Food

Kookboek: Jamie’s Italie

Burgerlijkheid FTW! Misschien vind ik koken samen met mijn vriend wel één van de fijnste dingen om te doen. Na een drukke werk/studiedag samen een fles wijn uitzoeken (ik werk heel soms voor een wijnleverancier en dan laat ik me uitbetalen in wijn) en praten over onze dag, praten over de toekomst of gewoon een beetje in stilte koken, muziekje op de achtergrond en tussendoor van alles proeven, heerlijk.

Mijn moeder weet dat ik gek ben op de Italiaanse keuken en dus kreeg ik afgelopen kerst Jamie’s Italië van haar cadeau. De risotto die ik uit dit boek maakte was al snel een favoriet, net als de pasta pesto en de bruscetta met aubergine en munt. Maar daar bleef het bij. Ik vond die gerechten zo lekker dat ik ze keer op keer bleef maken, zonde, want er staan zoveel prachtige gerechten in dit kookboek. En dus willen we nu dit hele kookboek gaan doorwerken tot dat we alle gerechten een keer geprobeerd hebben. Volgens mij staan er echt nog heerlijke dingen in en zo ‘moet’ je wel allerlei nieuwe dingen uitproberen, fijn, daar hou ik van. Deze week maakten we Panzanella (een heerlijke Italiaanse tomaat/brood salade) en gegrilde witvis met salsa di giovanna. De salade was nog best veel werk (zelf croutons maken, paprika in de oven en ontvellen etc) maar de vis was onwijs makkelijk. Hieronder het recept voor twee personen:

Sap van een halve citroen
Olijfolie
Zeezout en peper
2 teentjes knoflook in dunne plakjes gesneden
Verse munt
Verse oregano
2 plakken zwaardvis (of tonijn)

Pers de halve citroen in een schaaltje uit en doe daar 2x zoveel olijfolie bij. Voeg peper, zout, knoflook, munt en oregano bij en roer dit goed door elkaar.

Zet een grillpan op het vuur tot de pan goed heet is. Wrijf de vis in met peper en zout. Grill de vis in 2 tot 4 minuten gaar . Verdeel de vis over de borden en de schep de dressing eroverheen.

Super simpel, super snel klaar en ontzettend lekker.

Klik hier voor Jamie’s Italie op bol.com

Ik heb nu alweer zin om verder te gaan met dit kookboek. Wat dacht je van In de pan gebakken inktvis met citroen en pangrattato? Of risotto van zoete witte uiten en tijm? Pasta met tomaten en mozzarella uit de oven? Ik wil het allemaal maken.

You Might Also Like

21 Comments

  • Reply
    Ise
    June 21, 2012 at 13:56

    Ik hou helemaal niet zo van vis maar nu ik het lees lijkt het me toch lekker!

  • Reply
    Leonie
    June 21, 2012 at 14:03

    Ik ben gek op Italiaans eten, vanavond staat er ook een magere pastasalade op het menu. Zodra ik wat beter ben ik koken ga ik ook eens een keer zo’n kookchallenge voor mezelf aan. Hm, ik krijg er honger van!

  • Reply
    Elise
    June 21, 2012 at 14:26

    Wat een cool idee, om gewoon eens een keer een heel kookboek uit te proberen. Ik lees ze meestal wel helemaal, maak dan de paar recepten die me het allerlekkerst lijken en kijk er verder nooit meer in.

  • Reply
    Marieke
    June 21, 2012 at 14:30

    Ohh heerlijk! Ik hou van Italië en Italiaans eten. Klinkt goed, die vis!

  • Reply
    Nuria
    June 21, 2012 at 17:17

    Wat leuk dat je samen met je vriend in de keuken staat!! Ik hou ook heel erg van Italiaans eten en maak eigenlijk ook altijd dezelfde gerechten! Maar je hebt gelijk, ik moet ook eens andere dingen gaan proberen!

  • Reply
    Ayla
    June 21, 2012 at 18:56

    Het ziet er heel lekker uit! En leuk dat jij en je vriend samen koken, lijkt me ook heel gezellig. Helaas krijg ik mijn vriend niet zo ver om dat te doen (pannenkoeken is het enige wat we eens samen hebben gemaakt haha)

  • Reply
    Eline
    June 21, 2012 at 19:56

    Ik ben ook zo’n fan van dit kookboek! Heb je de pollo alla cacciatora al eens gemaakt? Ook een enorme aanrader :)

  • Reply
    Elisse
    June 21, 2012 at 20:52

    Oh my… Dat ziet er zóooo lekker uit!

  • Reply
    Nanda
    June 21, 2012 at 21:02

    Ik hou van vis en dit gerecht lijkt me echt heel lekker :D Die risotto met zoete ui en tijm lijkt me ook heerlijk :)

  • Reply
    Foodloveandhappiness
    June 21, 2012 at 21:22

    Wat een leuke post! Ik heb het boek zelf ook, ook met m’n eigen favorieten, maar heb er net zoals jij nog heeeeeel veel niet uit gekookt. Je inspireert me, ik ga het boek er binnenkort weer eens bijpakken;)

  • Reply
    Annouska
    June 21, 2012 at 22:06

    Oh de Italiaanse keuken: Absoluut mijn favoriet!!!

  • Reply
    Danielle
    June 21, 2012 at 22:41

    Hoe lekker het er ook uit ziet, vis gaat er bij mij niet in!

  • Reply
    Naomi
    June 21, 2012 at 23:07

    Komen jullie ook een keer hier koken? Het ziet er namelijk heerlijk uit!

  • Reply
    Nina
    June 21, 2012 at 23:32

    Heerlijk, zwaardvis is lekker!

  • Reply
    simone
    June 22, 2012 at 09:11

    Ik heb het boek ook, heerlijke gerechten. Deze van jou ziet er geweldig uit. Ik ben benieuwd naar de rest :-)

  • Reply
    Danique
    June 22, 2012 at 11:03

    Dat klinkt echt heerlijk inderdaad. Ik ga je visrecept uitproberen!

  • Reply
    sterrie
    June 22, 2012 at 11:38

    Ziet er lekker uit zeg! Mmmm! Vindt het zelf ook leuk om weer eens wat nieuws uit te proberen, al moet ik eerlijk zeggen dat ‘t er niet altijd van komt.. Misschien jou tipje onthouden om gewoon een heel kookboek door te bladeren en ook eens écht klaar te maken?

  • Reply
    Warmnightsinsummer
    June 22, 2012 at 14:20

    Ooh zo lekker! Ik ben gek op de Italiaanse keuken en Jamie Oliver vind ik ook fantastisch! Zou sowieso nog wel een paar van zijn boeken willen hebben. Ben benieuwd of alles je uit het boek gaat smaken!

  • Reply
    Suzanne
    June 22, 2012 at 22:21

    Oeh en thanks again!! voor het delen van dit recept! Zo begin ik koken ook steeds leuker te vinden! :) Misschien ook maar een boekje van Jamie halen!

  • Reply
    Indira
    June 23, 2012 at 19:12

    Ziet er goed uit!

  • Reply
    Marcella
    June 24, 2012 at 11:38

    Klinkt goed! Ik ben geen visliefhebber, maar ook zonder vis zijn er vast zat overheerlijke mogelijkheden!

Leave a Reply to Nina Cancel Reply

%d bloggers like this: