Hotspot: Celeste – Praag

By December 7, 2012 Hotspots, Travel 13 Comments

 

In Praag zijn de meeste huizen en gebouwen in een barok of art nouveau style gebouwd, opvallend zijn dan ook de Dansende Huizen (bijnaam: Fred and Ginger) van architect Vlado Milunić. De twee huizen zijn een dynamisch en statische eenheid (ying&yang) en symboliseren de overgang van het communistisch regime naar een parlementaire democratie.  Afgelopen weekend bezocht ik dankzij TravelBird en Czechtourism de mooie stad Praag en hoewel we zaterdag en zondag een vol programma hadden, was de maandag vrij in te vullen. Ik besloot Fred &Ginger te bezoeken en hotspot Celeste dat in het rechter huis gevestigd is.


Celeste is een prachtige bar onderin het rechterhuis, bovenin vind je het restaurant dat een prachtig uitzicht biedt over de stad. Overdag is het mogelijk het gebouw als uitzichttoren te bezoeken; the admssion fee is your favorite drink. Boven dronk in een hazelnootcappuccino en genoot ik van het prachtige uitzicht over de stad. Even een geluksmomentje; ik had net in mijn eentje een prachtige stadswandeling achter de rug , genietend van de mooie gebouwen die Praag rijk is en voelde me zo gelukkig en alive. Blij dat ik dit mocht meemaken dankzij mijn blog, blij dat ik er zo van geniet.

Bij Celeste kun je ook uitgebreid lunchen, ze serveren een twee-gangen lunchmenu. Let wel;  de prijzen liggen hier een stuk hoger dan in de gemiddelde Praagse restaurants, maar het uitzicht maak een hoop goed.

Waar je nog meer lekker kunt eten, wat typisch Tsjechiche cuisine is en waar je als vegetariër heerlijk (en cheap) kunt eten lees je volgende week.

Intussen helemaal enthousiast geworden over Praag? Het is een geweldige stad die geschikt is voor een leuke en goedkope citytrip.

13 Comments

Leave a Reply