Hotspots Travel

Hotspot: Celeste – Praag

 

In Praag zijn de meeste huizen en gebouwen in een barok of art nouveau style gebouwd, opvallend zijn dan ook de Dansende Huizen (bijnaam: Fred and Ginger) van architect Vlado Milunić. De twee huizen zijn een dynamisch en statische eenheid (ying&yang) en symboliseren de overgang van het communistisch regime naar een parlementaire democratie.  Afgelopen weekend bezocht ik dankzij TravelBird en Czechtourism de mooie stad Praag en hoewel we zaterdag en zondag een vol programma hadden, was de maandag vrij in te vullen. Ik besloot Fred &Ginger te bezoeken en hotspot Celeste dat in het rechter huis gevestigd is.


Celeste is een prachtige bar onderin het rechterhuis, bovenin vind je het restaurant dat een prachtig uitzicht biedt over de stad. Overdag is het mogelijk het gebouw als uitzichttoren te bezoeken; the admssion fee is your favorite drink. Boven dronk in een hazelnootcappuccino en genoot ik van het prachtige uitzicht over de stad. Even een geluksmomentje; ik had net in mijn eentje een prachtige stadswandeling achter de rug , genietend van de mooie gebouwen die Praag rijk is en voelde me zo gelukkig en alive. Blij dat ik dit mocht meemaken dankzij mijn blog, blij dat ik er zo van geniet.

Bij Celeste kun je ook uitgebreid lunchen, ze serveren een twee-gangen lunchmenu. Let wel;  de prijzen liggen hier een stuk hoger dan in de gemiddelde Praagse restaurants, maar het uitzicht maak een hoop goed.

Waar je nog meer lekker kunt eten, wat typisch Tsjechiche cuisine is en waar je als vegetariër heerlijk (en cheap) kunt eten lees je volgende week.

Intussen helemaal enthousiast geworden over Praag? Het is een geweldige stad die geschikt is voor een leuke en goedkope citytrip.

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Dina
  December 7, 2012 at 09:06

  Leuk zeg, ik zou heel graag eens naar Praag gaan.

 • Reply
  Bianca
  December 7, 2012 at 09:48

  Het eerste gebouw ziet er apart mooi uit!
  Maar barok stijl vind ik ook erg mooi

 • Reply
  Lara
  December 7, 2012 at 12:46

  Vet! Praag staat echt nog hoog op mijn To-do lijst! Trouwens die muur met al die wijnkurken, hoe origineel is dat!!!! heel mooi
  X

 • Reply
  Foodloveandhappiness
  December 7, 2012 at 14:25

  Ziet er leuk uit! Goed dat je er zo van genoten hebt (terecht)!

 • Reply
  Laura
  December 7, 2012 at 14:39

  Wat een grappig huis zeg!

 • Reply
  The Fashion Moodboard
  December 7, 2012 at 19:48

  Jaaaa Praag is mooi! Ik houd van Praag. Ben er nu 2 keer geweest en ontdek elke keer weer nieuwe, mooie plekjes! En alles zo heerlijk goedkoop <3

  Liefs
  xoxo
  http://www.thefashionmoodboard.com

 • Reply
  Roos
  December 7, 2012 at 20:58

  Leuk artikel heb je ervan gemaakt Lindsey! Prachtig uitzicht ook!

 • Reply
  Les is more
  December 7, 2012 at 21:18

  Prachtige foto’s! Ik hou er van!
  xoxo

 • Reply
  Nanda
  December 7, 2012 at 23:33

  Wat een prachtig uitzicht!

 • Reply
  Lisa
  December 8, 2012 at 16:06

  Ah leuk! :) Anderhalf jaar geleden wandelde ik nietsvermoedend door Praag toen ik ineens op de dansende gebouwen stuitte. Dat was een fijne verassing! Mooie foto’s ook. Ik vond Praag in de zomer heel vet, maar in de winter is het stiekem denk ik nog wel indrukwekkender.

 • Reply
  Annouska
  December 9, 2012 at 13:29

  Wat een bijzondere gebouwen, die kunnen inderdaad niet ontbreken tijdens je stedentrip!

 • Reply
  Marike - LIVWOW.nl
  December 10, 2012 at 01:00

  Tof! Het lijkt me een prachtige stad! :)

 • Reply
  Danielle
  December 10, 2012 at 23:19

  Shit, die heb ik dus gemist, nu moet ik terug! ;)

Leave a Reply

%d bloggers like this: