Inspiration Running

Impossible is nothing

Gisteravond kwam ik rond 22.00 thuis. Na een dag werken (van 09.00 tot 21.30) snak ik normaal naar een douche, een glas wijn of simpel weg mijn bed. Gisteravond echter niet, ik snakte naar een stevige workout. Door een overvolle agenda is het sporten er de laatste week een beetje bij ingeschoten en met een nog vollere agenda in het vooruitzicht leek het er even op dat ik voorlopig niet aan mijn dosis endorfine zou komen. Maar het kon me niet schelen dat ik moe was, het kon me niet schelen dat het alzo goed als donker was, ik moest en zou gaan rennen.

Zodra ik mijn schoenen aantrek en de eerste stappen zet schakelen mijn gedachten uit. Zodra ik tien minuten later opgewarmd ben voel ik dat mijn lijf één is. Op de automatische piloot trekken huizen, bomen en de plas aan me voorbij. Gisteravond werd ik ook nog beloond met een prachtige donkerpaarse lucht en even later een heldere maan. Het was nog 23 graden maar het voelde koel aan, in vergelijking met de rest van de dag. Oh wat was ik blij dat ik gegaan was. Hardlopen heeft me de afgelopen maanden zo ontzettend veel goed gegaan. Dat realiseerde ik me gister meer dan normaal. Deze drie dingen staan bovenaan mijn lijstje.

Mijn lijf

Bijna tien kilo ben ik afgevallen door het hardlopen. 10 kilodat is een heleboel, zeker als je je tien kilo kipfilet voorstelt. Naast dat dit figuur beter bij me past is het zo fijn om je fit te voelen. Om zonder moeite naar de tram te sprinten. Om uitgeruster wakker te worden na minder slaap. Om te voelen dat je beenspieren sterker zijn, zodat ook andere sporten je weer makkelijker afgaan. Om niet moe te zijn na een lange dag werken maar juist nog die drive voelen om te gaan sporten. Natuurlijk ga ik soms een weekje in ik-heb-geen-zin-stand. Eerst was ik bang dat ik het dan helemaal gehad had met hardlopen, maar de motivatie komt altijd weer terug. De drang naar de runnershigh blijft. Het is echt verslavend lekker.

Zelfvertrouwen

Naast de positieve effecten op mijn lijf is het lopen ook mentaal heel goed voor me geweest. Na het lopen van de halve marathon zag ik mezelf echt anders. Ik heb die21.1 km helemaal zelf gelopen, ik heb door wind en weer getraind, ik heb dat alleen gedaan. En dat is gaaf. Dat geeft zelfvertrouwen en dat brengt me tot het volgende punt…

 Alles kan

Als je van een paar maanden jezelf kunt transformeren van een bankhanger naar een hardloopster dan is er nog zoveel meer mogelijk. Dat zie ik de laatste tijd terug in meerdere aspecten van mijn leven en dat is zo fijn. Ik geloof dat het hardlopen hier een groot deel aan heeft bijgedragen.

You Might Also Like

29 Comments

 • Reply
  the Self Help Hipster
  July 26, 2012 at 12:53

  <3 <3 <3 !

 • Reply
  Marikee
  July 26, 2012 at 13:54

  Fijne blog! En wat knap van je dat je na een hele dag werken ging hardlopen! :)

 • Reply
  Yolande
  July 26, 2012 at 13:54

  Hele leuke post! Krijg nu zelf helemaal zin om te gaan hardlopen!

 • Reply
  Marlies
  July 26, 2012 at 14:08

  Heeeeeeeerlijk om te lezen dit! Ik loop nu al 2 weken achter elkaar 3 keer in de week hard volgens een trainingsschema om vooral de eerste quote in deze blogpost waar te maken: ik wil laten zien dat ik het kan! 5 kilometer achterelkaar lopen én dat gaat me lukken. Vanmorgen liep ik 2 maal 8 minuten met gemak en ik had echt niet gedacht dat ik dat ooit zou zeggen! :) Ik hoop dat ik straks ook zo’n blog zou kunnen schrijven! ;)

 • Reply
  Nikki
  July 26, 2012 at 14:24

  Heerlijk motiverend stukje!

 • Reply
  Elise
  July 26, 2012 at 14:47

  Wat inspirerend dit :D ik word er echt blij van ^^

 • Reply
  Marieke
  July 26, 2012 at 14:57

  Werkt inspirerend, dit verhaal. You go girl! Well done!

 • Reply
  Lianne
  July 26, 2012 at 15:33

  Wat goed! Ook dat je 10 kilo bent afgevallen, credits! (Misschien dat het aan mijn laptop ligt, maar ik mis in je blog redelijk vaak spaties tussen woorden!)

 • Reply
  Marcella
  July 26, 2012 at 16:02

  Wow, klinkt goed dat hardlopen je zoveel goeds brengt! Super, geniet ervan!

 • Reply
  deborah
  July 26, 2012 at 16:27

  Een goed en inspirerend blog om te lezen.

 • Reply
  Mylene
  July 26, 2012 at 17:37

  Wat een goed stukje! Het geeft me echt een boost om vooral niet te stoppen met hardlopen, want ik ben daar net een maand geleden mee begonnen. Mag ik vragen wanneer jij ongeveer bent begonnen? Tien kilo afvallen is echt mega! Ik wil zelf ook wat kilo’s kwijt zodat het allemaal wat strakker is. ;)
  Door deze post krijg ik echt meer zin om te gaan lopen en om het vol te houden, zodat ik dit, wat jij nu zegt, ook kan zeggen!

  • Reply
   Mylene
   July 26, 2012 at 17:47

   Oh, ha. Ik ben nu even al jouw runningposts aan het teruglezen, dus eigenlijk heb ik al een antwoord op mijn vraag. ;)

   • Reply
    Lin
    July 27, 2012 at 12:06

    Voor vragen mag je me ook altijd een mailtje sturen :)

 • Reply
  Indira
  July 26, 2012 at 19:44

  Echt fijn om te lezen dit, ik ben zelf ook begonnen met hardlopen! Niet om af te vallen, maar om uit mijn bankhang-stand te komen en lekker conditie te krijgen :)

 • Reply
  Ise
  July 26, 2012 at 22:20

  Lekker motiverend stukje!

 • Reply
  Dionne
  July 26, 2012 at 22:26

  Ik was altijd zo’n gelegenheidsloopster. Alleen als het kickboksen zomerstop had, of als de zon scheen, maar niet tè, etc. etc.

  Nu ren ik ook door weer en wind. Lekker juist, een beetje regen. Een halve marathon heb ik nog niet gelopen. Eerst was ik dat wel van plan, maar na een uur ben ik het gewoon zat. Vind ik het saai. Misschien komt dat ooit nog :P

  Maar ik herken dat gevoel van trots op jezelf kunnen zijn wel. Als je dit kunt, kun je ook meer. Dat is fijn om te weten :)

 • Reply
  WhereRoadsMeet
  July 26, 2012 at 22:59

  Super blog, en helemaal mee eens!

 • Reply
  zoetedagdromen
  July 26, 2012 at 23:14

  Dit werkt/leest heel motiverend! Super voorbeeld is dit, lijkt me super als je door hardlopen 10 kilo afvalt, op een gezonde manier en 10 kilo is inderdaad best veel.

 • Reply
  Naomi
  July 26, 2012 at 23:32

  Helemaal waar! Je bent een toppertje!

 • Reply
  Des
  July 27, 2012 at 11:53

  ik kan niets anders zeggen dat dit een zeer herkenbaar stukje is. Je bent een topper, Lin, door jouw hardloopblogjes ben ik ook begonnen. Thanks daarvoor!

  • Reply
   Lin
   July 27, 2012 at 12:07

   Thanks lieve Des! Zo leuk om te lezen. En zie jou nu eens gaan!

 • Reply
  Anke
  July 27, 2012 at 13:38

  Motiverend en inspirerend stukje, heel fijn om al deze positieve gevolgen te lezen!

 • Reply
  Nanda
  July 27, 2012 at 23:05

  Heel motiverend stukje dit :D

 • Reply
  josianne
  July 28, 2012 at 08:58

  Ja, ik moet vandaag ook maar weer eens gaan hardlopen. Ik ben al een week niet geweest, maar door jouw stukje voel ik me bijna verplicht haha.

 • Reply
  Patricia
  July 28, 2012 at 09:35

  Goed dat je nog lekker bent wezen hardlopen na zo’n drukke werkweek

 • Reply
  Caithlin
  July 28, 2012 at 21:08

  Wat een ontzettend inspirerend stukje! En ik merk zelf ook hoe fijn het is om hard te lopen!

 • Reply
  Ilse
  July 29, 2012 at 01:21

  Wat een super inspirerend stukje! Ik heb zelf al meerdere malen geprobeerd te gaan hardlopen, en ik vind het ook wel een (beetje) leuk, maar ik heb absoluut geen conditie waardoor ik niet eens 1 volle minuut kan hardlopen.. En dat demotiveerd mij dus zo erg dat ik het dan maar weer opgeef.. Zou ik eigenlijk niet moeten doen want tja, ik wil ook wel 10 kilo kwijt in een paar maanden en zo’n goed gevoel over mezelf krijgen haha!

 • Reply
  Angel
  July 29, 2012 at 07:19

  Wat een mooi en inspirerend stukje! Dit geeft mij ook een beetje hoop om mijn bikinilichaam te vinden

 • Reply
  Jildou
  August 13, 2012 at 20:28

  Heel mooi en inspirerend stukje :)

Leave a Reply

%d bloggers like this: