Gevulde Kip Met Asperges & Tapenade

By October 12, 2017 Food, Foodlou No Comments

IMG_9209Kip kan altijd! Hoog in eiwitten, laag in calorieën en het past bij heel veel gerechten. Kip kom je misschien wel het meest tegen in de vorm van gebakken kipstukjes, drumsticks of een hele gegrilde kip, maar je kunt er eindeloos mee blijven variëren.

Zet de oven aan, vul een kippendij met tomatentapenade en groene asperges, rol er gedroogde peperworst omheen en zet een half uurtje in de oven. Et voilà, je hebt een een heerlijk stukje gevulde kip met knapperige asperges: laag in koolhydraten, heel veel lekkere smaken bij elkaar en een leuk uitzicht op je bord!

Ingrediënten:IMG_9210

  • 125 gram kippendij
  • 1,5 el tomatentapenade
  • 100 gram groene asperges
  • 2 plakjes Spianata Romana
  • 1 el olijfolie
  • kruiden: peper, zout, knoflookpoeder, oregano

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd de kipfilet in de lengte doormidden, maar zorg dat de twee helften nog aan elkaar vastzitten
  3. Vul de kipfilet met de tomatentapende
  4. Snijd 1,5 cm van de onderkant van de asperges en leg deze op de tapenade
  5. Maak de helften van de kipfilet aan elkaar vast met een cocktailprikker
  6. Rol de spianata romana om de kipfilet heen
  7. Meng alle kruiden met de olijfolie en sprenkel over de asperges
  8. Zet voor 30 minuten in de oven, check even of de kip gaar is en serveer!

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram

Leave a Reply