Foodlou Hotspots

Foodlou Visits Haarlem

afbeelding1Citytrips in eigen land zijn superleuk tijdens de feestdagen: veel mensen op straat, overal lichtjes en alle cafés en restaurants zitten gezellig vol. Onder het mom van we hebben nog niet genoeg gegeten na de kerst, ging ik samen met een vriendin een dagje naar Haarlem!

Van schaatsen tot allerlei kunsttentoonstellingen bezoeken, we hadden grootse plannen om een beetje cultureel te doen. Maar uiteindelijk resulteerde dat in onszelf verplaatsen van het ene eettentje naar het andere – why change a thing you’re good at? We begonnen met een late borrel-lunch en hebben zo de hele dag door verschillende plekken bezocht. Ideaal, want bijna alles in Haarlem is op een loopafstand van 10 minuutjes te vinden. Een klein wandelingetje door het gezellige, authentieke centrum om vervolgens weer ergens aan te schuiven voor een hapje en drankje, helemaal mijn ding.

Ben jij – net zoals ik – nog nooit een dagje in Haarlem geweest en wil je weten waar je in ieder geval terecht kan voor goed eten en lekkere drankjes? Breng dan een bezoek aan:

img_1091

Fortyun

Aan de Grote Markt in Haarlem vindt je Fortyun. Ze staan voor groen en dat zie je terug in het restaurant, waar een hele wand met echte planten wordt bedekt – en ook al zie je dat steeds vaker, het blijft er leuk uitzien. Denk daarnaast aan een moderne , warme inrichting en een kaart waar echt voor iedereen wel wat lekkers op te vinden is. Wij kozen voor een Plateau Fortyun met gemengde antipasti en een lekker glas witte wijn. Pluspuntje: water schenken ze onbeperkt bij.

img_1116

Jopenkerk

Een hele toffe (bier)bar in een oude kerk met mooie bronzen brouwketels achter de bar. Het was superdruk, maar heel erg gezellig. We vonden een plekje aan een lange houten tafel, waar je gezellig met verschillende groepjes mensen aan kan zitten. Lekker zelfgebrouwen Jopenbier, maar ook een heerlijke Chardonnay hebben ze voor je klaar staan. Schaaltje bittergarnituur, breekbrood en een kaasplankje erbij en je hebt alle ingrediënten voor een lekkere avond.

img_1117

Nolita Pizzabar

Een knusse en gezellige pizzabar met een kleine, maar overzichtelijke kaart. Proseccootje vooraf, heerlijke steenoven pizza’s met een dunne en krokante bodem als hoofd en een friszoete Scroppino als nagerecht. Dit alles inclusief attente bediening en meer heb je niet nodig.

We wilden onze dag afsluiten met een bezoekje aan cocktailbar Wigbolt, maar helaas was deze vanwege vakantie gesloten. Goed excuus om snel weer terug te komen!

Ken jij Haarlem al een stuk beter dan ik en heb je nog aanraders voor een volgend bezoek? Ik hoor het graag!

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers like this: