Diary

Hi September – how’s life

schermafbeelding-2016-09-12-om-19-55-31
Hi! Long time nog see.

Althans, de laatste keer dat ik zomaar een blogje tikte om te delen waar ik me mee bezig houd is maanden geleden. Waarom? Same old, same old; geen zin om extra screen time aan mijn toch al exorbitant hoge urenaantal toe te voegen; geen tijd om (zoals dat vroeger nog wel eens ging) een blogje tussen mijn werkzaamheden in te tikken.

Maar ik mis het om even mijn gedachten op papier te zetten, wellicht helpt een blogje wat orde in de chaos te scheppen. Dus een ouderwetsch lijstje, zonder samenhang of cohesie, hier hield ik me de afgelopen tijd mee bezig (lees vooral niet verder als je niet over mij, danwel mijn werk wil lezen).

Frisse Blikken
Stop de tijd, nog even en ik ben alweer twee jaar in dienst bij dit waanzinnige bedrijf. En dat blijf ik nog wel even. Per afgelopen 1 juli ben ik binnen Frisse Blikken een nieuw traject ingegaan. Ik ga in iets meer dan een jaar tijd mijn eigen propositie binnen Frisse Blikken opzetten. Een beslissing waar veel storm in mijn hoofd en getwijfel aan vooraf ging. Om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat ik dit echt wil gaan doen. Verder mijn visie op engagement, onboarding en learning and development programma’s ontwikkelen, werken aan het opbouwen van een eigen team, veel opdrachten binnenhalen en uiteindelijk partner worden binnen Frisse Blikken, althans als dit aankomende jaar aan twee kanten goed bevalt.

Mijn ‘gewone’ opdrachten gaan ook gewoon door. Het is nu echt aftellen geblazen, maar na een jaar ontwikkelen stap ik over 6 weken toch echt in het vliegtuig naar Qatar om daar een groot internationaal talentprogramma te faciliteren. De helft van de tijd heb ik hier onwijs veel zin in, de andere tijd tel ik de grijze haren (ja, echt) die er nu weer bij zijn gekomen. Naast dit project ben ik ook begonnen met coachingessessie bij een andere groep young professionals en misschien zijn die 1-op-1 gesprekken nog wel uitdagender dan voor een groep van 100 mensen staan.

Work/life balance? Niet altijd even optimaal maar ik werk er hard aan om daar beter in te worden. Om niet te vergeten dat ik wil sporten omdat ik het leuk vind en niet omdat het een methode is om lange werkdagen en veel uren vol te houden.

Wat beter kan?
De afgelopen maanden heb ik heel bewust gekozen voor mijn werk (carrière maken krijg ik nog steeds niet echt over mijn lippen) & dit gaat lekker. Onbewust betekende dat te weinig tijd voor vrienden, voor familie, voor G, een knagend schuldgevoel duw(de) ik naar de achtergrond. De aankomende 6-8 weken worden de drukste van allemaal, maar ik probeer nu al beter een balans te vinden. Efficiënter werken, niet om nog meer te kunnen werken maar er wel meer te zijn voor vrienden en familie. En mezelf.

Grateful AF
Voor mijn coach en de trainingen die alles mogelijk maken en het beste in mezelf naar boven halen. Voor Malou en Kim die met liefde voor mijn blog schrijven. Voor mijn collega’s die me zo goed kennen en begrijpen. Voor een weekendje Budapest in het vooruitzicht. Voor familie en vrienden die me die ruimte geven om te focussen en te doen waar ik gelukkig van word (en niet klagen dat ze me te weinig zien). Onbtijtjes bij Villa Augustus. Heel veel buiten zijn.

Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie er nog?

Tot sneller dan over een paar maanden hoop ik!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Stephanie
  September 12, 2016 at 22:56

  Wel, ik gun je al het (professionele & prive) geluk van de wereld maar om eerlijk te zijn mis ik je oude blog. Nu is het slechts een samenraapsel van gastblogs en niet echt ‘Lin’. Wat niet erg is natuurlijk, maar daarvoor kom ik niet naar DailyLin. Ik snap wel dat je blog het laatste is waar je aan denkt als je in plaats daarvan ook quality time kan hebben met je lief & vrienden maar die gastblogs voortdurend? Meh, misschien wel goed als een tussenoplossing tijdens een reis maar nu zo aan de lopende band? Nee dank je.

 • Reply
  Nicole
  September 13, 2016 at 06:35

  Leuk en fijn om weer even een echte personal update te lezen!

 • Reply
  Ayla
  September 13, 2016 at 12:13

  Goed hoor, dat je zo druk bezig bent met een uitgestippeld plan voor je toekomst! Gaaf dat je zo’n kans krijgt en dat je hem gewoon pakt, ook al moet je her en der behoorlijk goochelen om alles te managen. Zolang je jezelf maar niet te erg voorbij loopt. Succes met de drukte komende tijd!

 • Reply
  Lisa
  September 15, 2016 at 20:20

  Ik vond het eigenlijk net tijd worden om je op te gaan jutten om weer iets te schrijven (eigenlijk was het al lang tijd, maar ik ben heel beleefd), maar gelukkig keek ik nog even voordat ik dat ging doen en zag ik dat ik toch iets gemist had :’) Dus ja, ik ben er wel, maar niet echt aan het opletten (want: ook druk met werk etc).
  Ik snap echt niets van je werk, maar het klinkt alsof jij het geweldig vindt. Heel veel succes ermee, en met de work life-balance. Kan me voorstellen dat het heel moeilijk is als er zoveel te doen is en je wil groeien in je werk. En ja, dat over niet nog langer achter de computer willen zitten komt me akelig bekend voor. Ik ben echt pas bijna vier weken aan het werk, maar toch. Ik sindsdien nu drie blogs geschreven en twee heb ik (een beetje) met tegenzin geschreven (alleen de derde vloog eruit, dus misschien ben ik al aan het wennen).
  Gek trouwens dat je al twee jaar werkt en dus ook al twee jaar eigenlijk wat minder blogt, het voelt een beetje alsof je een maand geleden nog drie keer per week wat schreef (ik kan me voornamelijk je oude blogs over katers nog heel goed herinneren, op een of andere manier, die tip van die banaan ben ik nooit meer vergeten).

  • Reply
   Lin
   September 15, 2016 at 20:58

   Hahaha mooi dat vooral dat na jaren bloggen is blijven hangen. Wel een waardevolle tip though!

 • Reply
  Eva
  September 18, 2016 at 23:52

  <3<3<3<3 (Alleen maar dat heb ik voor jou. Go rock it.)

  PS. Wellicht herkenbaar artikel: http://www.getbullish.com/2010/12/bullish-maybe-work-life-balance-means-you-should-work-more/

Leave a Reply

%d bloggers like this: