Hotspots Travel

Hotspots Maastricht

Maastricht is leuk! Smalle straatjes, mooie winkels en veel knusse cafeetjes. Dat kwam mij niet verkeerd uit want afgelopen zaterdag goot het van de regen. Een dag om lekker binnen te zitten dus. Natuurlijk heb ik lang niet alles in Maastricht gezien & gedaan maar dit is een kleine lijst met fijne tips:

Slapen: Het Townhouse Hotel – makkelijk bereikbaar met zowel de trein als de auto en gewoon Heel Erg Leuk. Mooie Eames (schommel)stoelen, een kop warme soep bij het inchecken en een champagne ontbijt. Het motto van het Townhouse Hotel is dat je van de alledaagse dingen moet genieten. En wat is er nu alledaagser dan douchen en slapen? Maar genieten zal je op een heerlijk Hastens bed en onder een fijne regendouche.

Eten: We aten bij Witloof een restaurant met een Vlaamse kaart. De bediening is lief en attent en  ik at er heerlijk rillette vooraf en stoofvlees als hoofdgerecht. Goed bereid, maar of ik een tweede keer zou terug komen? Het interieur was wel heel erg kitch.

Drinken: In het centrum vind je BeeZ een sfeervolle cocktailbar. Op zaterdagavond liepen we binnen en namen snel plaats aan het laatste vrije tafeltje. Leuke zaak!

Koffie: Café Zondag is een plek naar mijn hart. Voordat we terug naar huis reden dronken we aan de bar cappuccino na cappuccino met de Volkskrant weekend editie. Rustig wakker worden met koffie en de krant, zou ik vaker willen doen.

 Winkelen: De Louboutin collectie bij Kymyka is waanzinnig. Veel meer keus dan in Amsterdam  en ik werd ontzettend lief geholpen. Maastricht heeft mooie boutiques en ook alle ‘gewone’ winkels vind je hier. Helaas is op zondag alles gesloten.

En dan heb ik de leuke kroegen die de hele dag vol zitten nog niet eens genoemd. Overvallen door een flinke stortbui renden we zomaar ergens naar binnen. Helemaal alleen gingen we boven aan een tafeltje zetten; een kwartier later zat de hele zaak vol, was er live-jazz en stond er heerlijke wijn en knoflookbrood op tafel. Ja, zin gekregen in een leuk weekendje weg in eigen land? Maastricht is echt de moeite waard!

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply
  Shinyuu
  October 17, 2012 at 08:24

  Als we eens in Maastricht zijn, dan gaan we zeker bij Cafe Zondag een kopje koffie drinken ;)! Erg leuk artikel!

 • Reply
  Marlies
  October 17, 2012 at 08:53

  Jaaa Maastricht is zo’n heerlijke stad! Ik ga je tips even opschrijven voor een volgend tripje.

 • Reply
  zoetedagdromen
  October 17, 2012 at 08:54

  leeuk, dat hotel klinkt echt super leeeeuk :)

 • Reply
  De Bakparade
  October 17, 2012 at 09:03

  Als echte maastrichtenaar, kan ik helemaal eens zijn met cafe zondag. Coffeelovers (naast stadsbibliotheek) is ook heel erg leuk en in de buurt van de Onze Lieve VrouwenKerk heb je een echte watermolen met bakkerij die heerlijke vlaaien maken…
  Overigens zijn alle winkels wel open elke 1e zondag van de maand!

 • Reply
  tineke
  October 17, 2012 at 09:54

  Ziet er niet verkeerd uit! Ben er zelf nooit langer dan een dag geweest, maar misschien moet ik dat toch eens doen :)

 • Reply
  Nuria
  October 17, 2012 at 10:11

  Wat een leuke tips! Die cocktailbar ziet er erg gezellig uit!!

 • Reply
  Mirthe
  October 17, 2012 at 12:01

  Aaah dat klinkt heel goed! Ik wil ook, haha.

 • Reply
  Wilja
  October 17, 2012 at 12:02

  Maastricht is heel erg leuk! Ben er laatst geweest en wil zeker snel weer een keertje terug.

 • Reply
  Nanda
  October 17, 2012 at 12:12

  Maastricht klinkt als een heerlijke stad, wellicht eens een keer een weekend naartoe gaan :)

 • Reply
  Marike - LIVWOW.nl
  October 17, 2012 at 13:17

  Al sinds een jaar of drie gaan mijn vriend en ik altijd rond de Kerst naar Maastricht, soms overnachten we daar en soms gaan we op en neer met de trein. Vind het altijd een hele fijne stad, voelt soms wel een beetje als buitenland.

 • Reply
  Marieke
  October 17, 2012 at 16:48

  Maastricht is geweldig idd. Ben er een paar keer geweest en het voelt iedere keer weer als een echt uitje. Heerlijk. :) Ook leuk te combineren met een bezoekje aan Thermae 2000 in Valkenburg trouwens!

 • Reply
  Bianca
  October 17, 2012 at 19:17

  Ik vind dit het leukste item op je blog :-)

 • Reply
  Les is more
  October 17, 2012 at 19:59

  Wat een toffe post! Die eerste stoel, love it!
  xoxo

 • Reply
  Ann
  October 17, 2012 at 21:09

  Mijn vriend is afkomstig uit Maasmechelen, nét over de grens. Vertoef dus regelmatig in Maastricht, het is (op Hasselt na) mijn tweede favoriete stad in België/Nederland geworden!

 • Reply
  Foodloveandhappiness
  October 17, 2012 at 21:10

  Ik dacht (bij de vorige post) dat dat jouw eigen bed was;) haha. Mooi in ieder geval! Leuk, ik ga zeker Maastricht eens met eigen ogen bekijken :)

 • Reply
  Marlyssa
  October 18, 2012 at 23:06

  In Maastricht zit zoveel leuks. Het is zeker de moeite waard:)

Leave a Reply

%d bloggers like this: