Gevulde Avocado uit de oven

By August 17, 2017 Food, Foodlou 4 Comments

FullSizeRender (10)Avocado – ik ken heel weinig mensen die het niet lekker vinden. De een zweert erbij vanwege de gezonde vetten, vezels, mineralen en vitamines, de ander laat hem liever liggen vanwege de hoeveelheid calorieën, en echte fans gebruiken de vrucht als unique food selling point in hun restaurant. Hoe dan ook, avocado is helemaal hip.

Zodra je een eetrijpe avocado hebt gevonden – al een prestatie op zich – kun je er van alles mee: in blokjes door een salade, in plakjes op een wrap, geprakt als guacamole of lekker uitlepelen als tussendoortje. Maar avocado uit de oven had ik eigenlijk nog nooit geprobeerd, dus kocht ik er wat lekkere dingen bij en ging aan de slag! Deze avocado is gevuld met gekruide ei en Hüttenkäse (een combinatie die zorgt voor een heerlijke fluffy omelet structuur), ingepakt met parmaham en opgeleukt met cherrytomaatjs. 20 minuutjes in de oven, serveren op een bedje van rucola en je gaat gegarandeerd genieten van deze smaaksensatie!

Ingrediënten:IMG_7284

  • 1 rijpe avocado
  • 1 ei
  • 50 gram Hüttenkäse
  • 2 plakken parmaham
  • 2 cherrytomaatjes
  • handje rucola
  • kruiden: peper, zout, oregano, knoflookpoeder

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en verwijder voorzichtig de schil van beide helften
  3. Klop dan het ei, meng met de Hüttenkäse en alle kruiden
  4. Leg een bakplaat met bakpapier klaar
  5. Giet het ei-mengsel in beide avocadohelften en rol om elke helft voorzichtig een plak parmaham
  6. Leg de avocado op de bakplaat, snijd de cherrytomaatjes doormidden en leg deze bovenop
  7. Maak af met peper, zet voor 20 minuten in de oven en serveer op een bedje van rucola

Tip voor de echte kaasliefhebbers: je kunt de Hüttenkäse natuurlijk ook vervangen door een lekkere oude (schimmel)kaas!

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram

4 Comments

Leave a Reply