Hamburg Cityguide

By September 17, 2013 Hotspots, Travel 20 Comments

Toen ik een uitnodiging voor een persreisje naar Hamburg & Berlijn in mijn inbox vond, wist ik precies niets over eerstgenoemde stad. Een citytrip naar een andere Duitse stad dan Berlijn was simpelweg nog nooit bij me opgekomen. Slechts 50 minuten vliegen vanaf Amsterdam, is deze stad wel de moeite waard. Ik verzamelde in 2 dagen zoveel mogelijk leuke adresjes en deel ze graag.

IMG_0017

IMG_0034

IMG_0044

Hamburg doet me denken aan Rotterdam: de grote haven, de pakhuizen lijken op die in de buurt van Hotel New York en ook in deze stad moet je een klein beetje de weg weten om de beste plekjes te vinden.

IMG_0061

IMG_0050

En de meeste vind je in Hamburg in het Schanzenviertel of het iets alternatieve Karolinenviertel. Hamburg heeft in deze wijken een prettig straatbeeld. Veel groen (de groenste stad van Duitsland, al zeggen ze in Berlijn hetzelfde over hun stad), veel gekleurde fietsen, en rustige straten met veel terrasjes.  In het Schanzenviertel is het goed shoppen voor liefhebbers van mooie modemerken en design.

IMG_0054

IMG_0059

IMG_0063

IMG_0065

Er zitten in deze buurten twee vestigingen van mijn favoriete Duitse winkel: Kauf dich Glucklich. Fijne merken zoals Cheap Monday, Samsoe Samsoe en Sugar Hill worden hier verkocht. Naast kleding zijn grote delen van het interieur te koop en vind je er een groot aantal mooie lifestyle boeken. Ik ging met Northern Delights, een boek vol Scandinavische interieurinspiratie, naar buiten.

IMG_0073

IMG_0079

Coffee, Cotton, Cakes & Causes vind je bij Less Political in Hamburg, maar ook de Rabarber limonade gaat er goed in op een warme dag. Fair trade koffie en statement shoppers van organic cotton; oftewel je kunt hier zonder schuldgevoel shoppen.

IMG_0085

Urban gardening in Hamburg.

IMG_0093

In Hamburg heb ik twee avonden heerlijk gegeten, ook al denk je bij Duitsland niet direct aan een verfijnde keuken. Meest verrassend vond ik Das Altes Madchen  waar de Duitse keuken centraal stond. Duits maar wel met een moderne twist: een Duitse variant van de Steak Tartare op zuurdesembrood, een gerechtje met rode bieten en haring, een Duits vissoepje en een nagerecht. Om 21.15 kwamen we aan en de zaak zat nog bomvol Hipster Hamburgers – ik vond de zaak een erg fijne atmosfeer hebben en raad het zeker aan. Ben je een bierliefhebber? Probeer de Probierset zes verschillende biertjes uit eigen brouwerij.

Meer internationaal georienteerd is restaurant Nil, een uitstekende plek voor een date night. Goede wijnen, geruisloze service en de tuin in ‘s avonds romantisch verlicht.

Twee dagen Hamburg is wat mij betreft iets aan de korte kant en ik had graag nog wat meer tijd gehad om deze Duitse stad te ontdekken. Ben jij wel eens in Hamburg geweest?

Liefs!

20 Comments

Leave a Reply