Diary

Hello October!

schermafbeelding-2016-10-02-om-09-38-49& Bye September! De maand is voorbijgevlogen, de laatste volle maand die ik had om voor te bereiden wat er in Oktober komen gaat (mijn grootste opdracht qua werk so far, het begeleiden van het Global Shapers programma, een talentptogramma voor 100 young professionals in Qatar) de maand dat ik het hardlopen weer wat serieuzer oppakte, een uitnodiging kreeg voor een hele mooie persreis die wel in mijn agenda paste en Budapest bezocht met vrienden!

Kijk je mee?

onlangs-bijgewerkt143Running
Na een mooi PR op de 5 kilometer tijdens de ladiesrun in mei(!) bleef het een beetje stil op hardloopvlak. Van al dat intervallen kreeg ik last van mijn knie en dat hield, ondanks een paar weken rust, aan. Ik crossfitte en yoga’de rustig verder, maar ook daar bleef ik soms mijn knie voelen. Mijn hardloopschoenen liet ik dus volledig verstoffen. Maar september en oktober zijn mijn favoriete hardloopmaanden en toen ik na een heel rustig rondje van 4 kilometer nergens last van had, ben ik het aantal kilometers weer langzaam gaan uitbouwen.

onlangs-bijgewerkt144Budapest
Half september nam ik een vrijdag vrij voor een kort maar heel gezellig tripje naar Budapest met Joanne en onze mannen. Wow, wat is dat een waanzinnig mooie stad. Deze Hongaarse plaats gelegen aan de Donau bestaat uit de samensmelting van de steden Buda en Pest (goh) en beide kanten van de stad hebben een eigen karakter. De highlights?

 1. Zona
  Wow, als je naar Budapest gaat, beloof me dan alsjeblieft dat je hier gaat eten. Voor Hongaarse begrippen is het misschien wat duur, maar voor een Nederlands klein bedrag eet je hier een heel mooi zesgangenmenu. Combineer dit vooral met Hongaarse witte wijnen, de furmint wijn die ze er schenken is heel erg vol (i like) van smaak.
 1. My little Melbourne Coffee
  Koffiezaakje opgericht door Aussies waar je leuk op het terras kunt zitten.
 1. The Weeping willow
  Aan cultuur geen gebrek in Budapest, bekend om de verschillende badhuizen, prachtige kerken en de burcht. Na de tweede wereldoorlog was er van de eens rijke Joodse gemeenschap niets meer over. In het Raul Wallenberg Memorial Park staat de Weeping Willow met op de zilveren blaadjes de namen van alle omgekomen joden, een super indrukwekkend monument.

Work
Als ik het in drie woorden zou moeten beschrijven: Intens, leerzaam en bijzonder. En op dit moment blij met een weekend waar ik voor het eerst in maanden de rust heb gevonden om niet toch nog snel even dit, of toch nog snel even dat voor te bereiden. Nog 25 dagen tot Qatar, van mij mag het nu wel gaan gebeuren (het voelt een beetje alsof ik een jaar voor een marathon heb getraind, alleen dan nog een stukje spannender).

Trainen voor de halve marathon van Curaçao?
Ja ergens in september lag er opeens een uitnodiging voor een persreis naar Curaçao in mijn mailbox. Of ik de sportieve kant van het eiland wil komen ontdekken? Je begrijpt, daar moest ik heel lang over nadenken. De week valt eind november, precies tussen het einde en de start van een nieuw project in, een betere timing had de reis niet kunnen hebben. Sterker nog, een week eerder of later en ik had niet eens kunnen gaan.

Eind november is ook de marathon van Curaçao! De organisatie is momenteel aan het uitzoeken of meelopen met de halve marathon ook in het programma past. Ik ga in ieder geval vast trainen ;)

Ik ga vandaag lekker helemaal niets doen. Enjoy your sunday

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Lauriette
  October 2, 2016 at 10:02

  Budapest lijkt me nog wel eens leuk om te bezoeken voor een stedentrip! Mooie reizen heb je de komende maanden op het programma staan. Fijne zondag Lin!

 • Reply
  Jessica - Eat.Run.Love
  October 2, 2016 at 11:59

  Wat fijn dat je het hardlopen weet op hebt kunnen pakken. Zou zo tof zijn als er straks samen aan de start van de halve marathon op Curaçao staan!! Succes met deze hele drukke maand, daarna even relaxen!!

 • Reply
  Marcella
  October 2, 2016 at 14:02

  Leuk, Boedapest! Mooie stad volgens mij! En tof dat je naar Curacao gaat, lijkt me zo’n fijn eiland!

 • Reply
  Ayla
  October 2, 2016 at 16:34

  Thanks voor de Budapest tips! Wij zijn nu aan het kijken waar we een weekendje weg willen, en Budapest staat hoog op de lijst. Als we gaan dan neem ik je tips zeker mee!

 • Reply
  Ise
  October 2, 2016 at 20:13

  Leuke dingen zeg! Ik vind Budapest ook een geweldige stad :)

Leave a Reply

%d bloggers like this: