Hotspots

Hotspot: Biergarten Rotterdam

Een Biergarten is een fenomeen waar ik normaal met een grote boog omheen zou fietsen. Ik krijg visioenen van Oktoberfest-taferelen, een festijn dat me totaal niet aantrekt. Grote pullen bier en lederhosen, hm nee niets voor mij.

Maar in Berlijn bleek zo’n Biergarten gewoon voor een soort gezellige binnentuin te staan, met een dj op de achtergrond plaatjes draait, waar mensen aanschuiven aan de lange tafels, en het bier, ja dat zit in grote pullen.

Rotterdam heeft sinds vorig jaar een eigen Biergarten, achter centraal station, vlakbij technobunker Perron. Met mooi weer zitten de tafels al snel vol, maar zit je nog beter op de luchtsingel, waar je het langst zon vangt. Ben je net als ik geen bierliefhebber? Liefmans fruitesse is een heel zacht rosebiertje en de wijn is er prima.

Try:

–       Het zacht fruitige biertje wanneer je geen pulliefhebber bent

–       Een plekje bovenin de luchtsingel te bemachtigen

–       Aan te schuiven aan een van de lange biergartentafels

Don’t try

– De Curryworst. Zit totaal geen smaak aan.

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Mandy de Roo: Traveling, Food, Lifestyle and More
  July 14, 2013 at 12:43

  O wat leuk! Nooit geweten dat dat daar zit.
  Klinkt leuk, stukken beter dan de oktoberfest-associaties dit ik met ‘biergarten’ heb!

 • Reply
  Bente
  July 14, 2013 at 13:00

  Liefmans is mijn favoriete zomerdrankje (naast een glas lekkere witte wijn), heerlijk om in het zonnetje te drinken!

 • Reply
  Nuria
  July 14, 2013 at 16:17

  Wat een gezelligheid!!

 • Reply
  Nicole
  July 14, 2013 at 17:34

  Ziet er gezellig uit, ga ik zeker eens heen!

 • Reply
  Anja
  July 14, 2013 at 18:28

  Dat ziet er gezellig uit! Leuk!

 • Reply
  Merel
  July 15, 2013 at 07:21

  Je had de hamburger moeten proberen! Die zijn er wel super lekker.

 • Reply
  annouska
  July 15, 2013 at 22:27

  Klinkt erg vermakelijk. :D

 • Reply
  T
  July 16, 2013 at 01:21

  ik vind zomer pop-up dingen altijd zo leuk

 • Reply
  Michelle @ the World is a Book
  July 16, 2013 at 17:13

  Bier en curryworst vind ik geweldig haha!

 • Reply
  Lisa
  December 11, 2014 at 10:29

  Over een maandje neem ik mijn vriend mee voor een weekendje Rotterdam. Dit is echt wat voor hem haha Al weet ik niet of het ook voor in de winter is? Aangezien het een ‘garten’ is…?
  Mocht je nog meer tips hebben dan hoor ik ze graag. Het is echt al eeuwen geleden dat ik in Rotterdam ben geweest!

Leave a Reply

%d bloggers like this: