Diary

Happy new home – ik ben verhuisd

IMG_9016Het is dinsdagavond en ik woon nu net iets meer dan twee weken in ons nieuwe huis. Vandaag voelde dat voor het eerst niet meer gek, maar helemaal als thuis komen.

Even heb ik moeten wennen aan dit nieuwe huis, deze nieuwe wijk. Ik woon al heel lang in Rotterdam. Eerst een paar in Delfshaven, vervolgens in noord, waar een klein dorpsgevoel soms overheerste. Een heerlijk, eerlijk volksbuurtje met jarenlang dezelfde buren, dezelfde postbezorger en de appie op loopafstand.

Nu woon ik op zuid, de brug over. Boodschappen gaan het makkelijkst via ah.nl en het is een stuk anoniemer wonen in zo’n grote woontoren, met heel veel buren en toch ook weer geen.

De eerste dagen was ik zelfs een beetje bang; ga ik mijn oude huisje niet teveel missen? Of in ieder geval de buurt? Ik laat niet alleen een huis achter, maar ook heel veel herinneringen.

Maar vanavond kwam ik voor het eerst op de fiets thuis van het station, met een afhaalmaaltijd van Spirit op mijn bagagedrager. Ik genoot zelfs van die ellenlange Erasmusbrug (met wind tegen). Mijn fiets op slot, de route naar mijn woning fietsen zonder erbij na te denken. Thuis komen en een plek hebben voor je schoenen en jas. Thuis.

Schermafbeelding 2017-12-06 om 09.22.18Ik kijk er naar uit om deze week een kerstboom te halen (traditiegetrouw een boom voor een piek bij de Ikea); om nog lekker lang te zoeken naar de laatste dingen voor in huis (de perfecte ronde zwarte tafel, maar ook zo iets sufs als een wc-rolhouder). Met wat pijn in mijn hart besloot ik vanochtend ook mijn auto te koop te gaan zetten; dat parkeren midden in de stad is wel een dingetje en nu ik nog veel sneller bij het station binnen en de files de laatste tijd echt dramatisch kan ik best even zonder.

Burgerlijkheid ten top
Daarnaast ben ik ook intens aan het genieten van mijn allereerste afwasmachine en droger. Ik vond afwassen en de was ophangen nooit zo erg, maar jongens, ik heb echt zoveel tijd over. Opruimen kost ook veel minder tijd nu ik meer plek heb voor spullen.

Het uitzicht (we zijn verhuisd naar de 20ste verdieping) blijft magisch; ’s ochtends maar vooral in de avond, wanneer het net gaat schemeren en je stad langzaam ziet oplichten kan ik rustig een kwartier naar buiten staren. Ik voel in dit huis meer rust.

En, naar waar het op lijkt, ook meer rust en ruimte om weer wat vaker zelf een blogje te tikken. Ik hoop dat dat zo blijft.

Liefs!

 

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Josie
  December 6, 2017 at 11:24

  Love this

  • Reply
   Lin
   December 10, 2017 at 10:23

   <3

 • Reply
  Marlies
  December 6, 2017 at 11:46

  Wat een prachtige plekje (in de mooiste rotstad). Geniet van jullie nieuwe huis!

  • Reply
   Lin
   December 10, 2017 at 10:23

   Dankjewel!

 • Reply
  Roos
  December 6, 2017 at 13:32

  Wat een geweldige vloer! Mag ik vragen wat voor vloer dit is?

  • Reply
   Lin
   December 10, 2017 at 10:22

   Sure! Het is een eikenvisgraat met white washing.

 • Reply
  Eva
  December 8, 2017 at 10:13

  Wat een heerlijk plekje! Volgens mij krijgen wij dezelfde vloer in ons nieuwe huis; het ziet er in elk geval prachtig uit <3

  • Reply
   Lin
   December 10, 2017 at 10:22

   Heerlijk Eva! Schiet het al een beetje op?

 • Reply
  Floor
  August 22, 2018 at 17:36

  Hoi Lindsay,

  Wij hebben vandaag een nieuwbouwhuis in Rotterdam gekocht en ben me natuurlijk direct aan het oriënteren op vloeren en keukens. Waar hebben jullie de vloer en keuken gekocht?

Leave a Reply

%d bloggers like this: