Hello Hanoi

By August 1, 2013 Travel 34 Comments

IMG_0099

De reis naar Vietnam was behoorlijk lang. Via Wenen en Bangkok kwamen we na een heel aantal uurtjes vliegen in Hanoi aan. Inmiddels had ik geen besef meer van tijd en was ik heel blij met de vooraf gergelde taxi die ons samen met en stel uit California naar ons hotel bracht.

Hanoi

Hanoi

Hanoi

Hanoi

Hanoi

Hanoi

Rond 23.00 kwamen we in Hanoi aan en de meeste ‘echte’ restaurants waren gesloten. Gelukkig is er in Hanoi altijd wel iets te eten te vinden. Op een setje tuinstoelen bedoeld voor Nederlandse driejarigen (of althans zo leek het) schoven we ergens in the old quarter aan. Of ik schoof aan en G vouwde zichzelf dubbel om te kunnen zitten. Vond ik heel hilarisch. Geen menukaart, maar 2 minuten later stond er een heerlijk noodlesoepje voor ons. Voor een biertje, een flesje water en twee kommen noodlesoep betaal je ongeveer 3 euro.

Na de noodlesoep wachtte ons hotel waar ik binnen 2 minuten in slaap viel.

Hanoi by night was al druk maar toen we ‘s octends ons hotel uitstapen zag ik pas echt in wat voor andere wereld we terecht zijn gekomen. De duizenden scooters (vier personen op een scooter is zeker geen uitzondering), overal wordt gekookt (like), overal mensen, overal geuren. Kramen vol met fruit dat ik nog nooit eerder heb gezien en een oorlogsmuseum waar de geschiedenis iets anders wordt verteld dan bij ons (Vietnamezen, noord en zuid vochten samen tegen de Amerikanen).

Na een dag in Hanoi vallen een paar dingen op:

  • De stoep is niet bedoeld om op te lopen maar om je scooter te parkeren;
  • Zebrapaden dienen voornamelijk ter decoratie;
  • Baarden zijn niet in. Of althans dat maak ik op uit het feit dat er al 3 vrouwen met een scheermesje te koop naar G zijn toegekomen;
  • Ik houd van Vietnamees eten. Ik houd er van dat ze overal eten verkopen, de hele dag door en dat ik zoveel nieuwe dingen ga proeven.

Morgen nog een dag in Hanoi voordat we de nachtrein nemen naar Sapa.

En nu ga ik weer eten.

 

34 Comments

Leave a Reply