Diary

Help mij Netflix en de herfst door

schermafbeelding-2016-10-19-om-08-19-33

Het is niet dat ik niet ik het niet wil hoor, of niet probeer. Maar de keren dat ik alle seizoenen van een serie ook daadwerkelijk heb gezien zijn op 1 hand te tellen. Ik verlies interesse omdat er te veel tijd tussen twee seizoenen zit, of vindt de verhaallijn na een tijdje niet leuk meer. Terwijl ik toch echt wel geniet van tijd verspillen op de bank.

Wie heeft de ultieme tip voor me? Voor zo’n serie die je tot diep in de nacht wakker houdt omdat je wanneer je eigenlijk moet slapen er toch nog eentje op zet. Dan deel ik ook mijn laatste serieverslaving met jullie.

Luke Cage
Want terwijl ik dit in de trein tik kan ik niet wachten tot ik vanavond na het sporten weer op de bank mag kruipen voor een kersverse aflevering van Luke Cage. Vanaf de eerste 5 minuten wist ik dat dit zo’n* serie werd. Zo’n serie waarbij ik veel te snel door alle afleveringen heen ga en dan treurig meer dan een jaar moet wachten op een vervolg.

Luke Cage zou nooit mijn aandacht getrokken hebben, ware het niet dat ik zeer positief verrast werd door de vorige Netflix/Marvel combinatie in Jessica Jones. Na wat speurwerk bleek seizoen 2 van Jessica Jones pas te verschijnen als de volgende Marvel seizoenen op Netflix verschenen waren. En in comes Luke Cage.

De diversiteit aan karakters, de dunne scheidslijnen tussen goed en kwaad (anti-heldin Jessica Jones vertegenwoordigd het goede in de serie maar is op veel momenten onuitstaanbaar, bot en koppig) en sterke vrouwelijke hoofdrollen maken de Marvel series voor mij zo leuk om naar te kijken.

In de eerste afleveringen zie je flashbacks naar Luke’s tijd in de gevangenis, terwijl hij een teruggetrokken bestaan leidt in een kapperszaak. Al snel kom je er als kijker achter (mits je de comics nog niet kende) dat Luke over super krachten bezit. Hij wil niets liever dan een rustig bestaan waar hij zijn spierkrachten niet hoeft te gebruiken, maar een aantal ervaringen maken dat hij toch de straat opgaat om het kwade te verslaan.

Helaas heeft dit seizoen ‘maar’ 13 afleveringen en vermoed ik dat ik de maand November op dit tempo niet haal. Dus wie weet de pijn te verzachten voor het gat dat Luke Cage straks in mijn leven achterlaat? Met welke nieuwe superserie (of super held) vul ik dit straks op?

En ga jij nu ook aan Luke Cage beginnen?

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Mar
  October 19, 2016 at 08:42

  Designated Survivor en black mirror zijn ontzettend goed!

 • Reply
  Loesoe
  October 19, 2016 at 09:23

  The Americans, Suits, The Affair, Homeland, Friends ;-)

 • Reply
  Natasja
  October 19, 2016 at 16:12

  Luke! <3 Heb Jessica Jones er ook zo doorheen gejast en net begonnen aan Luke Cage dus ik heb nog wat afleveringen over. Volgens een Marvel fanatic hier op kantoor had ik eigenlijk eerst Daredevil moeten kijken. En ik was fan van Penny Dreadful, want Josh Hartnett, en Dr. Who #geekalert

 • Reply
  Josie
  October 19, 2016 at 16:29

  Better Call Saul!

 • Reply
  Malou - Foodlou
  October 19, 2016 at 17:11

  The Bridge! Deens-Zweedse misdaadserie en verslavend goed – Jane the Virgin heerlijk fout maar altijd leuk – Cooked & Chef’s Table als je zin hebt in een unieke food experience on screen

 • Reply
  Joanne
  October 19, 2016 at 17:54

  Dexter

 • Reply
  Yvonne
  October 22, 2016 at 17:31

  Banshee

 • Reply
  maud
  October 25, 2016 at 21:53

  Ik vond Rita echt een geweldige serie! Echt, kijk maar eens naar de eerste aflevering!

Leave a Reply

%d bloggers like this: