Food

Healthy: Dinner at Gare du Nord

IMG_0415

Vegans zijn hip! Althans als je de succesvolle blog van bijvoorbeeld de Groene Meisjes bekijkt zie je al snel hoe fun & vegan samen gaan. De tijd van sla met sla is voorbij, er worden fantastische taartjes gebakken en verse springrolls gerold. Ook zie je steeds vaker mensen meedoen aan een 30 day vegan challenge, om bewuster te worden van hoeveel dierlijke producten je normaal binnenkrijgt. Zelf ben ik geen vegan, zelfs geen vegetariër en heb ik ook niet de ambitie dit te worden. Wel kan ik genieten van veganistische maaltijden omdat ze soms gewoon heel lekker zijn en ten tweede omdat we met zijn allen wel wat meer vega(n) zouden mogen eten. In Rotterdam opende onlangs geheel vegan restaurant Gare du Nord en ik was nieuwsgierig, zou het smaken?
IMG_0420

IMG_0416

IMG_0408

IMG_0407

IMG_0405

In Rotterdam noord werd een oud treinstelstel omgetoverd tot puur plantaardig & biologisch restaurant. Sommige groentes en stukken fruit hebben zelfs slechts een food kilometer rating van 0.005, afkomstig uit de eigen tuin, recht voor het restaurant. Belangrijker vinden ze het nog om lekkere plantaardige maaltijden te serveren.

Zondagavond kom ik rond een uur of 18.00 aan en het is best druk op het terras voor de treinwagon. Vroege eters en late lunchers zitten door elkaar. Ik bestel een glas biologische witte wijn wijn uit Frankrijk die goed smaakt, een fijn begin van de avond. Het bier op de kaart is ook biologisch en smaakte volgens G ook prima. Enige minpuntje van het concept vind ik dat er niets te kiezen valt. Er is een driegangenmenu voor 19.50 (alleen een hoofdgerecht eten is ook geen probleem) maar ik houd altijd van wat keuze.

Op het menu deze avond: een zomers bietensoepje, een crêpe met tempé, bonen, wilde spinazie, een sausje van tahin en een pittige tomatensalade en het dessert is een stukje rabarbertaart. De soep slaan we over en we beginnen met de vegan crêpes. Die smaken ontzettend goed en de spinazie is de lekkerste die ik in tijden op heb. De pit mis ik een klein beetje in de tomatensalade maar ik vind het wel lekker fris na de tempeh en bonenvulling van de crêpes. De porties zijn ruim, eigenlijk zit ik na mijn hoofdgerecht al goed vol. We besluiten een stukje rabarbertaart te delen en dat was een goede keus. Ook dit stukje taart is behoorlijk machtig, maar daarnaast gelukkig ook ontzettend lekker.

Ik mis de dierlijke producten in mijn eten niet al vind ik een cappuccino met gewone melk altijd nog iets lekkerder dan de cappuccino met soja of amandelmelk die je hier kunt krijgen. De sfeer bij Gare du Nord is gemoedelijk en doet me, anders dan de naam doet vermoeden, een beetje aan Berlijn denken. Ik kom zeker nog eens terug voor een lunch.

Gare du Nord
Anthoniestraat 2
Rotterdam

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Suusje Q
  June 11, 2014 at 11:04

  Jeetje, Rotterdam is zo hip! Hier wil ik wel eens eten!

  PS er zit een typfoutje in de tweede alinea: pnataardig

  • Reply
   Lin
   June 11, 2014 at 11:17

   Oeps, thanks!

 • Reply
  Linda
  June 11, 2014 at 11:46

  Nice, ziet er ook leuk uit!

 • Reply
  lisa
  June 11, 2014 at 11:48

  Leuk!

 • Reply
  Eva
  June 11, 2014 at 11:48

  Ziet er super leuk uit!

 • Reply
  Mandy
  June 11, 2014 at 12:07

  Alleen de setting alleen is al top! Ook dit moet ik weer onthouden.

 • Reply
  Sandra
  June 11, 2014 at 12:15

  Ook ik ben geen vegetariër of veganist en toch kan ik erg genieten van vegetarische gerechten. Veganistisch iets monder, ik mis toch al snel de kaas ;-). Des te meer een reden om hier eens een kijkje te nemen!

 • Reply
  Michelle
  June 11, 2014 at 13:31

  Wat een leuk concept en het eten ziet er lekker uit. Vegan eten is niet echt iets voor mij, omdat ik daarvoor gewoon te weinig groente lust en natuurlijk te veel van vlees houd, maar wel mooi concept. Leuk ook hoe de naam is doorgewerkt in de locatie.

  XX
  Michelle

 • Reply
  Nancy
  June 11, 2014 at 14:49

  Wat leuk! Toevallig ga ik vandaag naar Rotterdam toe, maar weinig tijd om hotspots te checken in de Witte de Withstraat of hier even langs te gaan. Ik ga naar een receptie in De Tuin van de Vier Windstreken. Ook hier ben ik behoorlijk beniewd naar, hoe zal het eruit zien. Ben jij er bekend mee? Totally random question trouwens, I get it, maar ik vroeg het me zomaar ineens af. Ik ben trouwens zelf ook niet vega of vegan en heb ook niet de intentie om dat te veranderen behalve dat ik me een paar keer per week verander. Ik eet minder vlees en dat is alleen maar goed voor het milieu. Dus eens per week helemaal geen vleesproducten en een andere dag eten we ‘s avonds vis. Goed voor het milieu en nog eens lekker ook. Dit restaurant is er dus ook weer eentje om fijn uit te proberen :)

 • Reply
  Hilde
  June 11, 2014 at 15:15

  Nom nom! Die taart!!

Leave a Reply

%d bloggers like this: