Frisse Salade Niçoise

By August 24, 2017 Food, Foodlou No Comments

IMG_7461Komend weekend is het eindelijk zover: vakantie! Na een hele zomer werken kijk ik heel erg uit naar 2 weken even helemaal niks. Een weekje la Douce France en daarna een weekje in mijn lievelingsstad Utrecht. Op het programma staat voornamelijk eten (Franse kazen, vers stokbrood, eclairs, crème brûlée, merguez, canard), drinken (beaucoup de vin en Franse speciaalbiertjes) en veel tijd doorbrengen met lieve vrienden en familie.

Om alvast in de Franse sferen te komen – én een beetje in balans voordat elke maaltijd uit kaas, stokbrood en wijn bestaat – maakte ik een heerlijke frisse en eiwitrijke salade niçoise. Koolhydraatarm, bomvol eiwitten, meer dan 300 gram groenten op een bord én ook nog eens heel erg lekker. In Frankrijk neemt Foodlou ook even een weekje pauze, maar ik hoop dat jij deze heerlijke salade in de tussentijd gaat maken!

Ingrediënten (maaltijdsalade voor 1 persoon)FullSizeRender (11)

  • 1 blikje tonijn op waterbasis
  • 2 tl halfvolle yoghurtmayonaise
  • 3 el Hüttenkäse
  • 2 tl kappertjes
  • 1 tl grove mosterd
  • 1 kleine rode ui
  • 1/4 limoen
  • kruiden: peper, zout, dille, knoflookpoeder (of 1 knoflookteentje)
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 gekookt ei
  • 150 gram groene asperges
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • Romaine sla

Bereiding:

  1. Start met de tonijnsalade door het blikje tonijn uit te laten lekken en de ui fijn te snijden
  2. Voeg er daarna de mayonaise, Hüttenkäse, kappertjes, mosterd, limoen en kruiden aan toe en meng goed (proef zelf of je er nog meer kruiden bij wil doen)
  3. Laat de tonijnsalade buiten de ijskast staan terwijl je de asperges en het eitje aan de kook brengt (kan bij elkaar in 1 pan als je de kooktijd bijhoudt met een timer)
  4. Snijd ondertussen de sla, cherrytomaatjes en paprika en begin leg dit op een diep bord met de sla als bodem
  5. Asperges en ei klaar? Laat even afkoelen en snijd daarna in stukjes
  6. Leg alles bij elkaar in op het bord, meng daarna goed, voeg eventueel nog wat kruiden toe en bon appétit!

Tip: Wil je het toch iets traditioneler? Doe er dan nog ansjovis bij en vervang de asperges door haricots verts.

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram

Leave a Reply