Frambozen Kwarkplaat

By May 18, 2017 Food, Foodlou No Comments

IMG_6031

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gisteren bleek de warmste 17 mei ooit gemeten en ik denk dat weinig mensen het daarmee oneens zullen zijn. Helaas bracht ik het grootste deel van de dag door op kantoor met airco, maar in mijn pauzes heb ik zoveel mogelijk zonnestralen proberen mee te pakken. Jullie ook lekker weggesmolten?

Een beetje teleurgesteld was ik toch wel toen ik vandaag mijn gordijnen open deed: regen. Maar na regen komt zonneschijn dus hopelijk kunnen snel de teenslippers weer uit de kast! En met het oog op snel meer zomerse temperaturen heb ik een perfecte snack! Een receptje dat ik vorige zomer maakte, maar ook dit jaar zeker weten heerlijk smaakt. Lekker fris met een goeie bite, makkelijk te maken, eiwitrijk en het ziet er superleuk uit. Noem het een bevroren kwarkplaat, frozen yoghurt bark of iets wat je leuk vindt, maar proeven moet je zeker!

IngrediëntenIMG_6029

  • 500 gram Optimel yoghurt Griekse stijl Framboos
  • 200 gram magere kwark
  • 25 gram honing
  • 150 gram verse frambozen
  • 30 gram pistachenoten (ik gebruikte ongezouten en gebrand)
  • snufje zout

Bereiding:

  1. Meng de frambozenyoghurt met de kwark, honing en het zout tot een egaal geheel
  2. Proef of je tevreden bent met de smaak: Te zoet? Voeg nog wat magere kwark toe. Niet zoet genoeg? Voeg nog wat honing toe
  3. Leg bakpapier op een bakplaat (of groot bord) die in de vriezer kan
  4. Verdeel het kwarkmengsel gelijkmatig over de bakplaat
  5. Crunch de pistachenoten en verdeel samen met de verse frambozen over het kwarkmengsel
  6. Zet voor minimaal 2 uur in de vriezer
  7. Breek de kwarkplaat met een mes in stukjes en serveer
  8. Eet lekker met je handen! Na een tijdje gaat het een beetje smelten, maar dan wordt de smaak nog beter
  9. Overgebleven stukjes kun je in een bakje doen en weer invriezen

Tip: Varieer bijvoorbeeld met een andere smaak kwark, verschillende soorten fruit en andere toppings (walnoten, pure chocolade of kokossnippers)

Liefs, Foodlou
Follow me on Facebook & Instagram 

Leave a Reply