Food Foodlou

High Protein Bananenbrood

IMG_2010

Bananenbrood. Ooit begon hiermee mijn liefde voor bakken en ondertussen heb ik er denk ik al tientallen achter de kiezen. Lekker als ontbijt, tussendoortje, toetje, pre- of post-workout snack, eigenlijk altijd lekker! Na lang experimenteren heb ik nu een heerlijk basisrecept waar je echt alle kanten mee op kunt.

Dit high protein bananenbrood bevat meer dan 8 gram eiwitten per plakje en is superlekker om direct zo op te eten, maar ook heel smaakvol met zowel zoet als hartig beleg. Bijvoorbeeld met pindakaas, appelstroop, kipfilet of kaas. Daarnaast kun je dit recept ook heel goed uitbreiden met ongezouten nootjes, rozijnen, stukjes pure chocola, kokossnippers, amandelschaafsel, zaden, blauwe bessen, appel, aardbeien, het kan allemaal!

Ingrediënten:IMG_2011

  • 2 grote/3 kleine rijpe bananen (275 gram)
  • 100 gram volkoren speltmeel (ander volkoren meel kan ook)
  • 150 gram ei-eiwitten
  • 30 gram eigeel
  • 40 gram vanille whey (of 1-2 zakjes vanillesuiker/rasp van 1 vanillestokje)
  • 1-2 tl kaneel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 125 gram magere kwark
  • snufje zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180C
  2. Zet alle droge ingrediënten klaar in een beslagkom
  3. Scheid de eiwitten van de eierdooiers en klop deze op
  4. Mix daarna de bananen, eierdooiers en kwark tot een egaal beslag (ik gebruik een staafmixer)
  5. Roer daarna voorzichtig de geklopte eiwitten er doorheen
  6. Doe dan de droge ingrediënten erbij en roer goed door
  7. Giet het beslag in een cakevorm (ik gebruik een siliconen vorm) en bak in 30-35 minuten af
  8. Door de stevige structuur kun je het brood direct uit de vorm halen, aansnijden en genieten!

Macro’s per 1/10 plakje: 99 kcal | 12.7 koolhydraat | 8.2 eiwit | 2.7 vet | 1.4 vezels

Welk ingrediënt mag er volgens jou niet ontbreken in een bananenbrood?

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram 

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Anna
    March 24, 2016 at 15:12

    Jaaaa precies wat ik wil bakken dit weekend!

  • Reply
    Meri
    March 27, 2016 at 09:24

    En hoeveel eiwitten en dooiers zijn dat precies..?

    • Reply
      Foodlou
      April 7, 2016 at 08:36

      Hoi Meri! Ongeveer 2 eierdooiers en 5 ei-eiwitten :)

  • Reply
    Elle
    September 15, 2016 at 08:48

    Hi,
    Super leuke blog heb jij en megalicious aan recepten. Bananenbrood is mijn favoriet. Bakte hiervoor zelf veel variaties, deze leek mij zo luchtig.
    Help me out- alleen bij mij lukt die niet (( wat doe ik fout?
    In de oven is die super hoog en de kleur en als ik hem uit hal zakt die helemaal in na 10 minen kwa smaak lijkt alsof hij nog niet door gebakken is. Heb jij tips voor mij?

    Liefs,
    Elle

Leave a Reply

%d bloggers like this: