Hotspots Travel

Health (foodie) Paradise, Ubud Bali

Sari organic Bali

Op reis is het niet altijd makkelijk om er een gezonde lifestyle op na te houden. Je kunt niet altijd zelf koken, restaurants serveren grote en/of gefrituurde porties en hey, als je 18 uur in de trein/auto moet zitten, wil je soms gewoon lekker snacken. In Ubud gaat het net even anders.
De mensen die je in Ubud ontmoet lijken of wel yogadocente, raw foodie of yogastudent te zijn. Daar wordt handig op ingespeeld door een groot aanbod aan yogastudio’s, juice bars en gezonde restaurants. Mijn favorieten zet ik vandaag op een rij.

Yoga Barn - Garden Kafe
Garden Kafe
Garden Kafe is onderdeel van de Yoga Barn, de plek waar je ontbijt als je in de Yoga Barn slaapt. De hele dag door kun je hier terecht voor ontbijt, lunch en dinner. Het was de plek waar ik regelmatig een uurtje na mijn yogales zat te schrijven, met een ijskoude kokosnoot voor me en een goede plek om andere reizigers en yogafanaten te ontmoeten. Alles bij het Garden Kafe is zoveel mogelijk biologisch en organic maar niet alles is raw. De opties zijn er wel, maar een groot deel van het menu is Ayurvedic. Dit betekent Indiaans eten, linzenstoofpotjes, allemaal licht verteerbaar (en erg lekker!). Zin in ’gewoon’ eten? Ik was erg fan van de breakfast wrap met scrammbled eggs en avocado.
Clear cafe Ubud

Clear Cafe Ubud
Clear
Clear cafe is een must visit voor raw foodies en food lovers. Alles wat ik hier bestelde was ontzettend lekker, van vegan budha bowls tot de tuna steak met quinoa. Clear is ook erg mooi van binnen met donkere vloeren, grote houten onbewerkte tafels en zachte verlichting. Je kunt hier uren doorbrengen en met moeite een keuze maken uit de verschillende sapjes en smoothies. Erg lekker vond ik het lavendel water, Cool Rain (watermeloen met zeezout) en Orchid (mango, sinaasappel, limoen en Balinese kruiden). ’s Avonds bestelde ik meerdere keren de vegan Pad Thai.

Clear Express Ubud BaliClear Express
Naast Clear vind je Clear Express of raw cookie / raw chocolate heaven. Mijn gebruikelijke oreo’s werden met liefde ingewisseld voor raisin maca cookies en raw chocolate bliss bars. Tijdens Nyepi waren de winkels 24 uur dicht maar met de gezonde tussendoortjes van Clear Express kwam ik de dag wel door.

alchemy ubud bali

alchemy ubud bali

Alchemy - Ubud Bali
Alchemy
Alchemy is een ander verhaal; hier zijn geen vegan & raw opties, hier is alles raw en vegan. De zaak is binnen in drieën opgedeeld met een Juice Bar, Salad Bar en Raw treats bar en ik heb alle drie uitgeprobeerd. De salades van Achemy zijn de beste salades die ik ooit gegeten heb. Je krijgt een mooie houten kom gevuld met greens en daarna kies je vier verschillende toppings uit. Vegan Phad thai? Coconut/kale chips met spirulina? Een paddestoelenmix? Ze hebben echt alles. Dit maak je vervolgens af met bijvoorbeeld een raw/vegan pesto dressing.

Het menu van de Juice/Smootie bar is ook niet mis. Een kleine selectie:

Schermafbeelding 2014-04-15 om 11.06.08

Taksu
Ontspanning is ook erg belangrijk voor je gezondheid en een massage is heel erg fijn na een lange reisdag. In Bali geen gebrek aan massagesalons, maar hoe weet je wat een goede plek voor een massage is? Een Balinese massage bij Taksu werd mij aangeraden. De locatie is fantastisch; over een natuurlijke stenen trap loop je onder lianen en jungle door naar de houten massageruimtes. Je hoort een waterval, vogels, aapjes, je bent een paar honderd meter verwijderd van de drukke hoofdstraat maar het voelt alsof je midden in de jungle bent. Een Balinese massage is net wat minder pittig dan een Thaise massage en daardoor zeer ontspannend. Bij Taksu betaal je iets meer dan gemiddeld, maar het is de moeite waard.

Yoga Ubud Bali
Yoga Barn
Over de Yoga Barn kun je hier een uitgebreide post lezen. Het yoga-aanbod is met 80 tot 85 lessen per week enorm. De intro to yoga les voor beginners vond ik echt een aanrader, ook als je al ervaring hebt met verschillende yogavormen. Je gaat in deze les terug naar de basis. Verder is dit de plek om nieuwsgierig te zijn en veel verschillende lessen te testen. Meditatie, acro-yoga, yin-yoga, je kunt alles proberen. Losse lessen zijn omgerekend 6 euro per stuk, maar met bijvoorbeeld een tien lessen kaart kom je al op 4.50 per les uit. Ik weet niet hoe lang docenten bij de Yoga Barn blijven maar vooral de lessen van Bex vond ik erg inspirerend. Super positief zonder al te veel omhels-je-innerlijke-boom te worden. 

Ubud is de ideale plek voor vegan travellers en yogafanaten. Maar Ubud heeft nog veel meer te bieden. Daar over later meer.

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply
  Merel
  April 15, 2014 at 14:22

  O…. wow. ik zwijmel helemaal weg hier.

 • Reply
  Nadia
  April 15, 2014 at 14:33

  Ohh, het ziet er heerlijk uit en klinkt heel fijn!

 • Reply
  Glutenfree Foodie
  April 15, 2014 at 15:49

  Dat ziet er goed uit zeg! Dat soort food-hotspots had ik niet verwacht op Bali. Heb je enig idee of je met een glutenallergie goed kunt reizen in Indonesië?

 • Reply
  Mandy
  April 15, 2014 at 17:25

  Dit ziet er heel erg goed uit!

 • Reply
  La fête de la vie
  April 15, 2014 at 18:28

  Klinkt heerlijk allemaal!

 • Reply
  Anne
  April 15, 2014 at 18:49

  Oh! Je overtuigt me er steeds meer van om ook naar Bali te gaan :)

 • Reply
  Marcella
  April 15, 2014 at 19:47

  Wat klinkt dit goed en heerlijk! Bali leek me al fijn, maar wat klinkt dit eten goehoed, yum!

 • Reply
  Britt
  April 16, 2014 at 10:29

  Oef, nu wil ik echt gaan! Hoe zijn de prijzen daar qua eten?

 • Reply
  Raffika
  April 16, 2014 at 11:38

  Ik schrijf ze allemaal op!

 • Reply
  Sabine de Witte
  April 16, 2014 at 14:40

  Oh alleen als ik dit al zie voel ik me helemaal gezond ;)

 • Reply
  Con leche
  April 16, 2014 at 14:42

  This sounds like heaven, jammer dat het een beetje ver weg is ;)

 • Reply
  Suuz
  April 16, 2014 at 17:52

  ooooh dit klinkt fantastisch goed!!!!! HEAVEN!! zou vandaag nog het vliegtuig willen pakken! ik ga absoluut terug naar Bali!! :-) wat een geweldige blogpost!

 • Reply
  Tikva
  April 17, 2014 at 08:36

  Het ziet er allemaal erg mooi uit. Ik ben ook benieuwd of je tijdens je reis door Bali ook gebruik hebt gemaakt van de mogelijkheid om lokale cuisine te proberen. Heerlijk authentiek en eerlijk eten bij een restaurantje of straatstalletje van een Balinees?

  • Reply
   Lin
   April 17, 2014 at 08:52

   Bij mensen thuis, bij warungs, uiteraard! Daar komt nog een aparte post over.

 • Reply
  Mariët
  April 17, 2014 at 12:53

  My goodness! Het water loopt me nog net niet in de mond. Wij hopen volgend jaar naar Indonesië te gaan en Bali staat zeker op de to-go-list.

 • Reply
  Manon
  April 17, 2014 at 17:22

  Wow.. Dat ziet er allemaal zo fantastisch uit!! Hadden we dat in Nederland maar…
  Dit is al reden genoeg om naar Bali te gaan!

 • Reply
  Ms. Jules
  April 18, 2014 at 11:18

  Wauw! Ik wil hier zooo graag heen! Lijkt me echt geweldig om een keer naar Ubud te gaan :)

 • Reply
  Een droomvakantie op Bali | It's Travel O'ClockIt's Travel O'Clock
  March 15, 2015 at 11:31

  […] dé ‘Eat, Pray, Love’ plek waar je jouw eigen yoga-avontuur aan kunt gaan. Lindsey van DailyLin maakte vorig jaar een soloreis naar Bali en was met name te spreken over dit levendige dorp en […]

Leave a Reply

%d bloggers like this: