Travel Wedding & stuff

Honeymoon in Mexico

 

Onze door de VS had van mij nog wel langer mogen duren; het was zo bijzonder om zonder plan door Californië en omliggende staten te roadtrippen. Het slapen in de natuurparken gaf een enorm gevoel van vrijheid. Maar bij een honeymoon had ik van te voren een ander beeld.

Niet de super koude overnachtingen in IJsland; en niet het soms dagen niet met warm water kunnen douchen in de VS. Bij mijn droom huwelijksreis dacht ik vooraf aan witte stranden, palmbomen en kunnen duiken. Aan een prachtige te luxe hotelkamer (dat mag best voor een keertje) en urenlang uitslapen en uitgebreid ontbijt op bed.

En G vond die waanzinnige droomplek in Tulum.

Van tevoren was ik misschien wel bang dat het tegen zo vallen. Zo idyllisch als het op internet leek, kon het toch niet in het echt zijn? Het werd beter dan dat. Bedden zo zacht dat je er eigenlijk niet meer uit wil komen, de allerliefste mensen die de leukste restaurants met je delen en een heel klein en rustig verblijf op het strand.

Vanuit ons bed kon je de palmbomen en de zee horen ruisen; er zijn maar 9 kamers dus het is super kleinschalig en het is adults only. Best fijn tijdens je honeymoon.

Daarnaast werd ik ook een beetje verliefd op Tulum. Je kan er schitterend duiken en het ene restaurant is nog beter dan het ander. Hier een paar favorieten op een rijtje:

Arca, Hartwood en Gitano zijn restaurantjes waar we super goed gegeten hebben. Verwacht geen vriendelijke Mexicaanse prijzen, in Arca staat bijvoorbeeld een voormalig Noma chef te koken; en dat proef je (maar voel je ook wel in je portemonnee).

In ‘the hotel zone’ van Tulum verdwijnen de kleine, authentieke zaakjes helaas erg snel om dat veel investeerders uit de VS grond opkopen en een duur restaurant neer zetten. Veel van de zaakjes die vrienden van ons een jaar geleden hadden bezocht, waren inmiddels verdwenen.

Gelukkig vonden wij nog wel Safari – een heel simpel zaakje met twee waanzinnige lekkere dingen op de kart: taco’s en de beste ceviche ooit. Ga tot slot voor rokerige cocktails naar MurMur – wedden dat je er meer dan eentje bestelt?

En toen zat na 5 weken onze honeymoon er op; wat een bofkonten dat we na onze bruiloft 5 weken lang samen konden nagenieten op de mooiste plekken ter wereld. Deze reis heeft mijn reislust weer onwijs aangewakkerd en ik denk dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als tijdens deze reis. Thuiskomen was dan ook weer een beetje wennen ;)

Liefs!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Lotte
  November 21, 2018 at 18:41

  Wauw dit ziet er perfect uit!! Wij willen eind december paar daagjes naar Mexico (we wonen in Texas) en dit ziet er wel als iets uit waar we naar op zoek zijn. Luxe, mooie omgeving en rust.
  Zou je me misschien de naam van het hotel willen geven? dank alvast!

  • Reply
   Lin
   November 23, 2018 at 07:38

   Wat een lekker vooruitzicht! Zoek op la valise Tulum en dan moet je het wel vinden :)

Leave a Reply

%d bloggers like this: