Foodlou Hotspots

Foodlou Visits Weesper

DL bannerCafé Vrijdag is voor velen in Amsterdam geen onbekende naam – een centraal gelegen, modern, toegankelijk en gezellig café waar je niet alleen op vrijdag heerlijk kunt borrelen. Maar ken je Weesper ook al? Weesper is het jonge broertje van Vrijdag en wordt deze maand 1 jaar. Vlak na de opening was ik er al eens geweest, maar een jaar later was het weer tijd voor een bezoekje!

Om de opening van het terrasseizoen te vieren, mocht ik samen met een vriendin van de uitgebreide kaart komen proeven. Op een avond in het weekend schoven we aan bij een tafeltje aan het raam achterin het restaurant. Leuk weetje: Weesper en Vrijdag wijken ook letterlijk niet ver van elkaars zijde: Weesper zit namelijk op de tegenovergestelde plek van Vrijdag gevestigd in een hoekpand aan de overkant van de Amstel.

We mochten à la carte eten, of konden gaan voor een verrassingsmenu van de chef. Omdat we moeilijk zelf konden kiezen, besloten we voor het verrassingseffect te gaan. Of we wel even wilden aangeven wanneer we een beetje vol kwamen te zitten, want het hoofdgerecht zou groots zijn. Kom maar door dachten we!DL1Als aperitiefje namen we een glaasje Riesling Sec en al snel volgde het eerste gerechtje: traditionele steak tartaar met perfect krokant brood, heeel erg smullen. Voorgerecht nummer 2 was een Caesar salade met warm gerookte zalm en ondanks dat ik eerst dacht dat het een beetje standaard salade was, waren de smaken echt top: een perfect gekookt eitje, heerlijk gerookte zalm en krokante croutons.

Daarna volgden voorgerecht 3 en 4! Een carpaccio van limousin rundvlees met truffelmayonaise en verrassend, maar heel lekker en crunchy, gepofte rijst erbij. We sloten de proeverij van voorgerechten af met een smaakvolle burrata met linzen en anchoïade, een heerlijke dip met olijven en ansjovis, aanrader! Toen op naar het hoofdgerecht…DL2En wauw! Dat was een combinatie van heel veel gerechten van de kaart:

 • Op de huid gebakken skreifilet met gepofte tomaatjes
 • Varkenskotelet, bavette en shortribs van de houtskoolgrill
 • Geroosterde bospeen met salie
 • Groene asperges met balsamicostroop
 • Haricots verts met amandelen
 • Blokjes schimmelkaas en een groen dipje die onwijs lekker was – maar waarvan ik ben vergeten wat er ook alweer in zat
 • Roseval aardappeltjes met rozemarijn en knoflook

DL3 Misschien niet meer origineel, maar ik word altijd heel erg blij van platters vol met verschillende hapjes, dus dit was een schot in de roos. De houtskoolgrill smaak kwam perfect terug in het malse vlees, de vis was goed gaar en de groenten waren heel erg smaakvol. Alles bij elkaar echt een groot feest om te eten!

En ja geloof het niet of niet, hierna besloten we ook nog een dessert-combi te proberen, want hoe kun je chocolade ganachetaart met ras el hanout ijs en wentelteefjes van Fries suikerbrood met anijs-ijs nou afslaan? Bij ras el hanout denk ik alles behalve aan een zoet gerecht, maar dit vond ik echt verrassend lekker. Maar klap op de vuurpijl was toch wel het wentelteefje: we hadden nog nooit zo’n lekkere geproefd. Hiervoor ga ik dan ook zeker terugkomen.

Bij al het eten kregen we ook nog eens een bijpassend wijnadvies – dus ik ging echt rollend naar huis. Maar naast het heerlijke eten kan ik Weesper ook aanraden als je zin hebt in een etentje voor een zeer toegankelijke prijs, met een relaxte en gezellige sfeer, en zeker in het weekend, met een fijne rumoerigheid om je heen. Wanneer ga jij?!

Weesper | Weesperzijde 144 | Amsterdam | weesper.amsterdam

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  %d bloggers like this: