Gevulde Courgette met Geitenkaas

By April 27, 2017 Food, Foodlou One Comment

IMG_4211Een van de allereerste gerechten die alweer drie jaar geleden de start van Foodlou betekenden, zijn deze gevulde courgettes met geitenkaas, honing en pijnboompitten. Deze week had ik er opeens weer superveel zin in en besloot ik het recept uit de oude doos te halen.

Supersimpel om te maken, vegetarisch, licht verteerbaar en als je gek bent op warme geitenkaas met honing – en daarbij dan ook nog met gemak 250 gram groenten binnenkrijgt – dan moet je dit echt heel snel proberen!

Ingrediënten:IMG_4212

  • 1 courgette
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • 2 el pijnboompitten
  • 2-3 tl honing
  • kruiden: rozemarijn en tijm

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd de courgette in de lengte doormidden
  3. Schraap met een eetlepel voorzichtig de binnenkant van de courgette eruit (tot max. 1 cm diep)
  4. Brokkel de geitenkaas over de courgette strooi dan de pijnboompitten eroverheen
  5. Verdeel de honing over beide helften en bestrooi daarna met tijm & rozemarijn
  6. Zet 25 minuten in de oven en serveer direct!

Tip: Je kunt checken of de courgette gaar is door er met een vork in te prikken. Gaat dit makkelijk? Dan kunnen ze uit de oven.

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram 

One Comment

Leave a Reply