Travel Wedding & stuff

Honeymoon in the USA

Na een lange overstop in het waanzinnig mooie IJsland vliegen we door naar New York, waar we drie dagen vooral Brooklynn verkennen (en verkoeling proberen te zoeken, 36 graden is heet in NYC). Vanaf New York vliegen we door naar Los Angeles, waar het grootste gedeelte van onze reis gaat beginnen: een roadtrip door de west coast van Amerika.

Op Instagram heb ik heel veel vragen gekregen over onze route, dus die deel ik, samen wet wat logistics tips, graag met je!

Een reis door Amerika kan behoorlijk prijzig zijn; maar er zijn zeker wat dingen die je kunt doen om te besparen zoals:

 • Ga kamperen in plaats van iedere nacht in hotels te slapen. Doe dit alleen als je ook van kamperen houd, als je heel ongelukkig wordt van in een tentje slapen dan is deze optie natuurlijk minder geschikt. Een tussenoptie kan dan een campertje zijn. Ik vind kamperen echt heel erg leuk; door op natuurcampings te slapen, kun je in de mooiste parken slapen en heb ik de mooiste zonsondergangen ooit gezien.
 • Je kunt deze campings vinden via deze website van de Amerikaanse overheid. Je ziet of plekken vol of vrij zijn; en hoeveel plekken er beschikbaar zijn, via het first come, first serve principe. Alleen de echte populaire campings (bij bijvoorbeeld de Grand Canyon) waren lang van te voren vol geboekt). Voor een campingovernachting betaal je tussen de 10 en 35 dollar (samen).
 • Het is heel makkelijk om 3x per dag uit eten te gaan in Amerika en zeker als je on the road bent. Even een ontbijtje bij Starbucks, een lunch bij een TacoBell en een snelle burger bij In-N-out burger. Dat wordt je snel zat en tikt ook aan. Wat waren we blij met Traders Joe supermarkten. Gezond en biologisch, salades, vegan worstjes (de meeste campings hebben een privé barbecue plek per camping spot!) en ‘normaal’ eten.
 • Een grote kostenpost is het huren van de auto en de benzineprijzen. Prijzen voor auto’s hebben we vergeleken via EasyTerra  om uiteindelijk op een Nissan uit te komen; een vijfdeurs is in Amerika wel echt aan te raden, anders voel je je echt mini op de weg.
 • Alle kampeerspullen hebben we gekocht via Walmart; spullen die aan het einde van de reis nog goed waren (alles behalve het luchtbed) hebben we gedoneerd.
 • En geen budget tip maar wel een tip: een fijne tas voor in de auto die een beetje flexibel is. Op deze reis gebruikte ik dit model tas van Osprey. Een koffer en backpack met wieltjes ineen. Super handig als je een roadtrip maakt, gaat kamperen en soms juist een citytrip in je reis hebt (Vegas).
 • Ga je binnenkort naar de USA en wil je nog meer voorpret? Deze blog van Jolien is al wat ouder; maar daarom niet minder fijn.

Oké genoeg over het budget, dan nu het leukste gedeelte: de route en reis. Wij waren op zoek naar een reis met zo veel mogelijk mooie natuur en hebben daarom bijvoorbeeld (met een beetje pijn in ons hart) San Francisco overgeslagen.

We starten in Los Angeles, waar we 2 dagen doorbrengen in de buurt van Venice Beach. Mijn zusje is vaak in LA en heeft dus ontzettend veel tips meegegeven. We spenderen een middagje op het pijn-aan-je-ogen-hippe Abbot Kinney – als je deze boulevard afloopt struikel je over de healthy ontbijt- en lunchzaakjes zoals the Butchers Daughter. Een andere hele fijne tip voor LA vind ik Café Gratitude; helemaal plant based zoals wel meer zaakjes.

Op dag 3 gaan we terug naar LAX om onze huurauto op te halen, rijdens we langs de Wallmart om campingspullen op te halen en begint onze roadtrip echt! We rijden in een paar uur over de waanzinnig mooie pacific highway, richting onze eerste campground: Kirk Creek. Hier staan we in een prachtig, koel bos (want wat hoger gelegen) en zien we ’s avonds een insane mooie sterrenhemel.

Voordat we de eerste nacht in onze nieuwe tent gaan slapen rijden we ’s avonds naar Santa Barbara – het is de 4th of July en onze eerste roadtrip avond worden we getrakteerd op een grote vuurwerkshow. Deze trip is nu al magisch.

De volgende dag rijden we door naar Big Sur, ook dit stuk weg is weer super mooi en brengt ons langs de kust. De camping die we op het oog hebben is super populair omdat je vanuit je tentje zo over de zee uitkijkt. We bemachtigen een laatste plekje en worden ’s avonds door een aantal Amerikanen uitgenodigd voor een mini barbecue met smores, worstjes en whiskey cola, het is een van de leukste avonden van onze roadtrip. De zonsondergang is werkelijk fenomenaal; de mooiste die ik ooit gezien heb, we praten tot diep in de nacht met elkaar, om een kampvuurtje heen. Ik had hier zo nog een paar nachten kunnen blijven en niets anders hoeven doen dan van het uitzicht te genieten.

We maken een pit stop bij de Big Sur Bakery (aanrader) en rijden een heel stuk verder; naar Napa Valley a.k.a. Wine country! Hier willen we graag twee nachtjes blijven; maar de camping is vol en het is weekend dus alle hotels, motels en huisjes in de omgeving zijn vol of kosten 400 dollar per nacht. Gelukkig mogen we van de camping host illegaal een plekje innemen dat eigenlijk niet voor overnachtingen is en kunnen we de volgende dag naar een echt plekje verkassen. In Calistoga heb je het waanzinnige concept: ride the vine shuttle. Voor een dollar komt de shuttle bus je van je locatie halen en brengt deze je naar de wijngaard die je wil bezoeken. Goed voor het toerisme natuurlijk, en het voorkomt dat mensen na een proeverij nog zelf gaan autorijden. We bezoeken o.a. Sterling Vineyards voor een rondleiding en proeverij.

Na Napa Valley rijden we door naar Lake Tahoe! En dat vind ik een van de mooiste plekken die we zien tijdens deze reis; het diepblauwe meer met de besneeuwde bergtoppen op de achtergrond. Hier chillen we een dag bij een van de vele strandjes en op dag twee zorgen we dat we ’s ochtends vroeg bij Sand Harbor beach zijn om een ochtendje te suppen. (De parkeerplaatsen zijn hier heel limited, dus je moet vroeg in de ochtend gaan). Ook dit is een plek waar ik me wel een week zou kunnen vermaken; het water, de bosrijke omgeving, het maakt je vanzelf heel rustig.

Na Lake Tahoe rijden we door naar Oakhurst waar we in een hotel verblijven. We gaan vanuit hier het Yosemite National park bezoeken.

De foto’s spreken denk ik voor zich.

Hierna rijden we door naar Sequoia en slapen we weer twee nachten op een natuur camping. Op deze camping heb je weer bizar mooie zonsondergangen; die zijn op zichzelf de overnachting al waard.

En dan is het wel even over met al die prachtige natuur; want we rijden daarna naar Las Vegas. In Las Vegas is het heet, zijn veel mensen en is alles vooral heel nep en over the top. En daarom juist ook wel weer even heel erg leuk. Als we Vegas binnen rijden zien we dat Gwen Stefani de volgende dag optreedt en er zijn nog kaartjes. Het album Tragic Kingdom van No Doubt het ik vroeger zo’n beetje grijs gedraaid dus die keuze was snel gemaakt. Wat. Een. Vrouw. Verder vond ik het vooral heel leuk om een avondje op stap te gaan en had ik Vegas daarna wel weer gezien.

Op naar de volgende prachtige natuur in onze roadtrip: de Canyons! Na Vegas hebben we nog Bryce Canyon, Antelope Canyon en de Grand Canyon bezocht. Weer heel anders dan de kustroute, maar zeker niet minder indrukwekkend. Vooral Antelope Canyon is prachtig. Al die verschillende kleuren. Antelope Canyon is wel iets lastiger te bezoeken, je moet van te voren een timeslot boeken om in de canyon te mogen. Doe dit ook echt want anders maak je het ritje voor niets.

Waanzinnig mooi he? Het was wel wat veel om Bryce, Grand en Antelope canyon in 3 dagen te zien. Als we iets meer tijd hadden gehad had ik bijvoorbeeld nog super graag een helikoptervlucht Grand Canyon willen maken. Lijkt me heel bijzonder om dit landschap van bovenaf te zien.

Tot slot eindigen we voordat we onze auto inleveren op LAX in Joshua Tree Park. Misschien omdat ik weet dat dit de laatste stop is, maar ik ben er niet helemaal weg van. Het hele park oogt verlaten (en daardoor een beetje creepy). Na onze overnachting rijden we dus ook snel door naar LA.

Nadat we onze huurauto hebben ingeleverd en spullen hebben gedoneerd verblijven we nog drie dagen in Down Town LA en slapen we in een van mijn lievelings hotels: The Ace. En oh wat is het dan fijn om lang en warm te kunnen douchen, kleding te kunnen wassen en een beetje aan het zwembad te chillen. Voelt toch extra goed na twee weken ‘afzien’.

Ik hoorde vooraf gemengde verhalen over down town LA maar wij vinden het er heerlijk. Tipje: de ramen van DTLA ramen. Goddelijk.

Nu ik alweer twee maanden terug ben, denk ik nog bijna dagelijks aan deze roadtrip, het was zo genieten en voelde zo vrij. Het laatste stukje van onze honeymoon deel ik binnenkort: Mexico!

Liefs!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Paulien
  October 2, 2018 at 17:47

  Wauw, wat een fantastische reis! En leuk om weer eens een blog van je te zien verschijnen.
  De westkust is voor mij nog een onbekend deel van de USA maar komt na het lezen hiervan zeker op het wensenlijstje <3

 • Reply
  Aniek
  October 3, 2018 at 04:15

  Oooh ja ik ben hier tien jaar geleden geweest en denk ik er nog vrijwel wekelijks aan terug. Nooit zag ik in zo’n korte tijd zoveel prachtig en vooral verschillend natuurschoon in één reis. Ik was vooral weg van de canyons, omdat dit met niets anders te vergelijken is. Joshua Tree vond ik ook tegenvallen, zou ik de volgende keer skippen.

Leave a Reply

%d bloggers like this: