Foodlou Hotspots

Foodlou Visits Oslo

BannerBegin juli ging ik op citytrip met een vriendin naar: bestemming onbekend. Voor mij als controlfreak een redelijke uitdaging, maar tegelijkertijd superleuk om eens zonder to-visit lijstje het vliegtuig in te stappen. Op Schiphol kwamen we er 2 uur voor vertrek eindelijk achter; OSLO! Beide nog nooit in Scandinavië geweest en geen idee wat we konden verwachten; there we go.

Spullen gedropt in ons hotel, gevestigd aan het centraal station van Oslo dus ideaal, en daarna direct op zoek naar de eerste hotspot. De weersvoorspellingen waren helaas niet zo goed, dus dan maar van lunchtentje en borrelcafé naar restaurant en kroeg, maar mij hoor je niet klagen. Met een beetje hulp van Tripadvisor gingen we op pad, en geslaagd! Lees hieronder welke food hotspots je tijdens een bezoekje aan Olso echt niet over mag slaan:


Brazzeria
Veelzijdig Frans-Italiaans restaurant gevestigd in de foodcourt Østbanehallen, aan het centraal station. Iets aan de prijs, maar onwijs lekkere borrelplateaus, heerlijke gin tonics en op de dessertkaart een carrot cake waar je u tegen zegt.

Brazzeria

Delikatessen
Een plek waar je overheerlijke Noorse delicatessen op grote houten plateaus krijgt voorgeschoteld. Heel populair en daarom veel wachtende bezoekers, maar gelukkig schenken ze heerlijke drankjes aan de bar terwijl je wacht op een tafeltje. Let op: de kaart is alleen in het Noors, maar de bediening spreekt uitstekend Engels dus geen probleem om te vragen wat ze je kunnen aanraden.

Delikatessen

United Bakeries
Kanelbolle is een echte Noorse zoete lekkernij en hebben wij zelfs twee keer gegeten. Weinig uitleg nodig: carbs, suiker en kaneel, cappuccino erbij en genieten maar!

UNited Bakeriess

Mathallen Food Hall
Oh yeah, een foodhall in Olso, daar moesten we heen! En we werden niet teleurgesteld. Een kwartiertje lopen vanaf het centrum vind je de Mathallen in een nieuwe gave industriële omgeving, die waarschijnlijk in de zomer veel bezoek gaat trekken. Nu was het fijn druk, geen lange rijen zoals steeds vaker in Nederland, en heeerlijk eten! Hier hebben we onder andere genoten van een Frans borrelplateau met bijpassende rode wijn en Aziatische hapjes met een Saigon biertje.

Mathallen

Crowbar
Bierliefhebber? Dan mag je de Crowbar niet overslaan! Van buiten zie je geen naam en zijn de ramen deels geblindeerd, maar nadat we het driekeer stampvol zagen zitten zijn we toch naar binnengegaan. Een brouwerij en café in 1: je kunt 15 soorten Crow biertjes bestellen met hilarische beschrijvingen – Scream Ale, Triple Thunder, They Call Her Vanilla Brown, Featherweight IPA – en je drinkt je biertje met uitzicht op grote biertanks die helemaal passen bij het industriële interieur. En de nachtelijke trek wordt niet vergeten; ze hebben ook een foodbar met goeie borrelbites.

Crow

Skur 33
Modern, tikkeltje chique restaurant in de haven van Oslo. We kwamen er bij toeval langs, van veraf valt het niet direct op. Heel goed eten, als de zon schijnt de perfecte plek om te genieten van het uitzicht over het water en een hele goeie service.

Skur 33

Zoals je ziet heeft Oslo heel veel heerlijke hotspots! De enige tegenvaller was de prijs van alcohol, die ligt echt minimaal 3x zo hoog als in Nederland. Mocht je dus een tripje naar 
Scandinavië op de planning hebben staan, spaar dan extra voor drankjes. Verder waren alle mensen ontzettend vriendelijk, voelden we ons overal heel veilig en ondanks dat we door het slechte weer minder natuur hebben gezien dan gepland, konden we op de laatste dag gelukkig toch een paar uur genieten van zon in de haven. Met uiteraard weer lekker eten.

Heb jij wel eens een tripje naar Oslo of een andere mooie stad in Scandinavië gemaakt? Ik hoor graag je tips!

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Nicole
  July 15, 2016 at 18:07

  Ah zat nog te twijfelen of ik deze zomer ook met srprsme weg zou gaan, naar vond het toch te spannend. Oslo lijkt me een gave bestemming!

  • Reply
   Malou - Foodlou
   July 15, 2016 at 20:43

   Ik vond het ook onwijs spannend, maar dan juist doen! Weet zeker dat je er geen spijt van krijgt wat de bestemming ook is :)

 • Reply
  Marlies
  July 15, 2016 at 20:33

  Ziet er heel goed uit het eten. Ik wil ooit ook nog eens een srprsme doen.

Leave a Reply

%d bloggers like this: