Food Hotspots

Foodlou Visits Chef aan de Werf

banner cadwSoms zitten de leukste plekjes juist op onverwachte plekken: zo ook Chef aan de Werf in Hilversum. Los van het feit dat ik familie in Hilversum heb wonen, zou ik niet zo snel bedenken om daar uit eten te gaan. Maar toen een vriendin van me vertelde dat er een restaurant zat wat ik helemaal geweldig zou vinden, moest ik dat natuurlijk uitproberen!

20 minuutjes met de trein van Utrecht en daarna 10 minuutjes op de fiets; binnen een uur zit je aan een tafeltje in een industrieel gerenoveerd werfgebouw met een ontzettend gezellige en warme sfeer. Alles is tot in de puntjes op elkaar afgestemd zonder dat het té gemaakt is. Erg leuk vond ik onder andere de visitekaartjes die aan vorken naast de ingang zijn geprikt, weer eens wat anders dan op een stapeltje bij de kassa.

Chef ad werf

Om te beginnen kozen we voor een ‘spannende’ volle rode wijn uit Alicante, Spanje en kregen we daarbij een heerlijk warm olijvenbroodje met tapenade. Op de kaart staan verder alleen maar gerechten van formaat tussengerecht, allemaal €11,- per stuk en de beschrijvingen zijn veelbelovend! We besloten zoveel mogelijk te proberen en alle gerechtjes te delen. Een greep uit wat we hebben geproefd:

  • Geitenkaas crème met gebakken brioche, veldsla, gemarineerde vijgen en pecannoten
  • Tataki van Albacore tonijn met pappadum, zeewiersalade, soya boontjes en wasabimayonaise
  • Gekonfijte kippendij omwikkelt met Pancetta, Caponata, rozemarijn polenta en oregano jus
  • Kalfssukade met parel couscous, pittige pruimen, geroosterde pompoen en amandelen
  • Diamanthaas van MRY-rund met zoete aardappel crème, haricots verts en jus met zilverui
  • 4 soorten kaas met amandel vijgenbrood en vijgencompote

Chef ad werf 3En wauw wat was het allemaal lekker – nog beter dan ik had verwacht! Hele verfijnde smaken, verse ingrediënten, heerlijk gemarineerd en mals vlees, een perfecte mix van kruiden en de borden waren prachtig opgemaakt. Tel daar een ontzettend gastvrije bediening, leuke achtergrondmuziek en een gemoedelijke sfeer bij op en je wilt niet meer weg. En dat deden we dus ook niet. Na 4 uur tafelen waren we verzadigd en moest ik toch echt de laatste trein naar Utrecht pakken.

Nog nagenietend kroop ik in bed en ondertussen ben ik al aan het kijken wanneer ik Chef aan de Werf weer een bezoek kan brengen om het andere deel van de kaart te proeven. Dus heb je zin in een lekker culinair avondje uit in een laagdrempelig en supergezellig restaurant? Pak de trein of auto naar Hilversum en geniet!

Chef aan de Werf | Mussenstraat 11 | Hilversum | www.chefaandewerf.nl

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers like this: