Food

Hummus met biet en geitenkaas

Is hummus nog wel hummus wanneer je er zachte, smeuïge stukjes geitenkaas aan toevoegt? Ik weet het niet maar lekker is het wel. Gespot op het prachtig blog van A beautiful mess, zag ik hummus met geitenkaas en bietjes. Ik paste het recept iets aan en oh my god wat is dit lekker. Ik had met gemak deze hele bak hummus zelf kunnen opeten, vooral in combinatie met de zoute pitareepjes.

Dit heb je nodig voor mijn variant (4 personen):

8 pita broodjes
1 kleine rode biet
1 citroen
snufje zout
200 gram kikkererwten
1 eetlepel tahini
3 kleine rondjes geitenkaas

Mix in een keukenmachine de rode biet, het citroensap van 1 kleine citroen, de kikkererwten, de tahini en 2 kleine rondjes geitenkaas tot een glad geheel. Proef hierna of je nog meer citroensap en zout wil toevoegen.

Serveer in een mooie schaal en brokkel het laatste stukje geitenkaas er overheen. Snijd vlak voor het serveren de pitabroodjes in reepjes en bak ze in een koekenpan met een klein beetje boter gaar (zo’n 6 minuten). Voeg wat zout (en eventueel knoflook) toe aan de pitabroodjes. Serveer de pitareepjes in glaasjes.

Bon appetit

You Might Also Like

11 Comments

  • Reply
    Natasja
    April 19, 2013 at 08:04

    Klinkt goed, lekker!

  • Reply
    Marije
    April 19, 2013 at 10:37

    Thanks voor het delen! Ik ga deze dit weekend meteen maken, omnomnom ;-)

  • Reply
    Nanda
    April 19, 2013 at 11:50

    Lijkt me heerlijk!

  • Reply
    Bo
    April 19, 2013 at 11:53

    Dat lijkt me echt heerlijk!

  • Reply
    Katty
    April 19, 2013 at 18:04

    Klinkt superlekker en makkelijk dus dat ga ik binnenkort zeker maken :)

  • Reply
    kim
    April 19, 2013 at 20:13

    Vraag me af hoe dat smaakt met die biet erbij!

  • Reply
    Fleur
    April 19, 2013 at 23:24

    Hoi! Klinkt heerlijk, heb zelf zo wel eens rode bieten tzatziki gemaakt! Ik neem aan dat je voor dit recept de voorgekookte variant gebruikt die in supermarkten te koop is?

    Groetjes Fleur

    • Reply
      Lin
      April 20, 2013 at 08:17

      Hi Fleur, ja klopt de voorgekookte variant!

  • Reply
    LNNK
    April 20, 2013 at 14:37

    Klinkt heerlijk!

  • Reply
    Food Love and Happiness
    April 20, 2013 at 15:28

    Hmm lijkt me lekker!

  • Reply
    Ambypure
    April 20, 2013 at 19:41

    Oh dat ga ik zeker ook eens proberen!

Leave a Reply

%d bloggers like this: