Hotspots Travel

Hotspots Parijs – mijn favoriete adresjes

IMG_0016Wie nog steeds denkt dat Parijse obers onaardig zijn en je negeren, dat Franse ontbijtjes uit niets anders dan koffie en kleffe croissants bestaan en dat in Parijs alleen oesters en steak tartare op de kaart staan heeft het mis. Parijs is razendsnel aan het veranderen en is op dit moment een van de spannendste foodie steden in Europa. 

Hotspots Parijs
Eerder schreef ik al over de foodtrucks die in Parijs steeds vaker gesignaleerd worden. Hippe burger trucks die net als in NY en La het straatbeeld overnemen. Zelfs zo erg dat er tijdelijk een stop is op het aanvragen van een vergunning voor een foodtruck. Begin februari bezocht ik Parijs om zoveel mogelijk te proeven in de stad.

Frenchies bar a vin
Frenchies is een begrip in Parijs (en daarbuiten) en een tafeltje reserveren is zo goed als onmogelijk. Frenchie speelde hier handig op in door aan de overkant van zijn beroemde zaak Frenchies bar a vin te openen; een zaak waar je niet kunt reserveren. Op vrijdagavond rond een uur of 22.00 (ik houd van Franse eettijden) kunnen we nog een mini tafeltje aan de muur bemachtigen, in de verder overvolle Franse zaak. Het stikt van de hippe Parijzenaren en ik spot heel veel mooie mannen. Na de uitgebreide wijnkaart te bestuderen kiezen we voor een glas champagne (easy). Iets uitzoeken van de menukaart vind ik moeilijker. Het staat vol met prachtige gerechtjes om te delen, wat we onze buren ook allemaal zien doen. Uiteindelijk kiezen we voor de beste paté die ik ooit gegeten heb.

Frenchie bar a vin
5-6 Rue du Nil
Paris

Hotspots Parijs Hotspots Parijs

Frenchie’s to go
Ook onderdeel van het Frenchie imperium is Frenchie ‘s to go – ook deze zaak vind je op Rue du Nil in het tweede arrondissement. Opent doordeweeks om 0830 voor coffee & pastries en verandert ’s middags langzaam van kaart met frietjes met gembermyonaise en de beste baconsandwich die je ooit zult eten. Ik houd van de hustle&bustle sfeer die in dit zaakje hangt; het doet me een beetje denken aan Bourough Market in Londen.

Frenchie’s to Go
9 Rue du Nil
Paris

Hotspots Parijs

Hotspots Parijs

Candelaria
Hipper dan hip is deze speak easy cocktailbar. Je stapt binnen in een TL-verlichte Mexicaanse snackbar, waar het propvol staat met mensen die taco’s eten en drinken bestellen uit de slushpuppy machine (Margerita’s dus). Maar wurm je zelf naar achteren en open de rechterdeur in de hoek; na een paar traptreden kom je in de donkere cocktailbar terecht. Je kunt vooraf proberen een tafeltje te reserveren als je geen zin hebt om de hele avond te staan. De cocktails? De dinosaur was heerlijk, een andere cocktail die ik bestelde ontzettend sterk (en niet lekker). De nachos met huisgemaakte guacemole zijn goddelijk. Fijne plek om hipsters in Paris te spotten.

Candelaria
52 rue de Saintonge
Paris

Hotspots Parijs candelaria paris

Legrand filles et fils
Genoeg van hip en modern? Bij Legrand filles et fils spot je stijlvolle Parijse dames die in alle rust en stilte van hun klassieke lunch genieten. Deze zaak is voornamelijk een wijn- en delicatesse shop maar heeft beneden een hoefijzervormige bar waar je wijn kunt proeven en klassieke gerechtjes kunt bestellen. Wij gingen voor de aardappelsalade met paddenstoelen en witte truffel (to die for) en sardientjes met citroenolijfolie. Dit is een zaak waar je uren kunt zitten om mensen te kijken en na de lunch doorgaat met meer wijn en charcuterie.

Legrand Filles & Fils
1 Rue de la Banque
Paris

Hotspots Parijs

Hotspots Parijs

Hotspots Parijs

Een weekend Parijs is veel te kort en ik hoop snel terug te gaan om nog meer hotspots te ontdekken. Op mijn verlanglijstje? De bar van restaurant Bones en Clamato het zusje van Septime.

Wat is jouw favoriete adres in Parijs?

Beeld credit Candelaria: Cocktail Molotov

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply
  Ines
  February 23, 2014 at 10:01

  Klinkt leuk! Ik ben jammer genoeg nog nooit in Parijs geweest :(

 • Reply
  Dionne
  February 23, 2014 at 10:17

  Wat een leuke tips!

 • Reply
  Andrea
  February 23, 2014 at 10:53

  Fijne tips! Ik ben dol op Parijs en ga in april weer. Ga jouw adresjes zeker even opschrijven!

 • Reply
  Nuria
  February 23, 2014 at 11:15

  Dit maakt het wel erg aantrekkelijk om weer naar Parijs te gaan! Wie weet dit voorjaar!

 • Reply
  Mariët
  February 23, 2014 at 11:27

  Oeh, ik krijg gelijk zin in al dat eten een een heerlijk glas wijn… Om half 11 ‘s ochtends. Take me to Paris!!

 • Reply
  Luuke
  February 23, 2014 at 11:40

  Leuke tips! Volgend jaar ga ik misschien wel naar Parijs :)

 • Reply
  Rosanne
  February 23, 2014 at 12:06

  Zo leuk om ieders persoonlijke tips te lezen!

  • Reply
   Lin
   February 23, 2014 at 18:50

   Dankje :)

 • Reply
  Joli
  February 23, 2014 at 12:16

  Leuke uiteenlopende spots. Prachtige zaak LeGrand Filles & Fils

 • Reply
  Lisa
  February 23, 2014 at 12:36

  Ik wil nu ook zo graag naar Frenchies! Volgende keer dat ik ga (hopelijk over twee maanden) sleep ik mijn vriend hier naartoe, naar beide Frenchie-varianten dus. Mijn favoriete restaurant in Restaurant l ‘Industrie bij Bastille. Daar is het mooi, lekker en goedkoop. Ik eet daar altijd hetzelfde, want het is de enige vegetarische maaltijd die chill is, maar die is altijd zo lekker! Oh en Les P’tites indécises in Belleville is ook geweldig. Vooral om te brunchen. Vooral zo leuk omdat het zo kleurig is in een redelijk grauw stukje Belleville, en met zulke mooie ramen. Ik wil zo graag naar Parijs nu!

  • Reply
   Lin
   February 23, 2014 at 18:50

   Neem alsjeblieft een bacon sandwich met frietjes voor me mee!

 • Reply
  Nancy
  February 23, 2014 at 12:57

  Ik heb een tijdje gewoond in Parijs en ik kende Candelaria al wel inderdaad. Leuk he. Ach, je hebt helemaal gelijk. Een weekend is eigenlijk te kort om te genieten van deze mooie stad. Er is ook zo veel lekkers en leuke plekjes om te bezoeken. Het liefst zou ik er nog een paar jaar van mijn leven doorbrengen met genoeg tijd en geld om elke dag even buiten de deur te eten :)

  • Reply
   Lin
   February 23, 2014 at 18:49

   Mmm, me too!

 • Reply
  Lies
  February 23, 2014 at 17:05

  Wat een superleuke adresjes! Ik heb nu heeel veel zin om naar Parijs te gaan!

 • Reply
  ChellesBlog
  February 23, 2014 at 23:27

  Al die plekjes zien er allemaal leuk uit! Xx

 • Reply
  Sabine de Witte
  February 24, 2014 at 10:52

  Ha, al mijn favo plekjes ook! Candelaria heeft ook een leuk zusje; Maria Celeste!

  En die laatste 2 staan ook nog op mijn verlanglijstje voor een volgend tripje Parijs, krijg er meteen weer zin in!

 • Reply
  cheyenne
  March 2, 2014 at 15:26

  ohhh dit ziet er allemaal zo leuk uit! hopelijk snel maar weer eens naar parijs :)
  xo, cheyenne

Leave a Reply

%d bloggers like this: