High Protein Zalm Quiche

By December 1, 2017 Food, Foodlou No Comments

Quiche 2Soms heb je van die periodes dat je een bepaald gerecht heel vaak maakt. Zo heb ik periodes dat wraps niet aan te slepen zijn, afgewisseld met bijvoorbeeld periodes van zelfgemaakte soepen of simpele wokgerechten. Het is dan ook weer extra lekker als je iets maakt wat je al eeuwen niet gegeten hebt.

Zo stuitte ik een paar dagen geleden op een plaatje van een quiche en kreeg ik meteen zin om er eentje te maken. Alleen mijn valkuil met quiche is dat ik het zo lekker vind, dat ik er vaak veel meer van eet dan nodig – iets wat met een deegbodem en kaas die er vaak inzit, misschien niet te meest verstandige keuze is. Een leuke uitdaging dus: een gluten- en lactosevrije quiche. Dat bleek gelukkig helemaal niet moeilijk, want deze bodemloze quiche met gerookte zalm is, zelfs zonder gluut of kaas, heeel erg lekker!

Ingrediënten (voor 1 persoon):Quiche1

  • 125 gram gerookte zalmfilet
  • 2 eieren
  • 100 gram broccoli
  • 1 zoete puntpaprika
  • 50 gram shittake paddenstoelen
  • 100 ml soja kookroom light
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 tl olijfolie
  • kruiden: verse dille, peper, zout, knoflookpoeder

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Grill de shittake in een beetje olijfolie in een grillpan (of bak in een koekenpan)
  3. Snijd tegelijkertijd de broccoli en paprika in kleine stukjes
  4. Klop daarna de eieren en meng deze met peper en de kookroom tot een egaal geheel
  5. Bedek de bodem van een kleine springvorm (ca. 15 cm) met bakpapier en maak de ring vast
  6. Giet het ei-mengsel in de springvorm en leg er daarna de broccoli, paprika, shittake en zalm in
  7. Maak af met pijnboompitten, peper, zout, knoflookpoeder en nog een klein beetje olijfolie
  8. Bak de quiche voor 35-40 minuten in de oven, serveer met verse dille en eet smakelijk!

Tip: Geen fan van zalm? Je kan deze quiche ook maken met kip, gehakt of bijvoorbeeld falafel.

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram

Leave a Reply