Gertrude & Alice – Sydney secondhand bookstore

By September 18, 2012 Travel 18 Comments

Het was per toeval dat we in Sydney tegen Gertrude & Alice aanliepen. Hotspots, die ontdek je via via,, die lees je in de nieuwste reisgidsen, daar loop je – meestal – niet zomaar tegenaan.

Drie straten bij ons hostel vandaan zagen we Gertrude & Alice. Een combinatie van een tweedehandsboekenwinkel en een lunchroom. Het was er – voor mij – de hemel op aarde. Je oude boeken inleveren in ruil voor een tegoed dat je bij Gertrude & Alice kon besteden. Een nieuw tweedehandsboek? Of toch liever een  LSD ( a Latte Soy Dandelion) ?

Met meer dan 25.000 boeken en een menukaart om je vingers bij af te likken werd Gertrude & Alice al gauw één van mijn favorieten plekken in Sydney. Voor een goed prijsje tikte ik er alle Marian Keys novels op de kop en genoot ik van de sfeer die dit bijzondere pand uitademde.

En dan de menukaart, oh de menukaart:

Spiced chai tea with milk
Poppyseed bagels
Raspberry & pear bread
Moroccan lentil stew
Lemon & thyme chicken
Banana & cinnamon smoothie

Just to name a few.

De dag dat ik weer in Sydney ben (when, not if) is de dag dat ik een Chai tea haal bij Gertrude & Alice. Op loopafstand van Bondi Beach zit deze geweldige bookstore. Een Must Visit voor iedereen die naar Sydney gaat.

Foto’s: Via

18 Comments

Leave a Reply