Geroosterde Sesam Maiskolf

By June 15, 2017 Food, Foodlou No Comments

FullSizeRender (5)Terug uit Italië met heel veel lekker brood, olijfolie, pizza, caprese, vis, kaas, charcuterie, wijn en aperol spritz achter de kiezen. Ik kan het iedereen aanraden om aan het begin van de drukke en snikhete zomerperiode naar Napels en een nabijgelegen eiland te gaan – ik was op Ischia en dat was geweldig! Samen met een vriendin was ik maar 4 dagen weg, maar hebben we de ultieme combi van stad, strand, actie en chillen gehad.

Na de Italiaanse carbs party is het terug in Nederland weer even wennen om weer met mijn bakje lunch naar werk te gaan, maar gelukkig maakt de zon een hoop goed. Wel leg ik de focus even op wat meer groenten de komende dagen, om voor mijn gevoel weer even in balans te komen. Geen groenvoer, maar een gele rakker ditkeer: een heerlijke geroosterde maiskolf met sesam uit de oven. Simpel, perfect met dit weer en bovenal erg lekker!

FullSizeRender (6)Ingrediënten:

  • 1 maiskolf
  • 1-2 el roomboter (ik gebruikte ongezouten)
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 knoflookteentje
  • kruiden: peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Verwijder de bladeren en de draden van de maiskolf
  3. Besmeer de maiskolf met de roomboter (bewaar nog een beetje voor later) en leg op de aluminiumfolie
  4. Snijd het knoflookteentje in stukjes en leg deze naast de maiskolf
  5. Bestrooi de kolf daarna met peper en zout en wikkel in de folie
  6. Leg de ingepakte maiskolf voor 30 graden in de oven
  7. Haal de kolf er even uit, bestrooi met sesamzaadjes en zet nog 5-10 minuutjes in de oven
  8. Klaar? Verwijder de folie, laat de laatste roomboter op de maiskolf smelten en aanvallen maar!

Tip: Je kunt de maiskolf natuurlijk ook op de BBQ gooien!

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram 

Leave a Reply