Travel

Honeymoon in Iceland

Trouwen is echt mega mega awesome. Wie weet schrijf ik er ooit nog een blogje over. Wat bijna net zo awesome is; is dat trouwen een legitiem excuus is om 5 weken vrij te nemen en samen met je kersverse man de wereld over te vliegen voor een droomreis. Dat is dan ook precies wat ik de afgelopen 5 weken heb gedaan.

Omdat we er totaal niet uitkwamen wat nou de honeymoon bestemming moest worden (don’t worry, dat wisten we al voordat we met elkaar gingen trouwen), besloten we gewoon allebei onze nummer 1 bestemming te bezoeken. Dat, en nog een beetje meer.

En dus begon onze reis de maandag na de bruiloft in Reykjavik. En omdat een bruiloft plannen nog al wat tijd kost en ik ook gewoon nog een baan had naast al dat plannen, waren de reisplannen er een beetje bij ingeschoten. Als in, ondanks de overduidelijke naam IJSLand had ik geen idee dat het daar ook in de zomer IJSkoud is. Of althans 8-10 graden. En zo liep ik dus de eerste 5 dagen van onze huwelijksreis dag en nacht in een grote wollen trui, Adidas legging en kocht ik snel een IJSmuts. We zijn nog steeds bij elkaar.

Anyway, hieronder wat je zeker moet doen als je net als ik geen tijd hebt te lui bent om je tripje goed te plannen. In bullet points.

 • Huur een camper van via Happy Camper. Echt, alles wat je nodig hebt op vier wielen. Dit land is gemaakt om met de auto te bezoeken, de hotels die ik zag, leken allemaal duur maar niet heel mooi. Het land lijkt ook een grote camping te zijn dus je hoeft niets van te voren te boeken. Ideaal. Oh en kies je eigen view door bijvoorbeeld vlak naast een waterval te gaan staan.
 • Bezoek de Blue Lagoon. Ja het is een toeristen paradijs en ja het is tering duur voor wat je krijgt (compenseer dit door de twee drankjes die je krijgt om te zetten in wijn) maar wow dat water, de mist, schitterend. Wij gingen van 21.00 tot 23.30 en dan valt de drukte ook best mee.
 • De golden triangle is mooi, maar er zijn, ook als je maar kort gaat mooiere dingen te zien in Ijsland. Zoals de waanzinnig ijsschotsen bij Jorguslason waar je zeehondjes kunt spotten. En waar, fun fact, een James Bond film is opgenomen. Vraag me alsjeblieft niet welke.
 • Ijsland is duur. 36 euro voor twee zielige kopjes soep is niet vreemd. Wij kookten dan ook veel zelf in ons campervannetje.
 • Gelukkig gingen we in Reykjavik wel ramen eten bij Momo. Geen idee meer wat het koste maar het was het sowieso waard. Perfecte zachte pork belly in lobster broth. 
 • Altijd al eens walvissen willen zien? Met maatschappij Elding gingen we de zee op en zagen we dolfijnen, minki whales en een humpback whale. Heel tof. Elding is daarnaast een maatschappij die zich hard maakt tegen de walvissenjacht en zich hard maakt voor allerlei onderzoek naar het verbeteren van de onderwaterwereld.

Helaas waren 5 dagen veels te kort maar moesten we zo nodig ook nog naar New York. En LA. En Mexico. Maar daarover later meer.

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Weekend
  September 22, 2018 at 19:27

  IJsland. Prachtig. Wat een foto’s ook.

Leave a Reply

%d bloggers like this: