Adv Travel

Goed voorbereid op huwelijksreis – hier wil ik heen

FOTO3Het is vakantietijd! De out of offices vliegen me om de oren, en de een na de andere collega zie ik met een zongebruinde huid terugkeren op kantoor. Zelf ga ik dit jaar niet weg in de zomer; want er moet verhuisd worden en ik droom stiekem van een lange huwelijksreis volgend jaar juni.

Het ministerie van buitenlandse zaken vroeg me hoe ik mij voorbereid op reis en of ik dat met mijn lezers wil delen. Er is zoveel moois te ontdekken, dus als ministerie van Buitenlandse Zaken juichen ze deze reislust alleen maar toe. Ze vinden het echter wel belangrijk dat reizigers zich voor vertrek goed voorbereiden. Zodat ze weten wat ze kunnen verwachten op de plek van bestemming en hier onbezorgd kunnen genieten.

Ik neem je mee in onze (nu nog) wilde plannen voor een mini wereldreis en check meteen de reisadviezen.

Tot nu toe vind ik het plannen van onze bruiloft echt waanzinnig; ik heb dan ook een fenomenale ceremoniemeester en heel veel lieve vrienden die er voor gaan zorgen dat wij straks een dag van onze dromen kunnen gaan beleven.

Als je mijn blog al wat langer volgt weet je dat ik goed eten heel belangrijk vind; en dat ik op mijn huwelijk dus ook echt goed wil eten. Ik kon dan ook bijna niet gelukkiger zijn dan toen de chef van mijn favoriete restaurant (waar ik jaren heb gewerkt) toezei op locatie voor ons te willen koken. Check, ik weet nu al dat ons huwelijk mede daardoor fantastisch wordt. En wat is na goed eten belangrijk? Dat is wat mij betreft de huwelijksreis.

FOTO2Hoewel een wat meer ‘traditionele’ huwelijksreis van zon, zee en strand heel aanlokkelijk klinkt, verveel ik me na een paar dagen dan door. Ik wil dingen zien, doen en veel kunnen sporten. Toen we wat droombestemmingen (voor ons) op papier gingen zetten leken die in eerste instantie niet te combineren. Maar wat nou als we een around the world ticket boeken en gewoon een aantal te gekke bestemmingen combineren? Waarom zou je geen roadtrip door Californië kunnen combineren met sushi eten in Japan?

Een droomticket zou nu bestaan uit Amsterdam – New York – Los Angeles – Tokyo – Bali. A girl can dream right? Als jullie naast Killroy nog tips hebben voor around the world tickets, ik hoor ze graag!

Naar New York en de rest van de Verenigde Staten ben ik al vaker geweest; ik zou zelf niet meer snel het reisadvies checken omdat ik denk zicht te hebben op de risico’s en weet hoe ik me moet gedragen. Wanneer ik toch even de website met adviezen check, verwijst deze door naar het gevaar van bosbranden in Californië in de zomer, niet iets om je druk over te maken, wel goed om van op de hoogte te zijn.

FOTO1Japan is een heel ander verhaal; daar ben ik nog nooit geweest en ik heb me er (verder dan de documentaire van Jiro dreams of sushi op Netflix) niet goed in verdiept. Volgens mij is het qua reizen een heel mooi maar ook veilig land. Een check van het reisadvies bevestigt dit: er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s, wel wordt vooraf aangeraden om je in te lezen welke gebied vanwege de kernenergieramp niet begaanbaar zijn. Wat ik ook zeker ga doen is de BZ 24/7 Reis app downloaden; zodra je de app hebt gedownload, is het ook mogelijk om deze offline te gebruiken en je kunt je aanmelden voor push-meldingen per land zodat je altijd up-to-date reisadviezen bij de hand hebt.

Of we deze reis echt gaan maken is een beetje afhankelijk van of we allebei lang genoeg vrij kunnen krijgen, en of ik niet veel te los ga bij het uitzoeken van een jurk (en hallo SCHOENEN), oh en we moeten ook nog ergens verhuizen dit jaar ;)

Het is in ieder geval wel waar wat iedereen zegt over trouwen het is ZO leuk. In een volgende post zal ik wat schrijven over ons thema en mijn lichte pinterest obsessie.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met de Rijksoverheid
Foto’s door Mary-Josie 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Tessa
  August 16, 2017 at 15:49

  Oh yeah, voorpret! En trouwen is nog zoveel leuker dan je van tevoren denkt, hoera :-)
  En Japan, echt doen! Foodie & travel heaven!

 • Reply
  Sabine
  August 16, 2017 at 20:37

  Leuk die voorbereidingen en ideeën! Wij gingen naar IJsland als huwelijksreis. Ook super tof en paste precies bij ons. Ohja en trouwschoenen? Die van mij kostten 30 euro :D Volgende week op mijn blog de fotoreportage en het verhaal van onze bruiloft, en dan laat ik eindelijk mijn trouwschoenen zien die eigenlijk helemaal geen trouwschoenen waren. Misschien heb je er nog wat aan haha :)

Leave a Reply

%d bloggers like this: