Food

Hotspots Den Haag

Hotspots Den HaagVandaag een artikel van Floor; ze deelt de fijnste hotspots van het Haagse hofkwartier met ons.

Hotspots Den Haag
Mij kun je altijd wakker maken voor lekker en gezellig eten, en in mijn home town weet ik wel waar ik dat moet zoeken. Ook tijdens city trips verheug ik mij altijd het meeste op het lekkere eten, dus wat een geluk dat ik was uitgenodigd voor een tour door het Haagse Hofkwartier!

Den Haag was geen onbekend terrein voor mij, maar het Haagse Hofkwartier heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld en er zijn een hele hoop mooie zaakjes gevestigd. Hier zijn mijn favorieten, stuk voor stuk aanraders wanneer je een dagje naar het mooie Den Haag op de planning hebt!

Hotspots Den Haag

Lola Coffee & Bikes
Lola kende ik al van eerdere rondzwervingen, het eerste wat je opvalt is de etalage. Als je naar binnen kijkt is de sfeer je meteen duidelijk. De verrassende combinatie van mooie fietsen en de beste koffie laten de passie in de zaak goed zien. Het is een ontspannende en gezellige plek om te zitten, ook voor mensen die hun stalen ros eigenlijk wat te weinig aandacht geven. Daar bovenop heb ik bij Lola het beste kopje koffie in tijden gehad, een shot espresso met melk, het had een naam, die weet ik niet meer, maar het was heerlijk!

Hotspots Den Haag

Theesalon Lapsang
Lapsang is geen recente toevoeging aan het Haagse Hofkwartier, maar is absoluut van deze tijd! Voor een high tea met thee van Betjeman and Barton, en met gebak volgens oma’s recept kun je hier ’s middags goed terecht, ’s avonds is het ook de perfecte plek voor een lekker glas wijn, maar de monchou-taart was mijn absolute favoriet. De door twee modemeisjes gerunde zaak heeft bijna iets Frans… maar misschien komt dat door de Chanel en Hermes tassen die je overal in de salon kunt spotten.

Burgerz
Over een restaurant met passie gesproken, Burgerz heeft het. Burgertenten kun je inmiddels overal in Nederland wel vinden, en ik heb er stiekem ook al te veel getest, maar de burger die ik bij Burgerz kreeg was echt de lekkerste. De toppings die ik had waren simpel, waar het hier echt om te doen is is het vlees. Vlees van eigen koetjes, zoals ze het bij Burgerz zeggen. En dat proef je! Burgerz is een echt familie bedrijf met een heel erg fris karakter. Lekker eten van goede kwaliteit, echt een aanrader voor wie op zoek is naar de beste burger van het land!

Hotspots Den Haag

Eatalia Delicatessen
Waar je me echt voor kunt wakker maken is goed Italiaans eten. Tegen pizza en pasta zeg ik geen nee, maar als dat het enige is waar je aan kunt denken bij Italiaans eten dan moet je toch eens inspiratie op gaan doen bij Eatalia Delicatessen. Een shop waar je echt de beste Italiaanse producten kunt krijgen. Van koffie tot aan huisgemaakte pasta van een echte Italiaanse Mamma. Ik heb genoten van een schaal met anti pasti; de olijven smaakten zoals ik ze nog nooit eerder had gehad en de bruschetta met tomaat en olijfolie bleven me verbazen… dat je met zulke simpele ingrediënten zo iets verrukkelijks kunt maken!

Liefs Floor

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Josie
  March 6, 2015 at 06:07

  Ziet er heel goed uit! Ik vind Den Haag een leuke stad, binnenkort maar weer eens terug gaan.

 • Reply
  Anne
  March 6, 2015 at 07:32

  Dit komt als geroepen! Ik ga morgen een (mid)dagje naar Den Haag.

 • Reply
  Maurits
  March 6, 2015 at 07:46

  Oeoe die ga ik bewaren. Er gaat vast wel ooit een dagje of weekendje Den Haag komen

 • Reply
  Nuria
  March 6, 2015 at 16:47

  Ondanks dat ik vlak bij Den Haag woon toch weer nieuwe spots ontdekt! Leuk!

 • Reply
  Stéphanie | Expeditie Aardbol
  March 10, 2015 at 11:09

  Dat Eatalia ziet er lekker uit zeg! Die ga ik onthouden :)!

 • Reply
  Yvonne
  April 19, 2015 at 15:47

  En vergeet vooral in het hofkwartier de leuke Viintage winkels niet. Ga komend van Lapsang of Burgerz de Papestraat in voor een bezoekje aan Acendi Vintage , je vindt deze winkel op nummer 3

Leave a Reply

%d bloggers like this: