Food

Health: The Blonde Food Factory

IMG_6648b

In een ver, grijs verleden vond ik het heerlijk om elke dag te koken; tegenwoordig maak ik daar steeds minder tijd voor. Tot ik me weer eens laten inspireren door vriendinnen fo andere bloggers, die na werktijd wel een lekker & healthy maaltje op tafel weten te toveren. En sindskort is er een nieuwe plek bomvol inspiratie online te vinden: The Blonde Food Factory.

Op het blog van Fleur vind je de leukste hotspots, guilty pleasures maar vooral veel pure gerechten die goed voor de waistline en smaakpapillen zijn! Op Dailylin.nl mocht ik een van haar receptjes delen: een quinoasalade met aubergine, feta, munt en granaatappel.

Ingrediënten (voor 4 personen)
275 gram quinoa of 3 kleuren quinoa
1 sjalot of uitje
2-3 tenen knoflook
1 1/2 theelepel tomatenpasta
2 aubergines
200 gram feta
1 granaatappel
1 komkommer
Bosje munt
1 citroen
Olijfolie
Zout en peper

Snijd de uien in dunne reepjes en de knoflook in fijne plakjes. Verhit wat olijfolie in een pan met dikke bodem en bak hierin de ui en knoflook op middellaag vuur in 10 minuten licht goudbruin. Voeg de tomatenpasta toe en bak 2 minuten mee (oké, stiekem was die van mij net op terwijl ik zéker wist dat ik het nog in huis had, waardoor ik toen een scheutje ketchup heb gebruikt – oeps). Voeg de quinoa en een snuf zout toe, en zoveel water dat de quinoa net onder staat. Laat op laag vuur in ongeveer 10 minuten gaar worden, roer af en toe door. Voeg eventueel tussendoor nog wat water toe als de quinoa te droog wordt. Laat afgedekt 5 minuten nagaren en roer los met een vork.

Snijd de aubergines in blokjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan of wok en bak de aubergineblokjes in ongeveer 3 porties rondom goudbruin. Gebruik bij iedere portie die je bakt opnieuw een klein beetje olijfolie in de pan. Laat de blokjes uitlekken op keukenpapier.

Pluk de blaadjes munt van de takjes en snijd ze in flinterdunne reepjes. Snijd de granaatappel doormidden en haal er voorzichtig (!) alle pitjes uit. Doe voor de zekerheid een schort aan, voordat je shirt eruit ziet alsof je zojuist een dier hebt geslacht. Snijd de feta en komkommer in blokjes en pers een helft van de citroen uit.

Meng in een schaal de quinoa, uitgelekte aubergineblokjes, komkommer, feta, granaatappelpitjes en 3/4 van de munt door elkaar. Sprenkel er het citroensap en wat olijfolie overheen en breng op smaak met zout en flink wat vers gemalen peper.

Dien de salade op in diepe borden, strooi de overige munt eroverheen en serveer er citroenpartjes bij. Heerlijk bij een visje uit de oven, een lamsspiesje van de grill of met nog wat dikke Griekse yoghurt erbij.

Ik weet wel wat er binnenkort bij mij op tafel staat. Meer gezonde inspiratie op doen? Check de Groentetaart met brie en tijm , de chocoladecake met havermout of check de facebookpagina van The Blonde Food Factory voor de laatste updates.

Liefs!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Felice
    August 27, 2015 at 12:23

    Wat een goede tip! De quinoa ga ik zeker een keer maken, klinkt heerlijk.

Leave a Reply

%d bloggers like this: