Food Foodlou

High Protein Kipburger

IMG_3618Gister heb ik de sleutel van mijn oude huis overgedragen en vanaf vandaag kan ik eindelijk echt gaan genieten van mijn nieuwe huis, met heeele fijne keuken. De sleuteloverdracht leek bijna inherent aan een toestroom van nieuwe ideeën voor gerechten, dus besloot ik direct iets nieuws te proberen!

Zelfs nu ik door andere prioriteiten wat minder naar de sportschool ga – verhuizen is ook topsport – eet ik over het algemeen nog steeds eiwitrijk. Waarom? Omdat ik het lekker vind, het goed verzadigd en mijn cravings naar paaseitjes zo iets beter kan onderdrukken. Deze high protein kipburgers, met meer dan 50 (!) gram eiwitten, passen perfect in een eiwitrijk dieet en bij een actieve levensstijl, maar zijn ook heel lekker als je gewoon gek bent op ei, kip en iets dat op een hamburger lijkt.

Een ‘eiwitbroodje’ is zeker wat anders dan een wit bolletje, maar ik was blij verrast door de smeuïgheid die de mix van ei, eiwit en Hüttenkäse tot stand bracht. Zeker het proberen waard!

Ingrediënten:IMG_3617

 • 1 kipburger
 • 150 gram Hüttenkäse
 • 3 ei-eiwitten
 • 1 heel ei
 • 1 el chilisaus
 • 1/2 tomaat
 • 1/4 komkommer
 • handje rucola
 • 1 el olijfolie
 • peper & zout

Bereiding:

 1. Doe het hele ei en de 3 eiwitten in een kom en hussel goed
 2. Meng daarna de Hüttenkäse, peper en zout erdoorheen en gebruik een staafmixer (of blender) om er een egaal mengsel van te maken
 3. Verhit olijfolie in een hele kleine koekenpan (ø 10-12 cm) of een normale koekenpan als je zoals ik kookringen gebruikt
 4. Giet het ei-mengsel in het pannetje/de kookring en laat op laag vuur langzaam tot een soort omelet garen
 5. Herhaal dit proces totdat je minimaal 4 eiwitbroodjes hebt en leg ze daarna op een bord met deksel om warm te houden
 6. Bak dan de kipburger gaar, snijd de tomaat en komkommer en begin met burgers bouwen
 7. Begin met een eiwitbroodje, rucola, tomaat, komkommer, een halve kipburger, chilisaus en eindig weer met een eiwitbroodje
 8. Burgers gebouwd? Aanvallen!

Tip 1: Heb geduld, het ei-mengsel moet lang op het vuur staan voordat het een omelet structuur krijgt, draai dus niet te snel om anders valt het uit elkaar.
Tip 2: Als variatie kun je de kipburger ook vervangen door een runder- of vegaburger.

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram 

You Might Also Like

2 Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: