Food Foodlou Hotspots

Foodlou Visits Chiapas Taco Cartel

bannerMijn ervaringen met de Mexicaanse keuken reikten niet veel verder dan etentjes die ik vooral vroeger in Popocatepetl had. And don’t get me wrong, het eten is daar lekker, maar de Mexicaanse keuken die ik bij Chiapas Taco Cartel heb geproefd was wel even wat anders.

Afgelopen week mocht ik samen met een vriendin bij Chiapas Taco Cartel in Amsterdam taco’s, burrito’s en ander lekkers van de kaart komen proeven – en mijn happy food face zegt al genoeg. We werden ontvangen door Yaron, die nog maar een jaar geleden met vriend Robin tot het idee kwam om een Mexicaans restaurant te beginnen. Superleuk om te zien hoe hun ideeën nu tot uiting zijn gekomen in hun restaurant in Amsterdam, wat voor een dinsdagavond druk wordt bezocht.

Het gaat bij Taco Cartel niet per se om een modern, tot in de puntjes afgewerkt interieur: de vloer is van straatstenen, de muren zijn grof afgewerkt en we zitten aan simpele houten tafeltjes en metalen stoelen. Juist deze grofheid zorgt direct voor ontzettend veel sfeer en gezelligheid, waardoor je je er meteen thuisvoelt.Afbeelding1Terwijl we beginnen met nachos, vertelt Yaron vol enthousiasme over het restaurant, het eten en de Mexicaanse pepers die bijna in ieder gerecht worden gebruikt. En die pepers moesten we natuurlijk even ruiken! In potjes kregen we om de beurt Chipotle, Ancho en Habareno te ruiken. Ik rook iets te enthousiast aan de Chipotle en had de rest van de avond een lekkere kriebel in neus, maar dat mocht de pret niet drukken.

Na de nachos bekeken we de menukaart en besloten we zoveel mogelijk te proberen door alles samen te delen. Wat hebben we allemaal gegeten – en ja dit is aardig wat haha:

  • Taco Beef Chipotle: Beef – Guacamole – Pickled Carrot
  • 2x Taco Crunchy Chicken: Panko Fried Fenugreek Chicken – Mango Salsa – Corn – Lime Mayo
  • Taco Baja Skiffa Bay: Beer Battered Cod – Guacamole – Pico de Gallo – Mango Salsa
  • Taco Chicken Stew: Chicken – Tomatillo – Corn – Pickled Onion
  • Quesadillas Chicken & Beef
  • Burrito Sweet Spring: Sweet Potato – Green Asparagus – Tomatillo Salsa – Broad Bean Mix

afbeelding 2Onze favoriet was de Taco Crunchy chicken: Een perfecte crunch, heerlijk smaakvolle kip en een perfecte hoeveelheid mango salsa erbij! Overigens was elk gerecht een ware smaaksensatie en proefde je bij elke hap weer iets anders. Daarnaast waren de taco’s – ook wel flour tortilla’s – echt zo lekker dat ik nu bijna geen voorverpakte tortilla’s meer wil kopen. Dat wordt zelf experimenteren in de keuken dus!

Het eten en drinken wordt verder, in lijn met het de stijl van het restaurant, simpel opgediend. Plastic dienbladen als borden, plastic bakjes voor sauzen, burrito’s in aluminiumfolie en flesjes en blikjes drinken zonder glas. Juist iets wat totaal anders is dan wat je gewend bent als je uit eten gaat, maar bij Chiapas Taco Cartel past het perfect en versterkt het de ‘streetfood’ sfeer; waar alles draait om goed eten, samen zijn en simpelweg genieten.

Omdat we alles zo lekker vonden besloten we als toetje nog voor iets hartigs te gaan in plaats van een zoet dessert. Maar bij het afscheid nemen hoorden we dat we toch echt wel wat hadden gemist door het dessert over te slaan. Jammer, maar nu hebben we weer een extra reden om een keer terug te gaan! Ga jij het ook een keer proberen?

Chiapas Taco Cartel | Van Woustraat 29H | Amsterdam | www.taco-cartel.com

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers like this: