Food Foodlou

Garnalen & Avocado Cups

img_0128Tortilla wraps, je kunt er eindeloos mee variëren. Lekker gevuld met gekruid gehakt en groenten, gegrild met ham & kaas als tosti-variant, als lunch met smeerkaas, rauwkost en kipfilet, of als gezondere variant van een kant-en-klare pizzabodem. Maar ik kwam laatst nog een andere bereidingsvorm van tortilla wraps tegen en besloot die avond meteen naar de winkel te gaan voor de boodschappen.

Deze tortilla cups maak je in 10 minuutjes in de oven en kun je daarna vullen met alles wat je lekker lijkt! Ik maakte een salsa van avocado, tomaat, rode ui en limoensap en bakte heerlijke knoflookgarnalen om de cups mee te vullen. Makkelijk te maken en lekker als voorgerechtje of leuk om te serveren op een feestje.

Ingrediënten (voor 4 cups):img_0129

  • 1 kleine tortilla wrap
  • 100 gram garnalen
  • 150 gram avocado
  • 30 gram rode ui
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 1/2 limoen
  • 30 gram magere kwark
  • 5 gram olijfolie
  • 1 knoflookteentje
  • kruiden: peper, zout, komijn, chilivlokken en zoete paprikapoeder

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Smeer de tortillawrap in met een beetje olijfolie en snijd in 4 kwarten
  3. Gebruik cakevormpjes om de stukjes tortilla in te duwen tot het een cup wordt
  4. Mix de garnalen dan met alle kruiden (hoeveelheden naar smaak), de knoflook en het sap van 1/4 limoen
  5. Zet dan de tortilla cups 10 minuten in de oven
  6. Snijd daarna de avocado, cherrytomaatjes en rode ui klein en meng met sap van nog 1/4 limoen
  7. Verwarm dan de olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen op hoog voor 2-3 minuten
  8. 10 minuten voorbij? Haal de cups uit de oven, vul met het avocadomengsel, verdeel dan de garnalen en maak af met een beetje magere kwark.

Waarmee zou jij tortilla cups willen vullen?

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Marion
    December 1, 2016 at 10:04

    wat een lekker recept. Een betere vulling kan ik eigenlijk niet bedenken.

  • Reply
    Avocado fan
    September 7, 2017 at 18:06

    Dit recept heeft een lekkere byte. Zelf heb ik er wat chreme freche aan toegevoegd en een beetje limoen voor het zuurtje.

Leave a Reply

%d bloggers like this: