Diary

Goals 2014/2015

Bij het stellen van nieuwe doelen hoort ook terugkijken naar de doelen van het jaar ervoor. Waren het goede doelen? En heb ik ze gehaald? Heel blij kan ik zeggen dat ik ook in 2014 weer alledrie mijn doelen heb behaald.

In 2014 stelde ik mezelf de volgende doelen;

 • Ik wil alleen op reis;
 • Ik wil een baan vinden die bij me past;
 • Super fit zijn.

Alleen op reis
In maart 2014 vertrok ik voor een maand naar Bali. Niet om mezelf ala Eat, Pray, Love te vinden, maar omdat ik al heel mijn leven van reizen houd en dit ook wel eens alleen wilde doen. Ik ben al lang samen met G en we hebben al veel mooie reizen samen gemaakt. Van een half jaar naar Australië tot backpacken door Thailand, Nieuw Zeeland, Maleisië en Vietnam. Eerder ging ik wel zelf een half jaar naar Zweden, maar de warme opvang die je krijgt tijdens een Erasmus Exchange is niet hetzelfde als alleen op reis.

Na wat wikken en wegen besloot ik al snel dat het Bali zou worden. Bali van de prachtige stranden, Bali met je lieve inwoners en fantastische keuken. Gili air met witte bounty strandjes, yoga bij zonsondergang en duiken tussen schildpadden en haaien. Echt verliefd werd ik op Ubud, een paradijs voor yogi’s en health freaks, waar ik mijn reis begon en het zo fijn had dat ik er ook eindigde.

Alleen op reis? Mission accomplished.

Een baan vinden die bij me past
Na mijn studie bestuurskunde zocht ik gericht naar een baan in Den Haag, ik had gesprekken met kamerleden, maar een baan in Den Haag die bleef uit. In de zomer wees een vriendin met op een vacature bij Frisse Blikken, die ik in eerste instantie vluchtig las en weer wegklikte. Later nam ik de tijd en bestuurde ik de website nog eens goed. Hoe meer ik me in het bedrijf verdiepte, hoe meer ik er van overtuigd raakte dat het wel eens heel goed bij mij zou kunnen passen. In september kon ik een fles champagne opentrekken en inmiddels weet ik dat de baan bij Frisse Blikken heel goed bij me past. De afgelopen maanden leerde ik veel en werkte ik vier dagen per week hard voor grote organisaties. De vrijdag is gereserveerd voor een intensief opleidingstraject en het stimuleren van ondernemerschap. Ik zou op dit moment niets anders willen doen.

Schermafbeelding 2015-01-01 om 19.29.52

Super fit zijn
Hm, dit doel is natuurlijk niet heel goed meetbaar. Wat is super fit? Ik specificeerde het vorig jaar als volgt: Nog een marathon lopen, blijven hardlopen, minstens 1x per week naar yoga blijven gaan en gezond (en lekker) blijven eten. Fit zijn, zit volgens mij ook in de relatie met de mensen om je heen. Wie geven je energie? Met die marathon en blijven hardlopen kwam het wel goed. Yoga verruilde ik voor pilates en crossfit. Leuk om naast het eenzame hardlopen samen met anderen te sporten. De laatste maanden van het jaar deed ik dit steeds vaker met Joanne, die van hardloopbuddy een vriendin werd. Ik heb het gevoel dat je me op ieder moment van het jaar een halve marathon had kunnen laten lopen en dat is voor mij super fit. Ik heb geen abs, maar wel killer legs waar ik heel erg blij mee ben. Sporten is een groot onderdeel van mijn leven en dit jaar begon ik met trainen voor mijn derde marathon op rij. Het kan natuurlijk altijd beter, maar eigenlijk ben ik met dit doel gewoon tevreden.

Schermafbeelding 2015-01-01 om 20.11.28

En dan nu voor 2015

 • Focussen op leren en groeien in mijn baan
 • Een marathon onder de vier uur lopen
 • Iedere maand iets nieuws & exciting doen

Focussen op leren en groeien in mijn baan
Leren staat centraal in mijn baan; mijn manager en de oprichters van Frisse Blikken vinden dit zo ontzettend belangrijk. En ik? Ik vond het de eerste vier maanden heel erg lastig. Zo. Veel. Feedback. Doe ik zoveel fout? Het omslagpunt kwam na een telefoontje met mijn manager. ‘Sorry hoor,’ zei ik. I’k denk dat ik de aankomende maand nog wel veel zal moeten leren.’

Lindsey, ik hoop dat je de aankomende drie jaar, de rest van je leven nog elke dag zal leren. Als dat niet zo is waar doen we het dan voor? Ik leer ook nog iedere week en het is de enige manier om te groeien. Dus momenteel bevind ik me nog vaak op het randje, op de grens van waar het schuurt. Maar verdomme wat heb ik veel geleerd de afgelopen maanden, ik zie mezelf groeien en vaak genoeg vallen. Ik weet dat ik geen vast contract ga krijgen bij mijn werk. Het is een periode van drie jaar. Vervelend? Nee, eigenlijk niet. Het besef dat het eindigt is zorgt er ook voor dat ik alles uit mijn tijd wil halen. In 2015 wil heel bewust leren in mijn werk en blijven groeien.

Ik heb hier een plan voor uitgeschreven dat ik volgende week met mijn loopbaancoach ga bespreken. Elke vrijdag neem ik een uur de tijd om te reflecteren op de afgelopen week en doelen voor de aankomende week te stellen. Wat kon beter? Welke fouten had ik kunnen voorkomen? Wat deed ik goed? In Evernote houd ik alles bij, mijn doelen per maand, mijn uitdagingen en bevindingen. Ik ben heel benieuwd wat ik in een jaar allemaal kan en ga leren.

Een marathon onder de vier uur lopen
3.59.59 is een tijd waar ik van droom. Ga ik het waarmaken op 12 april? Ik hoop het want ik zie het niet zitten om twee marathons in één jaar te lopen. Ik weet dat het ergens in me zit. Maar dan moet ik de aankomende maanden harder gaan trainen dan ik in december heb gedaan. Geen intervaltrainingen meer skippen. Beter eten. Minder drinken. Genoeg rusten tijdens het sporten en braaf naar pilates blijven gaan om blessures te voorkomen. Van mijn voornemen om een marathon te gaan lopen was ik een stuk zekerder, ik kon me dat voorstellen. Een tijd onder de vier uur? Ik vind dit een heel spannend doel.

Iedere maand iets nieuws & exciting doen
Over mijn derde doel heb ik langer moeten nadenken, er was niet iets dat direct in me opkwam. Dus dacht ik na over waar ik normaal heel vrolijk van word. Ik houd van nieuwe dingen proberen, nieuwe mensen ontmoeten, ervaringen opdoen. Van een proefles bij een nieuwe sport, een nieuwe stad bezoeken of een nieuwe keuken uit proberen. Ik kan intens blij worden van het vooruitzicht op dit soort nieuwe dingen. Vandaar dat ik afgelopen week spontaan ja zei op een uitnodiging om mee te gaan naar Zwisterland voor de Eiger trail. Hoewel pas in juli 2015, ik kan daar nu al heel gelukkig van worden. Het lopen van een trail door de bergen en voor het eerst naar Zwisterland. Mijn goede voornemen is dus om iedere maand iets nieuws uit te proberen. Daar zitten verder geen voorwaarden aan. Als ik er maar vrolijk van word.

 Ph. by Mariet Mons

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply
  Josianne
  January 2, 2015 at 08:32

  Naar dit artikel keek ik al uit! Ik vind jouw doelen altijd heel goed, en fijn dat het er maar drie zijn (ik ben daar dit jaar weer niet in geslaagd). Ik hoop dat al je doelen en dromen uit mogen komen, houd je ons ervan op de hoogte?

 • Reply
  Dionne
  January 2, 2015 at 10:02

  over het alleen reizen: ik ben zelf vlak voor mijn 20e verjaardag een maand naar Sri Lanka gegaan en het jaar daarna naar Zuid-Afrika om te studeren. Ik vind het grappig dat jij je tijdens je uitwisseling minder eenzaam voelde, want hoewel ik in Sri Lanka eigenlijk constant alleen was (weinig toeristen ivm negatief reisadvies door burgeroorlog) voelde ik me in Zuid-Afrika veel meer alleen tussen alle mede-exchange-studenten. Ik denk omdat ik wist dat ik daar een half jaar zou moeten blijven en er zelf vorm aan zou moeten geven, terwijl ik in Sri Lanka gewoon verder kon gaan als het me ergens niet beviel.

  Ik ben benieuwd of je die marathon onder de vier uur gaat lukken. Je kunt het vast (ik zou het uberhaupt niet kunnen opbrengen denk ik). Succes!

 • Reply
  Deborah
  January 2, 2015 at 10:43

  Je doelen voor 2015 gaan je zeker lukken.
  Als er iemand gemotiveerd is dan ben jij het wel :)
  Succes en voor 2015 de aller beste wensen!

 • Reply
  Annemieke
  January 2, 2015 at 10:54

  Knap hoe je jaar op jaar zo aan je doelen werkt, dat je ze behaald. Of dat dit jaar weer het geval zal zijn, moet blijken, maar je bent zo sterk in mijn ogen, dat ik er al in geloof dat het je lukt.

 • Reply
  Shirley
  January 2, 2015 at 11:19

  Klinkt heel goed en fijn allemaal en goed dat je zo gefocust blijft. Ik ben vooral benieuwd naar punt nummer drie en hoop dat je daar een rubriek van maakt, in de hoop dat we kunnen meegenieten en zo ook gemotiveerd worden :)

 • Reply
  Dionne
  January 2, 2015 at 11:40

  Je hebt er een mooi artikel van gemaakt. En inderdaad een mooi, uitdagende baan is ook heel belangrijk!

 • Reply
  Anouk
  January 2, 2015 at 11:41

  Fijn artikel om te lezen. Ik ben dol op de nieuwe doelen lijstjes en afsluiters van het vorige jaar. Je hebt concrete en mooie doelen gesteld. Vaak worden de doelenlijstjes zo ellendig lang dat het niet eens KAN om het allemaal waar te maken, maar dit lijkt me zo’n lijstje dat best wel eens zou kunnen lukken ;-)! Happy 2015 voor jou!

 • Reply
  Marlous
  January 2, 2015 at 12:10

  Ik vind het nog steeds zo gaaf dat je toen helemaal alleen naar Bali bent gegaan. Heel bijzonder. Ook tof om zo terug te kijken op het jaar, met toch wel succesvol behaalde voornemens ;-). Ik hoop vooral dat je dit jaar weer gaat reizen, zodat ik weer een beetje kan meegenieten via je blog!

 • Reply
  Jenn
  January 2, 2015 at 12:19

  Mooie doelen voor het nieuwe jaar!

 • Reply
  Sabine de Witte
  January 2, 2015 at 16:06

  Jouw doelen zijn altijd zo heerlijk meetbaar en volgens mij heel haalbaar. Goede learnings voor mij :) Succes komend jaar, you can do it (again!)

 • Reply
  Marieke
  January 2, 2015 at 17:48

  Nou, je hoeft er inderdaad niet aan te twijfelen of je fit bent of niet ;) JA! Super fit!
  Je doorzettingsvermogen is groot, dat blijkt wel weer. Ik word blij van dit soort blogjes!

 • Reply
  jessica
  January 2, 2015 at 21:55

  Wat fijn dat je doelen zijn behaald en mooie doelen heb je opgesteld voor 2015. En heeeeel gaaf dat je de Eiger Trail in Zwitserland gaat lopen. Hoeveel km is dat? Lijkt me ook leuk om te gaan trailen!

 • Reply
  Cindy
  January 2, 2015 at 22:21

  Wat een heeriljk artikel! Zwitserland is geweldig, maar nog gaver dat je de Eiger Trail gaat lopen, al heb ik geen idee waar je het over hebt eigenlijk. Beter groeien in mijn vak, dat is iets wat ik me elk jaar voor neem en wat ook lukt. Geniet van 2015!

 • Reply
  Lizet
  January 2, 2015 at 23:54

  Hele mooie doelen!

 • Reply
  josie
  January 3, 2015 at 02:17

  Succes sis <3

 • Reply
  Anne
  January 3, 2015 at 14:09

  Wat mooi dat je doelen van 2014 zo mooi ingevuld zijn!

 • Reply
  Kayleigh | Con leche
  January 4, 2015 at 14:19

  Wat een mooie doelen heb je gesteld voor dit jaar! Ik vind het zo knap en inspirerend aan jou dat je zo gefocust bent en, in mijn beleving, zo goed weet wie je bent en wat je wilt. Het laat mij ook echt nadenken over wat ik wil, dank daarvoor!

 • Reply
  Eva
  January 4, 2015 at 16:49

  Wat een mooie doelen had je gesteld en wat ben je onwijs goed bezig geweest dit jaar zeg! Nog heel erg gefeliciteerd met je nieuwe baan, lijkt me zo’n inspirerend bedrijf om te werken :)

 • Reply
  Jildou
  January 5, 2015 at 12:44

  Wat een mooie doelen. Die marathon gaat zeker lukken. Je bent nu al heerlijk gefocused. Ik vertrek dinsdag voor een half jaar naar Helsinki voor de Erasmus Exchange. Ik ben onwijs zenuwachtig, want het is mijn eerste keer helemaal alleen reizen. Ik las je blog van een hele tijd terug over je uitwisseling naar Zweden en je hebt helemaal gelijk. Nog maar een paar dagen en ik bedenk me de hele tijd waar ik in hemelsnaam aan ben begonnen! Maar ik heb er zin in en na het lezen van die oude blogpost van jou nog veel meer!

 • Reply
  Mandy
  January 6, 2015 at 12:52

  Mooie doelen en mooie blogpost! Ik hou je weer in de gaten dit jaar, heel benieuwd ook naar je updates over doel #3. :-)

  Ander vraagje.. komt de rubriek Wijn op Zondag nog terug? Vond het heel leuk om meer te lezen en leren over wijn!

 • Reply
  Marcella
  January 6, 2015 at 22:39

  Mooie doelen heb je, vooral de laatste vind ik onwijs inspirerend. Leuk!

Leave a Reply

%d bloggers like this: