Hotspot: Rotterdamse Oogstmarkt

By June 1, 2013 Food, Hotspots 13 Comments

 

Iedere eerste zaterdag van de maand vindt op het Noordplein in Rotterdam de Rotterdamse Oogstmarkt plaats. Het Noordplein stroomt dan vol met kraampjes met de meest heerlijke producten. Allemaal lokaal, ambachtelijk en biologisch. Het is een waar feest om even over de markt te struinen (met een kop koffie van de Barista Service) en doet me denken aan Borough Market in Londen (alleen dan wel wat kleiner).

Uit je eigen stad staat er met een kraampje vol groenten uit Rotterdam, onbespoten aardappels uit Rhoon, vlees van De Vrije Koe, biologische pat├ęs van de firma Bijten.

Er hangt een gemoedelijke sfeer, kinderen voeren hooi aan geitjes en leren dat melk niet uit een pak komt. Mijn favoriete kraampje is dat van Branco met de meest goddelijke broden; het brood met zongedroogde tomaatjes, gorgonzola en pijnboompitjes is echt een aanrader. Thuis nog even vijf minuten in de oven mmm.

Rotterdammers, jullie hebben nog tot 17.00 vandaag voor heerlijke bio boodschappen, een glaasje wijn en een kaasje. De volgende editie is op zaterdag 6 juli.

13 Comments

Leave a Reply

Next Post