Food

Healthy recept: Frambozen-rabarberbrood

IMG_0009

Een beetje van mezelf, en een beetje van Maura (eigenaar van mijn lievelings foodblog, Yellowlemmontree). Dit recept voor rabarberframbozenbrood moet je proberen als je net als ik wel van een beetje een ‘zuurtje’ in je eten houdt.

IMG_0016

Ingrediënten
300 gram rabarber
100 gram frambozen
50 gram havermout
125 gram speltmeel
2 tl bakpoeder
3 eetlepels kaneel
een snufje nootmuskaat
25 ml honing
2 kleine eieren
75 ml zonnebloemolie
50 gram walnoten

Overige benodigdheden
Bakpapier
Cakevorm

Verwarm de over voor op 175 graden. Pak een steelpannetje en zet deze op een zacht vuurtje met de rabarber (in stukken gesneden) en de frambozen. Voeg de honing en eetlepel water toe aan het pannetje. Kook het fruit in tien minuutjes zacht en haal dan van het vuur af.

Hak de walnoten fijn en doe deze in een kom. Voeg het fruit, de havermout, het speltmeel, het bakpoeder, de kaneel en het nootmuskaat toe.

Voeg hierna de eieren, en olie toe en meng tot je een mooi beslag hebt. Bedek de cakevorm met bakpapier en voeg het beslag toe. Maak af met een handje havermout. Want dat staat mooi. Zet het brood 1 uur in de oven.

Smaakt het lekkerst als het nog een beetje warm is. En met roomboter ;)

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Jis
    May 20, 2015 at 07:32

    Mmm, toen ik de titel las, moest ik het recept even zien! Lijkt mij heerlijk! Liefs, Jis

  • Reply
    Danielle
    May 20, 2015 at 09:33

    *slaat op* klinkt heerlijk!

  • Reply
    Annemieke
    May 20, 2015 at 09:51

    Oh my. Bananen brood is zo 2014 als ik dit zie.

  • Reply
    Suzanne
    July 13, 2015 at 15:16

    Hmm dit staat in de oven, ben benieuwd!
    Er staat in het recept alleen 2x dat je het fruit moet toevoegen.

    • Reply
      Lin
      July 13, 2015 at 22:50

      Bonn appetit! Enne dankjewel, ik heb het aangepast.

Leave a Reply

%d bloggers like this: