Hotspots

Bertmans Rotterdam – Healthy Hotspot

Bertmans Rotterdam
Een tijdlang droomde ik van een eigen juicebar. Zo eentje met heerlijke verse sapjes op de menukaart en de mogelijkheid tot een echt gezond ontbijt, lunch en iets lekkers voor bij de koffie. In Amsterdam vond ik altijd genoeg, in Rotterdam miste ik zo iets enorm. Maar nu is er Bertmans Rotterdam en is mijn droom deels vervuld.

A langer gonzde het dat er een nieuw, healthy zaakje naast mijn favoriete tapasrestaurant, Destino, zou komen. Afgelopen week was het eindelijk zo ver en opende Bertmans. Vol verwachting kaapte ik afgelopen zaterdag het laatste tafeltje weg en zag ik daarna de rij voor een tafeltje groeien en groeien.

Op de kaart coldpressed juices en heerlijke smoothies; verder is de kaart onderverdeeld in ontbijt (tot 11.30) lunch en borrel. Op de ontbijtkaart vind je boekweitpannekoekjes met amandelmelk, havermout met rijstemelk, fruitcrumble en kokosparfait met chiazaadjes. Yep, health freaks kunnen hier hun hart ophalen en de meeste gerechtjes zijn ook vegan verkrijgbaar.

Echt enthousiast word ik van de lunchkaart omdat deze zo origineel is. Zo at ik speltbrood met een portobelloburger en pickled bietjes en at G quinoa met geroosterde paddestoelen, wortel, prei, medinakruiden, koriander en spiegeleieren. Heel benieuwd ben ik naar de Japanse pannekoek met ocotopus en Dashi met ei (boekweitnoodles, bimi, pickles en een gemberlente-ui dressing).

De lunchkaart is dus Aziatisch geïnspireerd en ik vind het tof dat niet de usual suspects op de kaart staan. ’s Middags kun je hier terecht voor een drankje en een hapje want YES Bertmans heeft ook een drankvergunning. Ik kan nu al niet wachten tot de lente begint en ze het terras buiten neerzetten (er is aan de kade veel plek voor tafeltjes met tot in de namiddag zon). Ik hoorde al iets over een Gin & tonic kaart met bijpassende healthy snacks of mosselen. Yes, ik ben fan van Bertmans Rotterdam

Na de borrel nog trek? Dan rol je meteen door naar de buren, waar dezelfde eigenaren Destino hebben. Een aanrader als je van tapas en goede wijnen houdt!

Van mij mag deze trend zich doorzetten naar de rest van Rotterdam.

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  felice
  January 27, 2015 at 06:41

  Jaaaa heel fijn! Meer meer meer van dit soort :-) graag.
  Ik heb al goede verhalen over gehoord. Zelf ga ik komende week eens de kaart proberen. Ben benieuwd!

 • Reply
  Tessa
  January 27, 2015 at 10:20

  Oh wat fijn! Ik zie het al, ik moet weer een dagje Rotterdam doen in plaats van alleen maar pendelen tussen station en museum!

  • Reply
   Lin
   January 28, 2015 at 08:24

   Haha jep ;)

 • Reply
  Nathalie
  January 27, 2015 at 12:27

  Leuk! Ik ben erg benieuwd en wil zeker een keer een kijkje gaan nemen!

 • Reply
  Stéphanie | Expeditie Aardbol
  January 27, 2015 at 17:11

  Mooi tentje, en fijn zo’n plek voor gezonde dingen. Dat mis ik nog een beetje in Utrecht :(

 • Reply
  Ilse
  January 27, 2015 at 17:12

  YUM! Zelf ben ik ook groot fan van sajoer (www.sajoer.nl) op de coolsingel, in de oude slegte. Super lekkere slowjuices!

  • Reply
   Lin
   January 28, 2015 at 08:23

   Ja! I love Sajoer!

 • Reply
  Andrea
  January 27, 2015 at 20:44

  Ohh wat leuk!! Hier ga ik wel een keertje langs!

  • Reply
   Lin
   January 28, 2015 at 08:22

   Zeker doen!

 • Reply
  Marcella
  January 31, 2015 at 21:35

  Oeh, dit klinkt erg goed. Toffe nieuwe healthy hotspot!!

 • Reply
  Yvon
  February 1, 2015 at 15:54

  Ooh, misschien moet ik die ook maar op mijn lijstje zetten voor volgende week. Ik denk dat ik rollend terug kom uit Rotterdam!

  • Reply
   Lin
   February 1, 2015 at 16:02

   Rollend, maar wel vol met gezonde dingen ;)

 • Reply
  Last Minute Reizer
  July 9, 2015 at 04:42

  Ik vind het wel leuk dat er steeds meer plaatsen komen in Nederland waar je gewoon lekker gezond kunt eten. Vaak was het lastig om een leuke spot te vinden en de prijzen waren ook vaak veel te hoog. Erg goed en leuk!

Leave a Reply

%d bloggers like this: