Inspiration

Be inspired by those around you

Schermafbeelding 2015-05-08 om 06.31.14

Wie zijn jouw grote voorbeelden? Pak pen en papier want we gaan vandaag iets opschrijven.

Goed, jouw grote voorbeelden dus. In een van mijn laatste coachingsessies vroeg mijn coach me drie personen op te schrijven die me inspireren. Personen die dicht bij je staan in je omgeving of misschien wel juist mensen die je van een afstandje bewondert. Omdat je skills in ze herkent die je ook zou willen hebben. Kun je er drie opnoemen?

Voor mij zijn dit op dit moment collega C, Robin Arzon en mijn vriend. Dit zijn natuurlijk niet de enige drie mensen in mijn leven die me inspireren; regelmatig kijk ik naar de mooie mensen om me heen en haal ik inspiratie uit opdrachtgevers, collega’s en vriendinnen. Maar deze middag waren bovenstaande personen top of mind. Heb je de jouwe inmiddels opgeschreven? Het mogen mensen zijn die meteen in je hoofd opkomen.

En nu? Probeer nu te omschrijven wat die mensen dan precies doen, dat ze voor jou inspirerend zijn. Mijn collega C bewonder ik omdat ze zo goed weet wie ze is en wat ze wil. Om haar project management skills en omdat ze constant op zoek gaat naar verdieping.

Robin Arzon bewonder ik omdat ze haar grote liefde, sporten, dag na dag embedded in haar levenstyle. Ze is haar sport, haar liefde geworden door het zo te integreren met alles in haar leven. Ze is de levensgeworden variant van No Excuses.

Can’t” and “won’t” are two words I hear all the time related to running (and life pursuits in general). I have two better ones: Create yourself.

En over G vertel ik meestal niet heel veel op mijn blog; ik vind het prima om dat stukje van mijn leven enigszins privé te houden. Maar ik ken niemand met zo’n drive en zoveel discipline. Ik ben redelijk goed in het stellen van doelen en daar naar toe werken; maar hij stelt een doel en vervolgens werkt hij er naar toe. Keer op keer, op keer.

En jij? Heb jij kunnen definiëren wat de personen die jou inspireren zo inspirerend maken? Ja? News flash; deze kwaliteiten zitten in jou. Misschien nog niet op de manier zoals ze er zijn bij de mensen die je bewondert, maar je hebt ze wel degelijk in huis. “Reach for inspiration from those who seem to embody energy that you seek. Tell them how great they are, and as you lift them up, remember that they are your mirror and that you are shining equally bright.

Ik vertelde mijn voorbeelden waarom ze me inspireren en hier kwamen mooie gesprekken uit voort; gesprekken die me ook weer een stukje verder hielpen in mijn eigen ontwikkeling; op welk vlak dan ook. Het herkennen van inspiratie in anderen kan soms de eerste stap zijn naar deze kwaliteiten bij jezelf te gaan ontwikkelen. Mede hierdoor begon ik aan mijn runningstreak en mede hierdoor werk ik actief aan verdieping in mijn eigen werk en opdrachten.

Ik ben heel benieuwd waar jullie (dagelijks) inspiratie vandaan halen!

Happy friday!

 Ph via Without Walls.

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Lauriëtte
  May 8, 2015 at 07:57

  Mooi Lin! Moet je eerlijk bekennen dat ik er nog niet eerder op deze manier naar gekeken heb. Ik probeer mezelf eigenlijk zo min mogelijk te vergelijken met anderen, maar besef nu dat als iemand je inspireert of dat je iemand bewonderd, iets heel anders is. Ik ga er eens over nadenken.

 • Reply
  Sabine de Witte
  May 8, 2015 at 09:20

  Mooi beschreven, ik heb een aantal mensen om me heen die me inspireren, vooral om hoe ze in het leven staan.
  Maar ik ga het inderdaad eens naar ze uitspreken, benieuwd naar de gesprekken die er uit voortkomen.

 • Reply
  Suuz
  May 8, 2015 at 09:42

  Niets meer aan toe te voegen!!! ik ga pen en papier pakken!

 • Reply
  Danielle
  May 8, 2015 at 10:13

  Mooi stukje, en zo waar! Vind het stiekem zelf nog wel ongemakkelijk om aan iemand te vertellen dat die persoon mij dan inspireert of motiveert maar wie weet is het inderdaad iets wat een mooi gesprek tot stand kan brengen!

 • Reply
  Annemieke
  May 8, 2015 at 11:44

  Mooi en zo waar. Je laten inspireren is waardevol. Voor jezelf, maar juist ook voor de ander als je het uitspreekt. Zo creëer je (samen) groei en niets mooier dan dat.

 • Reply
  Fleur
  May 8, 2015 at 14:09

  Mijn zusje, vriend en en mijn vriendin Leonie. Mijn zusje is zó wijs en kan zelfs onder heel moeilijke omstandigheden heel helder dingen zien. Mijn vriend is de belichaming van ‘niet lullen maar poetsen’ zonder te rationeel te zijn en Leonie heeft een rust in zich die zó prettig is.

 • Reply
  Van vergelijken word je niet gelukkig - TijgertjeRawr
  June 25, 2015 at 07:01

  […] plus- en minpunten en niemand is hetzelfde! Waarom zou je jezelf dan vergelijken met een ander? Lindsey schreef een tijdje terug over hoe je je door anderen kan laten inspireren en toen kwam ik eigenlijk […]

Leave a Reply

%d bloggers like this: