Food Foodlou

Gegrild Groentefeestje

FullSizeRender (13)Tientallen liters wijn en bier en kilo’s stokbrood en kaas verder. Oftewel, ik ben terug van vakantie uit Frankrijk en het werkende leven is weer begonnen. Maar ondanks dat ik echt prima kan overleven op wijn en Franse lekkernijen – Lin rent er zelfs een marathon op! – is het toch ook weer fijn om wat meer groen, beweging en ritme in mijn week te hebben.

Sinds ik terug ben heb ik helemaal de grillstand van mijn oven ontdekt – echt elke groente krijgt er een vernieuwde en vaak nog lekkerdere smaak van. En gepofte knoflook erbij is mijn nieuwe favoriet! Rauw eet je niet zo snel een paar teentjes, maar gepoft zijn het net snoepjes en heb je ook nog eens véél minder last van de bekende day after geurtjes. Dus zet die oven aan, gooi je favoriete groenten op een bakplaat, ui, knoflook, olijfolie en kruiden erbij en je hebt een heerlijk gegrild groentefeestje!

Ingrediënten (voor 2 personen):FullSizeRender (12)

 • 1 courgette
 • 1 aubergine
 • 2 rode uien
 • 7 knoflookteentjes
 • 1/3 kopje olijfolie
 • kruiden: oregano, (verse) tijm, peper, zout

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op de hoogste grillstand (bij mijn oven 220 graden)
 2. Snijd de rode ui in grote partjes, de rest van de groenten in middelgrote stukken en leg alles verspreid op bakpapier op een bakplaat
 3. Pel de buitenste schil van de knoflookteentjes (niet alles) en leg deze ook op de bakplaat
 4. Besprenkel daarna de groenten gelijkmatig met de olijfolie en maak af met alle kruiden
 5. Zet voor ca. 20-25 minuten in de oven (hoe hoger de temperatuur hoe korter) en check tussendoor of het grillen niet te snel gaat
 6. Check met een vork of je gemakkelijk in de groenten kunt prikken – knoflook is de beste indicator, prik je daar zo doorheen? Dan kan alles uit de oven en kun je aan tafel!

Tip: Houd je meer van andere groenten? Groene asperges, oesterzwammen of paprika’s zijn gegrild ook heel erg lekker!

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  %d bloggers like this: