeel erg benieuwd naar crossfitten, misschien toch maar eens de stap wagen in 2016!

 • Reply
  SuusjeQ
  December 18, 2015 at 16:27

  Ik zoek naar steeds een crossfit in Utrecht…

  • Reply
   Pinnetje
   December 18, 2015 at 23:55

   Op https://map.crossfit.com vindt je de officiële crossfit affiliates in elk geval.
   Ik weet dat er steeds meer sportscholen het opnemen in het programma, maar de naam niet (mogen?) dragen. Goed ok rond te kijken en te vergelijken (proefles?)
   Groet van een Crossfit Newbie (halverwege beginnerslessen).

 • Reply
  Fleur
  December 20, 2015 at 10:04

  Ik ben ook helemaal om! Herken ook al je bovenstaande punten, vooral de community feelings vind ik echt een pluspunt. Het is makkelijker te plannen als een teamsport met vaste trainings/wedstrijdtijden maar heeft toch dat samen doen gevoel! Voor mij heeft het alleen wel de lust op hardlopen doen verdwijnen omdat ik dat opeens veel saaier en eenzamer vond.

 • Reply
  Mandy
  December 20, 2015 at 20:03

  Ik vond de proefles ónwijs heftig maar de sfeer geweldig en de variatie ook. Toch gauw eens terug gaan!

  ps; dat bovenlijf van G. Woah!

 • Reply
  Start to Run: van Cardio naar Kracht | lindalynn.nl
  December 23, 2015 at 08:03

  […] had zei die ineens, weet je wat mij leuk lijkt. Crossfit! Ik begon mijn speurtocht en kwam bij DailyLin uit die de 5 voordelen van Crossfit vertelde. Maar ook bij GlowMagazine die even vertelt wat niemand vertelt over Crossfit.  Ondanks […]

Leave a Reply

%d bloggers like this: