Running

I fell in love with running (again!)

Ik ben er heilig van overtuigd dat mensen je energie kunnen geven. Iedereen draagt energie met zich mee, dit kan positief zijn, dit kan negatief zijn. Denk maar eens aan de keren dat je een goed concert bezocht en stuiterend thuis kwam. De adrenaline die je misschien voelt bij het bezoeken van een sportwedstrijd en de lichte euforie die je soms kan voelen tijdens een festival

Ook van hardlopen krijg je positieve energie, zodra ik meer dan 8 kilometer loop voel ik een rush door mijn lijf gieren, lijken mijn problemen verder weg en verdwijnt stress als sneeuw voor de zon. Mijn to-do-list lijkt een stuk overzichtelijker en ik kijk weer wat positiever tegen het leven aan.

Vandaag rende ik voor de tweede keer met een hardloopgroepje. Samen zijn we aan het trainen om in maart de CPC loop in een mooie tijd uit te lopen. De trainer is een en al energie, hij rent van voor naar achter en steekt iedereen aan met zijn passie voor hardlopen. Aan het einde van de training (een pittige intervaltraining, die eindigde met een paar flinke heuvels) voelde ik me te gek. Ik geloof dat die gezamenlijke energie nog veel sterker is , dan wanneer ik in mijn eentje hardloop. ย Ik voel het bubbelen en bruisen van binnen, ik loop harder, en het gaat me makkelijker af.

Echt, mocht je je hardlooptraining een extra boost willen geven of juist willen beginnen met lopen (en je denkt dit alleen niet te kunnen) in een groepje lopen is heerlijk!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Iris
  December 22, 2012 at 16:01

  Ik wil heel graag beginnen met hardlopen, dus door dit te lezen motiveert het me al wel iets! Maar ik durf nog niet echt, in een groepje zou ik al helemaal niet durven denk ik. Vooral omdat ik een conditie van nul comma nul heb, hihi.

 • Reply
  Nanda
  December 22, 2012 at 17:21

  Wat een inspirerend stukje weer!
  In een groep lopen lijkt mij ook erg fijn en motiverend. Heb helaas hier in de buurt nog geen geschikte groep gevonden maar dat komt vast wel. En alleen lopen is ook geen straf ;)

 • Reply
  Elise
  December 22, 2012 at 19:26

  Ik heb nog nooit in een groepje hardgelopen, maar ik herken wel dat dingen makkelijker gaan in een groep. Bij bikramyoga vind ik het fijn als het lekker druk is, dan ben je echt met zijn allen aan het bikkelen en krijg je nog meer energie.

 • Reply
  Foodloveandhappiness
  December 22, 2012 at 19:47

  Goed bezig! Kan me goed voorstellen dat dat het positieve gevoel alleen maar versterkt in zo’n groepje :)

 • Reply
  Louise
  December 23, 2012 at 09:33

  Wat moet dat toch heerlijk zijn! :D Ik raak helemaal enthousiast om ook te lopen (hopelijk mag ik snel weer).
  Heel herkenbaar trouwens dat je in een groep nog meer die positieve vibes voelt. Ik heb dat na een spinning sessie altijd enorm :) Het gevoel alsof je verliefd ben!

 • Reply
  Anne
  December 23, 2012 at 16:57

  Dat klinkt goed. Ik kan me inderdaad voorstellen dat de ervaring nog toffer is, en je nog meer uit jezelf kunt halen als je niet in je eentje rent. Een goede trainer maakt ook een groot verschil. Goed verhaal weer :) motiverend ;)

 • Reply
  Anne
  December 26, 2012 at 19:22

  Als het net zoiets is als muziek maken met een groep, dan is het vast heel gaaf! Ik zou het niet durven. Niet alleen gaat hardlopen door mijn gezondheid soms niet (ik hou het voorlopig even bij wandelen), mijn kleine beentjes kunnen bepaald niet hard. Logisch ook, met mijn 1.47m. en in verhouding korte benen.

Leave a Reply

%d bloggers like this: